Gabby neemt machine-operator routinetaken uit handen

De Hoffmann Group pakt stevig uit op METAVAK. De gereedschapsleverancier presenteert diverse innovaties, ontwikkelingen en technologieën voor de productie van morgen, waaronder een beladingssysteem, een glijslijpmachine en artikeluitgiftesystemen. Verder neemt Hoffmann de nieuwste verspaningshighlights van de AMB in Stuttgart mee naar METAVAK.

Hoffman Group presenteert diverse nieuwe oplossingen op METAVAK, waaronder het Garant Automation Basic beladingssysteem.

In het middelpunt van de beurspresentatie staat het Garant Automation Basic beladingssysteem (kortweg Gabby), dat het onbemand beladen en ontladen van gereedschapsmachines zonder automatiseringsinterface of tijdrovende programmering tegen beheersbare kosten mogelijk maakt. Het systeem kan routinetaken bij de machine uit handen nemen en op die manier de operator ontlasten. Gabby kan onderdelen stapelen, naast de machine plaatsen en zelfs omkeren. Verder kan de robot de volgende opdracht al voorbereiden terwijl productie plaatsvindt. Dit resulteert in een brede waaier van mogelijkheden om het werk comfortabeler te maken en de efficiëntie in de productie te verhogen.

Verankering niet nodig

De basis van Gabby bestaat uit een solide gelast frame dat een totale massa kan dragen van 300 kg. Dankzij de stabiele constructie is verankering in de vloer of bevestiging aan de machine niet nodig. Ergonomische hoogte van 800 mm zorgt voor gemakkelijk en moeiteloos in- en uitladen van werkstukken. Het uiteindelijke werk wordt verricht door een dynamische en lichte Nachi MZ12 robotarm met een maximaal laadvermogen van 12 kg. Door het gebruik van verschillende grijpers kan bijna elk onderdeel worden gegrepen en geladen. Om grijpers binnen enkele seconden te wisselen, is gekozen voor een Zero Clamp snelwisselkoppeling. Voor een optimale positionering van werkstukken met verschillende geometrieën en afmetingen heeft Hoffmann configureerbare rasterplaten beschikbaar. Tot slot is Gabby uitgerust met een DataLogic veiligheidsscanner. Deze laserscanner garandeert een comfortabele en veilige werking.

Garant glijslijpmachine

De Hoffmann Group zal op METAVAK ook de Garant GMT35 glijslijpmachine tentoonstellen. Het glijslijpen, ook rotofinishing genoemd, is een oppervlaktetechniek voor werkstukken van metaal en kunststof. De werkstukken gaan samen met schuur- of polijstmiddelen en een additief in een vloeibare oplossing in het reservoir. Door een oscillerende beweging van het reservoir ontstaat een werking tussen het werkstuk en het slijpmedium. Het slijpmedium zorgt daarbij voor de gewenste materiaalafname die kan worden ingesteld. Productiebedrijven kunnen met de GMT35 het ontbramen en polijsten van kleine en middelgrote series met een seriegrootte van minder dan 500 stuks zelf tegen lage kosten uitvoeren.

Artikeluitgiftekasten

Tot slot zal Hoffmann het HOLEX 24seven artikeluitgiftesysteem presenteren. Dankzij dit systeem kunnen gebruikers de opslagruimte en inkoopkosten reduceren en tegelijkertijd de beschikbaarheid van C-artikelen verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan persoonlijke beschermingsmiddelen of verspanings-, span-, slijp- en snijproducten. C-artikelen veroorzaken een groot deel van de administratieve inkoopkosten en zijn dus zeer kostenintensief. Met een artikeluitgiftesysteem zoals de HOLEX 24seven kan er volgens Hoffmann een kostenbesparing tot wel 50% gerealiseerd worden. HOLEX 24seven is leverbaar in twee uitvoeringen: de direct startklare SPACE met ruimte voor 192 artikelen en de FLEX met een slim indelingssysteem en ruimte voor wel 540 artikelen.

Hoffmann Group
Stand G128

Komt u ook naar de METAVAK? Registreer u hier voor gratis toegangskaarten!

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

METAVAK 2024: Dé ontmoetingsplaats voor de metaalbewerkende maakindustrie

25-03 METAVAK 2024 belooft een inspirerende editie te worden met een focus op innovatie, educatie…

Bedrijf en Economie

METAVAK trekt ruim 5.650 bezoekers

16-10 “We hebben weer een succesvolle editie van METAVAK achter de rug”, zegt Jessica Eijkelenboom…

Automatisering

Coby van RoboJob biedt antwoord op cobot-automatiseringsbehoefte

08-10 “We merken dat Nederland al best volwassen is op het gebied van automatisering, en…

Plaatbewerking

Besten Machines present met lasers, kantbank en schaar

05-10 De twee Senfeng fiberlasers zijn gloednieuw en hebben een aantal belangrijke verbeteringen. Een van…

Plaatbewerking

Compacte fiberlaser voor werkplaats met beperkte ruimte

04-10 Nardo Machines en Services presenteert op METAVAK haar eigen merk Benchmark Fiberlaser lasersnijmachines. Dit…

Verspanen

Style presenteert drie machines op METAVAK

04-10 “METAVAK biedt een uitgelezen kans om onze machines aan een breed publiek voor te…

Verspanen

Haimer voorinstelapparaat reduceert insteltijden bij SAB

04-10 Naast filters en filtratiesystemen ontwikkelt en bouwt SAB Georg Schünemann kleppen en kranen in…

Verspanen

JEVA haalt alles uit complexe bewerkingscentra met EDGECAM

04-10 De visie van Gerco en Wilco van Amerongen was duidelijk toen de twee broers…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV