Gabby neemt machine-operator routinetaken uit handen

De Hoffmann Group pakt stevig uit op METAVAK. De gereedschapsleverancier presenteert diverse innovaties, ontwikkelingen en technologieën voor de productie van morgen, waaronder een beladingssysteem, een glijslijpmachine en artikeluitgiftesystemen. Verder neemt Hoffmann de nieuwste verspaningshighlights van de AMB in Stuttgart mee naar METAVAK.

Hoffman Group presenteert diverse nieuwe oplossingen op METAVAK, waaronder het Garant Automation Basic beladingssysteem.

In het middelpunt van de beurspresentatie staat het Garant Automation Basic beladingssysteem (kortweg Gabby), dat het onbemand beladen en ontladen van gereedschapsmachines zonder automatiseringsinterface of tijdrovende programmering tegen beheersbare kosten mogelijk maakt. Het systeem kan routinetaken bij de machine uit handen nemen en op die manier de operator ontlasten. Gabby kan onderdelen stapelen, naast de machine plaatsen en zelfs omkeren. Verder kan de robot de volgende opdracht al voorbereiden terwijl productie plaatsvindt. Dit resulteert in een brede waaier van mogelijkheden om het werk comfortabeler te maken en de efficiëntie in de productie te verhogen.

Verankering niet nodig

De basis van Gabby bestaat uit een solide gelast frame dat een totale massa kan dragen van 300 kg. Dankzij de stabiele constructie is verankering in de vloer of bevestiging aan de machine niet nodig. Ergonomische hoogte van 800 mm zorgt voor gemakkelijk en moeiteloos in- en uitladen van werkstukken. Het uiteindelijke werk wordt verricht door een dynamische en lichte Nachi MZ12 robotarm met een maximaal laadvermogen van 12 kg. Door het gebruik van verschillende grijpers kan bijna elk onderdeel worden gegrepen en geladen. Om grijpers binnen enkele seconden te wisselen, is gekozen voor een Zero Clamp snelwisselkoppeling. Voor een optimale positionering van werkstukken met verschillende geometrieën en afmetingen heeft Hoffmann configureerbare rasterplaten beschikbaar. Tot slot is Gabby uitgerust met een DataLogic veiligheidsscanner. Deze laserscanner garandeert een comfortabele en veilige werking.

Garant glijslijpmachine

De Hoffmann Group zal op METAVAK ook de Garant GMT35 glijslijpmachine tentoonstellen. Het glijslijpen, ook rotofinishing genoemd, is een oppervlaktetechniek voor werkstukken van metaal en kunststof. De werkstukken gaan samen met schuur- of polijstmiddelen en een additief in een vloeibare oplossing in het reservoir. Door een oscillerende beweging van het reservoir ontstaat een werking tussen het werkstuk en het slijpmedium. Het slijpmedium zorgt daarbij voor de gewenste materiaalafname die kan worden ingesteld. Productiebedrijven kunnen met de GMT35 het ontbramen en polijsten van kleine en middelgrote series met een seriegrootte van minder dan 500 stuks zelf tegen lage kosten uitvoeren.

Artikeluitgiftekasten

Tot slot zal Hoffmann het HOLEX 24seven artikeluitgiftesysteem presenteren. Dankzij dit systeem kunnen gebruikers de opslagruimte en inkoopkosten reduceren en tegelijkertijd de beschikbaarheid van C-artikelen verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan persoonlijke beschermingsmiddelen of verspanings-, span-, slijp- en snijproducten. C-artikelen veroorzaken een groot deel van de administratieve inkoopkosten en zijn dus zeer kostenintensief. Met een artikeluitgiftesysteem zoals de HOLEX 24seven kan er volgens Hoffmann een kostenbesparing tot wel 50% gerealiseerd worden. HOLEX 24seven is leverbaar in twee uitvoeringen: de direct startklare SPACE met ruimte voor 192 artikelen en de FLEX met een slim indelingssysteem en ruimte voor wel 540 artikelen.

Hoffmann Group
Stand G128

Komt u ook naar de METAVAK? Registreer u hier voor gratis toegangskaarten!

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Meer productiviteit, minder eentonig werk

24-10 Garant Automation Basic is het nieuwe beladingssysteem van Hoffmann Group. Het is als eerste…

Automatisering

Steeds meer mensen weten OrderOn.com te vinden

24-10 “We zijn nu 6 maanden live en steeds meer mensen weten OrderOn.com te vinden”,…

Automatisering

Onderscheidend vermogen van TFT

24-10 Vol passie heeft het sales-team van Tools for Technology bezoekers geïnformeerd over de vele…

MetavakNieuws

METAVAK trekt 6.200 bezoekers

10-10 Daar was drie dagen lang veel te beleven op de beursvloer. De exposanten toonden…

Verspanen

Hoffmann laat verspaners binnen vier dagen onbemand produceren

06-10 Dat wordt geen eenvoudige klus, weet ook Peter Jansen, Automation Specialist bij Hoffmann Quality…

Verspanen

Dymato presenteert Hyundai Wia instapmodel voor vijfvlaks verspanen

06-10 De KF3500/5a is gebaseerd op de drie-assige verticale KF5600 van Hyundai Wia. In tegenstelling…

MetavakNieuws

Vandaag derde en laatste METAVAK-dag

06-10 Na de gebruikelijke rustige aanloop op de eerste beursdag, wisten de bezoekers uit de…

MetavakNieuws

Steeds meer gebruikers kiezen voor CAD oplossing Hexagon

03-10 Designer is volgens ATS EdgeIT – dat hierover uitleg geeft op METAVAK – een…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen