Seco JS754 Stub-serie waardevol bij frezen moeilijkere materialen

Om de uitdagingen van moeilijke en instabiele bewerkingsomstandigheden als gevolg van lange uitsteeklengtes van gereedschap aan te pakken, hebben de frezen uit de Seco JS754 Stub-serie korte uitsteeklengten. Deze maximaliseren de waarde van de gereedschappen terwijl de standtijd met 20 tot 40% wordt verlengd.

De JS754 Stub-serie wordt aangeboden in zowel facet- als hoekradiusconfiguraties in diameters van 3 mm tot 16 mm en is verkrijgbaar in cilindrische en Weldon-schachten.

De frees met vier snijtanden is ontworpen voor freesdraaimachines en multi-tasking-machines en bevat de JS754-snijgeometrie en HXT-coating voor bewerkingen met hoge prestaties. Dit ontwerp maakt de JS754-serie volgens de producent ideaal voor moeilijke toepassingen waarbij gebruik wordt gemaakt van de materialen ISO M (roestvast staal) en S (hittebestendige superlegeringen en titanium). De kortere lengte van de JS754 Stub zorgt voor extra kracht en trillingscontrole voor een grotere gereedschapstabiliteit bij het bewerken met hoofd- of subspindels, evenals met freeskoppen en aangedreven gereedschappen.

Opstellingen met minimale speling

Veel CNC freesdraaimachines en multi-tasking-machines zijn ontworpen met een beperkt bewerkingsbereik waarbij het gebruik van langere frezen niet mogelijk is. De korte uitsteeklengte van de JS754 Stub-serie vereist minder ruimte in de sub- of 2e spindels van deze machines. Deze serie frezen biedt bewegingsvrijheid om eenvoudig rond werkstukken te manoeuvreren met een grotere stabiliteit van het gereedschap in deze krappe werkruimten. Hierdoor kunnen werkplaatsen de voordelen van machines voor freesdraaien en multitasken maximaliseren, zoals kortere insteltijden en een verbeterde kwaliteit van de onderdelen.

De JS754 Stub-serie wordt aangeboden in zowel facet- als hoekradiusconfiguraties in diameters van 3 mm tot 16 mm en is verkrijgbaar in cilindrische en Weldon-schachten.
“Binnen alle productiesegmenten, met name in de algemene bewerking en de ruimtevaart, zorgt een productieomgeving met hoge mix/lage volumes (HMLV) voor een steeds grotere behoefte aan automatisering en efficiëntie, waaraan meestal wordt voldaan door freesdraai- en multi-tasking-machines”, aldus Rob Mulders van Seco Tools. “De JS754 Stub-serie draagt bij aan een aanzienlijke flexibiliteit bij de productie van onderdelen met één opstelling, die deze multifunctionele machines bieden.”

Minder afval van de frees

Door de kortere snijlengte zorgen de JS754 Stub-frezen voor volledige ingrijping van de frees over de gehele lengte van het gereedschap. Dit maximaliseert het gebruik van snijkanten, wat helpt het afval van hardmetaal te verminderen voor een verbeterde efficiëntie en een grotere duurzaamheid.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

3D

3D-printing creëert nieuwe mogelijkheden voor Seco Tools

23-03 Het ontwikkelen en vervaardigen van prototypes door middel van additive manufacturing (AM) wordt steeds…

Verspanen

Minder vervorming van onderdelen tijdens het frezen

23-11 Het Fraunhofer Institute for Production Technology (IPT) in Aken heeft nu samen met partners…

Verspanen

Seco Helical SN8-13 frezen met lagere kosten per snijkant

10-10 De frezen zijn gebouwd voor moeilijke toepassingen met ISO P-, M-, K- en S-materialen…

MetavakNieuws

Zesde tand maakt trochoïdaal frezen nog productiever

06-10 Trochoïdaal frezen is als ruwfreesbewerking inmiddels een standaard strategie geworden. In veel machinefabrieken waar…

MetavakNieuws

Licht tot zwaar slijpen, polijsten en frezen

02-10 Kinket SSP is importeur en leverancier van schuur-, slijp- en polijstmaterialen alsmede de daarbij…

Verspanen

Kringloopstrategie Seco Tools gaat verder dan recyclen

31-05 Recycling speelt een cruciale rol in de kringloopeconomie door ons te vragen hoe we…

Verspanen

Zuivere 90° hoek met de nieuwe TNGX

22-04 De frees is lichtsnijdend, waardoor afbuiging wordt voorkomen en een uitstekende oppervlakteafwerking mogelijk is.…

Automatisering

Samenwerking in medische precisieproductie loont

29-03 ITI toont de waarde van samenwerking bij het streven naar innovatie in de productie…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV