Gereedschappen opslaan en beheren

0
135

Mapal biedt verschillende systemen aan voor het opslaan en beheren van gereedschappen, componenten en accessoires, die met elkaar kunnen worden verbonden volgens een modulair principe. Deze systemen worden vaak op een centrale plek in de productie geplaatst. Om ook veel gebruikte consumables decentraal en op een ruimtebesparende plek te kunnen opslaan en beheren, heeft Mapal de nieuwe Unibase-S automatische dispenser ontwikkeld.

 

Deze kan worden verbonden met bestaande Unibase systemen of worden gebruikt als een individuele oplossing. Dankzij zijn compacte afmetingen kan het Unibase-S systeem direct op de werkbank worden geïnstalleerd. De 96 of 192 compartimenten zijn ideaal voor het opslaan van indexeerbare inserts, gereedschappen, klauwplaten of persoonlijke beschermingsmiddelen. Dit scheelt de medewerker de gang naar het centrale magazijn en verzekert de productiegerelateerde aanschaf van artikelen. Logistieke kosten worden daarbij beperkt. Het uitnemen van artikelen gaat snel en eenvoudig in slechts enkele stappen.

De medewerker logt hiertoe direct in het systeem in via een geïntegreerd touchscreen. Alleen geregistreerde medewerkers kunnen artikelen uitnemen. Als geen medewerker is ingelogd, is een centrale vergrendeling actief. Nadat het gewenste artikel is geselecteerd via de vooringestelde software, ondersteunt de zoekfunctie van de software dit en wijst een LED-verlichting het vak met het corresponderende artikel aan. Het systeem registreert automatisch de uitgifte, zodat altijd de actuele status wordt gebruikt. Mapal wordt in Nederland vertegenwoordigd door Laagland.