Focus Schunk op duurzaamheid en connectiviteit

Schunk komt naar de EMO met een groot portfolio voor alles wat met werktuigmachines te maken heeft. De focus ligt op meer duurzame productie, connectiviteit en e-mobiliteit.

De ROTA THW3 snelwisselklauwplaat kent door zijn gepatenteerde afdichting tot 20 keer langere onderhoudsintervallen dan vergelijkbare producten.

De sleutel voor een meer duurzame productie is minder verbruik van energie en grondstoffen. Schunk presenteert voor het energieloze grijpen van gevoelige componenten de ADHESO-grijptechnologie. ADHESO gebruikt de natuurlijke adhesiekrachten om gevoelige componenten te hanteren, bijvoorbeeld bij de productie van batterijen en brandstofcellen, maar ook bij toepassingen in de medische, farmaceutische en elektronische industrie.

Duurzame snelwisselklauwplaat

Verder ontwikkelde generaties moderne klauwplaten, zoals de ROTA THW3 snelwisselklauwplaat, volgen ook het principe van duurzaamheid. Naast zijn grote flexibiliteit en functionaliteit overtuigt de klauwplaat door zijn gepatenteerde afdichting met tot 20 keer langere onderhoudsintervallen dan vergelijkbare producten. Dit resulteert ook in tot 20 keer minder smeermiddelverbruik; het koelsmeermiddel hoeft ook minder vaak te worden vervangen.

Met ‘easy connect’ en ‘easy monitor’ biedt Schunk twee nieuwe digitaliseringsniveaus voor de slimme hydraulische expansiegereedschapshouder iTENDO².

Met ‘easy connect’ en ‘easy monitor’ biedt Schunk twee nieuwe digitaliseringsniveaus voor de slimme hydraulische expansiegereedschapshouder iTENDO².

Palletsnelwisselmodule

Genetwerkte productie begint op kleine schaal, met de component. Slimme fabricagecomponenten leveren een bijdrage aan efficiënte, duurzamere en transparantere processen. In Hannover toont Schunk verschillende klemsystemen voor actuatoren en sensoren. De elektromechanische palletsnelwisselmodule NSE3-PH 138 IOL met piëzo-hydraulische aandrijving en geïntegreerde sensoren is een van de highlights: de klemmodule wordt aangestuurd via IO-Link en genereert hoge intrekkrachten met dezelfde afmetingen als vergelijkbare pneumatische klemmodules. Geïntegreerde elektronica registreert verschillende opspantoestanden zoals de posities van de opspanslede of de aanwezigheid van een pallet zonder extra storende contouren.

Slijtagedetectie

Een ander hoogtepunt is de slimme hydraulische expansiegereedschapshouder iTENDO². Deze levert real-time data direct vanuit het gereedschap en detecteert slijtage in een vroeg stadium. Naast een proceszekere bewerking zorgt deze intelligente gereedschapshouder voor een langere standtijd en minder uitval. Met ‘easy connect’ en ‘easy monitor’ biedt Schunk nu twee nieuwe, uitgebreide digitaliseringsniveaus. Het uitbreidingspakket iTENDO² easy connect maakt een eenvoudige aansluiting op de machine en op het bestaande procesbewakingssysteem mogelijk. iTENDO² easy monitor daarentegen biedt machineoperators een ongecompliceerde toegang tot eenvoudige procesbewaking.

Vorig jaar toonde Schunk een manier om snel beschikbare, toepassingsspecifieke oplossingen te realiseren met nieuwe, configureerbare productseries. Elektrische en pneumatische grijpers, grijpvingers en klembekken kunnen worden aangepast aan specifieke toepassingen met behulp van Schunk-webtools. Schunk presenteert met de easyToolholder op de EMO nog een productconfigurator voor het individuele ontwerp van gereedschapshouders.

Met het nieuwe digitale gereedschap kunnen standaard gereedschapshouders met slechts een paar klikken worden aangepast qua grootte, opspandiameter, interface of spaanboring en optimaal worden aangepast aan de toepassing. De betreffende 3D-gegevens kunnen in realtime en in de meest uiteenlopende formaten worden gedownload en kunnen vervolgens virtueel worden getest in de machinesimulatie.

Verder presenteert Schunk het nieuwe BWA-snelwisselbeksysteem voor TANDEM3-klemkrachtblokken. Hiermee kunnen de spanbekken van 2- of 3-armige spanblokken in zeer korte tijd handmatig of automatisch via een robot worden gewisseld en zo worden aangepast aan nieuwe spantaken – geheel zonder gereedschap.

Schunk
Hal 3, stand I20

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

EMO Hannover is geopend

19-09 Onder het motto Innovate Manufacturing is de vakbeurs een centraal platform voor alle aspecten…

Verspanen

Nieuwe 5-asser Heller vanaf basis ontworpen voor flexibele serieproductie

12-09 Naast de gebruikelijke hoge snijprestaties en precisie, zijn de vrije spaanval, korte stilstandtijden, optimale…

Verspanen

Matsuura met vier automatiseringsoplossingen op EMO

12-09 De Japanse fabrikant van hoogwaardige bewerkingscentra presenteert voor het eerst de MAM72-42V met een…

Verspanen

Hembrug met combinatie harddraaien-finishen op EMO

11-09 Met het combineren van finishtechnieken in de MikroTurnGrind 100 verlegt Hembrug, de Nederlandse fabrikant…

Verspanen

Diepboren voor staal en gietijzer

11-09 De volhardmetalen diepboren zijn optimaal beschermd door een innovatieve coating met HiPIMS-technologie in het…

Verspanen

Verstelbare gedempte kotterbaar

11-09 Lange gereedschapsuitsteeklengtes kunnen ervoor zorgen dat een gereedschap gaat oscilleren bij het kotteren van…

Verspanen

En dat is zeven….

10-09 Spansystemen van HWR zijn bij uitstek geschikt om zowel kubusvormige als ronde componenten optimaal…

Verspanen

Slimme en duurzame innovaties bij Ceratizit op EMO

09-09 De toekomst van productie is slim, zoveel is zeker. Maar de wegen naar een…

Metaalnieuws inBeeld

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema