Frezen met hoge voedingen

Dormer Pramet heeft zijn assortiment frezen voor het werken met hoge voedingen zoals in de matrijs- en vormenbouw en voor algemene bewerkingen uitgebreid. Nieuw is onder meer de dubbelzijdige SNGX11-wisselplaat voor frezen met hoge voeding met een freesdiepte tot 1,7 mm.

Een sterke hoofdsnijkant zorgt voor een hoge belastbaarheid en een grote proceszekerheid – met name bij het bewerken van hoeken in een kamer. Dankzij de acht snijkanten biedt de vierkante SNGX11 ook een uiterst economische oplossing. Duurzaamheid door optimaal gebruik van grondstoffen en lage kosten per snijkant gaan hier hand in hand.

De SNGX11 is leverbaar in twee geometrieën en is geschikt voor kopieerfrezen, circulaire interpolatie, hellingfrezen, progressief insteekfrezen en vlakfrezen. Hierbij is de M-geometrie geschikt voor bewerkingsstaal, maar ook voor gehard staal en gietijzer. De MM-geometrie biedt een gladdere snede en is geschikter voor roestvast staal, taaie staalsoorten en superlegeringen.

Deze wisselplaten passen in de nieuwe SSN11-frees, verkrijgbaar in diameters van 32 – 125 mm, met tussenmaten voor matrijs- en vormtoepassingen. Alle frezen zijn voorzien van een speciaal koelkanaal om de proceszekerheid verder te verbeteren en een grote uitsteeklengte om diepfrezen tot 10xD mogelijk te maken.

Nieuwe F-geometrie

Daarnaast heeft Dormer Pramet een nieuwe F-geometrie voor nabewerkings- en semi-nabewerkingstoepassingen toegevoegd aan zijn ADMX07-freesprogramma. Deze is toegevoegd aan de bestaande M-, FA- en HF-geometrieën en is bedoeld voor lichte bewerkingen van roestvast staal en koolstofarme staalsoorten. De spaanbreker, die bij uitstek geschikt is voor trillingsgevoelige bewerkingen, heeft een positieve geometrie met een smalle omtrekfase. Deze zorgt voor minder trillingen en maakt een soepele snijwerking zonder bramen op de bewerkte wand mogelijk.  Hij vraagt ook lagere snijkrachten, wat niet alleen het energieverbruik vermindert, maar ook materiaalharding voorkomt. Dit leidt tot verbeterde belastbaarheid en een langere standtijd.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Het juiste gereedschap om roestvast staal te bewerken

01-12 Volgens cijfers van het International Stainless Steel Forum (ISSF) is de mondiale vraag naar…

MetavakNieuws

Zesde tand maakt trochoïdaal frezen nog productiever

06-10 Trochoïdaal frezen is als ruwfreesbewerking inmiddels een standaard strategie geworden. In veel machinefabrieken waar…

MetavakNieuws

Licht tot zwaar slijpen, polijsten en frezen

02-10 Kinket SSP is importeur en leverancier van schuur-, slijp- en polijstmaterialen alsmede de daarbij…

Verspanen

Niets is onmogelijk

01-09 Dormer Pramet ondersteunt Take it Laesie met een reeks boren en tappen. Take it…

Verspanen

De Verspaningstafel: “Maakindustrie stevent af op goede jaren”

28-06 Leveranciers van verbruiksartikelen kunnen over het algemeen snel inschatten hoe een marktsegment er economisch…

Verspanen

Zuivere 90° hoek met de nieuwe TNGX

22-04 De frees is lichtsnijdend, waardoor afbuiging wordt voorkomen en een uitstekende oppervlakteafwerking mogelijk is.…

Verspanen

Uitbreiding af- en groefsteekgereedschappen Dormer Pramet

06-04 Deze uitbreiding is een vervolg op de nieuwe af- en groefsteekgereedschappen, die in november…

Verspanen

Freesuitbreiding voor lastig verspaanbare materialen

22-03 De vijfsnijders (S770HB/S771HB/S772HB/S773HB), laten tot 25% hogere voedingswaarden toe ten opzichte van vier snijkanten.…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X