Fotonica-activiteiten Technobis op eigen benen

Daan Kersten, CEO van PhotonFirst: “We schudden onze bescheidenheid af.”

De fotonica-activiteiten van Technobis Group zijn per 1 januari zelfstandig voortgezet onder de naam PhotonFirst. De groeiambities voor deze fotonica-activiteiten zijn groot, zowel in aanbod en omvang als geografisch.

Vanuit de sterke positie die in de afgelopen 15 jaar is opgebouwd in zogenaamde fotonische interrogator systemen, zal PhotonFirst haar aanbod uitbreiden naar optische sensoren en applicatieontwikkeling. Hiermee kan het bedrijf complete meetoplossingen gaan bieden aan haar klanten verspreid over de wereld. De focus zal blijven liggen op veeleisende eindmarkten als lucht- en ruimtevaart, medisch, mobiliteit en hightech systemen, waar innovatie de sleutel vormt tot een leidende positie.

Fotonische meetsystemen

“Met deze nieuwe naam en juridische splitsing van de Technobis Group schudden we onze bescheidenheid af en gaan we zorgen dat iedereen weet waar ze moeten zijn voor de meest geavanceerde geïntegreerde fotonische meetsystemen”, zegt Daan Kersten, CEO van PhotonFirst. “Onze nieuwe slogan ‘We measure the world’ refereert aan onze focus op de eindeloze mogelijkheden die onze oplossingen enerzijds bieden voor het meten van rek, druk, temperatuur en vormveranderingen, anderzijds genereren ze data om de prestaties te verbeteren van kritische systeemfuncties.

Zo kunnen we bijvoorbeeld de temperatuur meten in de batterijen van elektrische auto’s of oververhitting detecteren in vliegtuigen. Onze systemen worden ook gebruikt voor het monitoren van vervorming in grote bouwwerken als wolkenkrabbers en bruggen maar ook kleine veranderingen in de naalden waarmee medische biopten worden afgenomen van patiënten in ziekenhuizen. En dan te bedenken dat onze technologie zich pas in de kinderschoenen bevindt.”

Naast een nieuwe bedrijfsnaam, wordt er ook een nieuwe juridische holding opgezet met als vestigingsplaats het nieuwe kantoor op de Eindhovense High Tech Campus. Het hoofdkantoor van PhotonFirst blijft in Alkmaar waar zowel de onderzoeks- en ontwikkelactiviteiten als de productie en verpakking van de PICs (photonic integrated circuit) plaatsvindt.

Bedrijvengids

Metaalnieuws inBeeld

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

19/10/2020

Veel investeringen in de plaatbewerking

X