Frezen, draaien en fitnessen bij Heweco

0
1141

Heweco in Hardenberg, toeleverancier op het gebied van draaien en frezen, is een bijzondere samenwerking aangegaan met FysioTotaal Hardenberg om de gezondheid op de werkvloer te stimuleren. De voormalige kantine is verbouwd tot een fitnessruimte en ingericht met professionele fitnessapparatuur.

Hans en Jan Hekman van Heweco merkten zelf de positieve invloed van sporten op hun eigen gesteldheid en zagen kansen voor binnen hun bedrijf.  Na een aantal verkennende gesprekken  met Niek Flim van FysioTotaal werden de plannen werkelijkheid: een bijzondere samenwerking tussen twee bedrijven waarbij de kennis van de fysiotherapeuten van FysioTotaal wordt ingezet om de vitaliteit en arbeidsproductiviteit binnen Heweco naar een hoger niveau te krijgen.

Naast de fitnessruimte in de voormalige kantine is er een behandelkamer ingericht voor de fysiotherapeuten om waar nodig gelijk adequaat te kunnen behandelen. De medewerkers werden gescreend en voor iedereen werd een persoonlijk trainingsschema opgesteld, waarbij rekening gehouden werd met eventuele klachten en risicofactoren.

Wekelijks werken de twintig werknemers van Heweco nu aan hun fitheid. Iedereen doorloopt zijn of haar eigen programma en aan het einde van het uur wordt het sporten afgesloten met een aantal oefeningen voor de hele groep. “We merken dat iedereen er plezier in heeft. Daarnaast is de drempel om een specialist te raadplegen bij fysieke klachten een stuk lager geworden”, aldus Jan Hekman. “Het werken achter een draai- of freesbank kan fysiek zwaar zijn. Het is daarom belangrijk om fit te blijven. De leeftijd waarop we met pensioen gaan wordt steeds hoger en dat vergt een andere aanpak dan in het verleden. Het personeelsbeleid staat bij ons hoog op de agenda.”