GBO Design wint twee Red Dot design-awards

0

Twee door GBO Design ontworpen producten zijn onlangs onderscheiden met de Red Dot award, een prestigieuze prijs voor goed design. De jury, bestaande uit 36 internationale designexperts, beoordeelde dit jaar ruim 4600 inzendingen.

In de categorie ‘product design’ vielen maar liefst twee ontwerpen van GBO Design in de prijzen:

– de Durable Varicolor, een ladenbox die op een subtiele en toch onderscheidende manier in een kantooromgeving past. De buitenzijde is neutraal grijs; de binnenzijde van de laden is fel gekleurd. Bij gesloten laden is er nog slechts een subtiel gekleurd lijntje zichtbaar dat gebruikt kan worden bij het organiseren van de inhoud;

– de XYZTEC Condor Sigma, een machine waarmee verbindingen en aanhechtingen van componenten op printplaten getest kunnen worden. Het design bestaat uit een eenvoudige hoofdvorm met afgeronde hoeken en een herkenbaar kleurenschema waardoor de vorm nog eens benadrukt wordt. In het ontwerpproces stond ook het gebruiksgemak centraal. Zo laat de software zich intuïtief gebruiken, zodat operators snel met de machine leren omgaan.

GBO is trots op deze officiële erkenning van de kwaliteit van haar ontwerpen, maar noemt de prijs ook voor haar opdrachtgevers een mooie bevestiging van hun keuze voor GBO als ontwerpers van hun producten. Jeroen op ten Berg van GBO Design: “Goed design is, zeker in tijden van crisis, van onschatbare waarde voor onze opdrachtgevers. Een goed ontworpen product verkoopt zichzelf als het ware. We zijn daarom erg trots dat de kwaliteit van onze ontwerpen keer op keer door onafhankelijke jury’s wordt bevestigd: vorig jaar wonnen we zeven GIO awards en een iF award, en nu weer twee Red Dots.”

Op 1 juli vindt in Duitsland, tijdens een speciaal gala, de feestelijke uitreiking van de awards plaats.