Haco present met automatiseringsdochter

0

Haco is dit jaar aanwezig op Machineering samen met dochteronderneming Robosoft, die is gespecialiseerd in het ontwikkelen van besturingen, software en automatisering voor plaatbewerkingsmachines, evenals het uitwerken van klantspecifieke automatiseringsprojecten.

Verder toont Haco onder meer een CNC kantbank type Euromaster S, een guillotineschaar type HSLX en een robotopstelling voor automatisch buigen. De Euromaster S is een multifunctionele kantbank met grote buigvrijheid in een marktgerichte uitvoering volgens een uitgebreide keuze aan opties, zowel basic als geavanceerd. Een innovatieve 2D en 3D Multi Touch grafische besturing staat garant voor een eenvoudige bediening. Grote ramsnelheden met behulp van integratie van geavanceerde beveiligingssystemen en robuuste meerassige achteraanslagen zorgen voor een optimaal gebruiksgemak.

De HSLX van Haco is een guillotineschaar aangedreven door bovenliggende cilinders. Dankzij een volledig open achterzijde kan de schaar uitgebreid worden met diverse afvoersystemen. Een hydraulisch plaatophoudsysteem dat de plaat ondersteunt tijdens het knippen is een courant aangeboden optie. Dit systeem is eveneens uit te breiden met met ‘SBS’ (Sheet Back to Sender functie) die de geknipte plaat terugbrengt naar de operator. De HSLX is steeds voorzien van de eenvoudig te bedienen SC100 T Touch Screen sturing.

Haco, stand C15