Future Facade: nieuw Europees vakevent voor gevelindustrie

In het voorjaar van 2025 vindt in Koninklijke Jaarbeurs een nieuw tweejaarlijks vakevent voor de Europese gevelindustrie plaats: Future Facade.

Future Facade is een internationaal vakevent met een ruim aanbod van keynote sessies en workshops waarin experts kennis delen over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de gebouwschil.

Om tot een circulaire gevelindustrie te komen is internationaal kennisdelen en samenwerken noodzakelijk. Voor Jaarbeurs de reden om in samenwerking met het European Facade Network, TU Delft en TU Darmstadt dit nieuwe evenement te introduceren.

Future Facade heeft als doel een brug te slaan tussen kennis en praktijk. Thema’s als digitalisering, industrialisering en circulariteit staan centraal. Gelijktijdig met Future Facade organiseren TU Delft, TU Darmstadt en het European Facade Network een internationale conferentie met als onderwerp circulariteit in de gevelindustrie. Future Facade vindt plaats op woensdag 7 en donderdag 8 mei 2025 in Koninklijke Jaarbeurs.

Internationaal kennisdelen

Future Facade is een internationaal vakevent met een ruim aanbod van keynote sessies en workshops waarin experts kennis delen over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de gebouwschil. Doelgroep: architecten, adviseurs, opdrachtgevers, bouwers en iedereen met interesse in de gevelindustrie. Het evenement biedt een breed en hoogwaardig aanbod van producten, materialen en systemen, toont innovaties en experimenten, slaat een brug tussen kennis en praktijk en heeft oog voor de maatschappelijke context.
Jeroen van Hooff, CEO Koninklijke Jaarbeurs: “Nederland is koploper in circulaire gevels en geniet internationaal veel aanzien. Om in 2050 een volledig circulaire bouweconomie te kunnen realiseren, is de noodzaak om internationaal kennis te delen en samen te werken groot. Ik ben dan ook trots dat we samen met de meest innovatieve en vooruitstrevende kennisinstellingen op het gebied van de bouwschil dit gloednieuwe evenement organiseren.”

Internationale conferentie

Gelijktijdig met Future Facade organiseren TU Delft, TU Darmstadt en European Facade Network een internationale conferentie met als onderwerp circulariteit in de gevelindustrie. Tijdens deze conferentie nemen vooraanstaande sprekers bezoekers mee in de meest recente ontwikkelingen binnen circulaire gevels.

Ulrich Knaack, hoogleraar Design of Construction TU Delft: “Met de lancering van Future Facade brengen wij de Europese gevelbranche naar een hoger niveau. De  samenwerking met Koninklijke Jaarbeurs zorgt ervoor dat wij innovatie, kennis en netwerk bij elkaar brengen op één centrale locatie in Europa. Future Facade en de internationale conferentie zijn een broedplaats voor ideeën en innovaties die de manier waarop we gebouwen circulair ontwerpen en bouwen transformeren.”

Bedrijvengids

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV