Glascoating machinebouwer VarroTec wil met Include Industries wereldmarkt veroveren

Industriële versneller Include Industries uit Eindhoven heeft een meerderheidsbelang verworven in VarroTec dat hiermee haar eerste groepsbedrijf wordt.

De oprichters van VarroTec en Include Industries voor VarroTec’s belangrijkste productlijn van Hot-End Glass Coating Hoods. V.l.n.r. Ilko Bosman, Carel van der Leegte, Ryan van Esch en Daan Kersten.

VarroTec oprichters Ryan van Esch en Carel van der Leegte willen wereldwijd leider worden in proces-kritische nabehandelingstechnologie voor glasverpakkingen om daarmee de glasfabrikanten te helpen met verbeteren van de betrouwbaarheid, continuïteit en verduurzaming van hun productieproces. In 2023 benaderden zij Include Industries voor ondersteuning bij het realiseren van hun ambitieuze groeistrategie. De ervaring van Include Industries bestuurders Ilko Bosman (CFO) en Daan Kersten (CEO) met opschalen van bedrijven en het door hen ontwikkelde en op blauwdrukken gebaseerde groeiplatform, vormen de beste basis voor het voortzetten van hun stabiele groei.

Sinds de start in 2017, heeft VarroTec wereldwijd haar Hot-End Coating Hoods en Cold-End Coating Spray bridges geïnstalleerd bij ’s-werelds grootste fabrikanten van glasverpakkingen om de beschikbaarheid van hun processen te verhogen, de wanddikte en het gewicht te verkleinen en de duurzaamheid en kwaliteit te vergroten.

Door doorlopend in gesprek te zijn met haar strategische klanten over verbeteringen, is het aantal geïnstalleerde systemen gegroeid en onderzoekt VarroTec nu mogelijkheden tot uitbreiding in nabehandeling van gerecyclede glasverpakkingen. Dit wordt in algemene zin als een grote en belangrijke groeimarkt gezien die een belangrijke rol blijft spelen in het terugdringen van de hoeveelheid afval. Naast het leveren van nieuwe systemen zal VarroTec ook inzetten op het verhogen van de betrouwbaarheid van het productieproces van haar klanten door het verzorgen van een compleet pakket aan spare-parts. Include Industries zal de oprichters, die stevig aan het roer blijven van VarroTec, bijstaan bij internationale groei in Europa, Noord- en Zuid-Amerika en Azië, het aantrekken van meer talent en automatiseren van de belangrijkste interne processen.

“De ervaring van de oprichters van Include Industries met het schalen van hightech bedrijven op basis van hoge ambities en industriële professionaliteit helpt ons op een logisch moment bij het verder uitbreiden van onze activiteiten in de wereldmarkt van duurzame glasfabricage”, aldus Ryan van Esch en Carel van der Leegte.

Ook Powertrim gaat voor wereldwijd succes

Include Industries bouwt aan een nieuwe industriële groep van veelbelovende bedrijven met een wereldwijde afzetmarkt voor duurzame technische producten, systemen en machines. Samen met TFA Europe is het nieuwe semicon back-end machinebouwbedrijf Powertrim opgezet, dat de wereldmarkt voor power modules wil veroveren.

Onder de nieuwe naam Powertrim Technologies zal het nieuwe bedrijf voortbouwen op de basis die door vier semiconductor tooling-veteranen is gelegd met de oprichting van TFA Europe in 2020. Opgericht in het oosten van Nederland vulde TFA Europe de leemte in de productieketen voor het assembleren van power modules. Op basis van meer dan veertig jaar ervaring met het vervaardigen van gereedschappen voor het verpakken van IC’s (integrated circuits), het snijden, buigen van de pootjes van microchips (zogenaamde trim & form) en gerelateerde machinebouw, hebben de oprichters van Powertrim een voorsprong opgebouwd in deze nieuwe markt. Powertrim heeft de ambitie om wereldwijd marktleider te worden in hoogwaardige assemblage en test technologie voor geautomatiseerde vervaardiging van vermogenselektronica.

Powertrim heeft inmiddels al de eerste exemplaren van haar vlaggenschip-systeem, de modulaire Flex Line machine, verkocht aan klanten in Europa, Noord-Amerika en Azië. Een strategische samenwerking met medeoprichter en gereedschapsmaker TSD uit ’s-Heerenberg zorgt dat Powertrim een compleet palet aan diensten kan aanbieden aan haar klanten, van eerste gereedschapsontwerp tot reguliere serieproductie in grote aantallen.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

Include Industries wil MKB opvolgingsprobleem oplossen

02-11 Een groeiend aantal industriële MKB ondernemers zal in de komende jaren hun bedrijf willen…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV