Handmatig staal lassen

0

Fronius brengt met de TPS/i Steel Edition een nieuwe versie van zijn actuele stroombronnenplatform op de markt. De Steel Edition is voor het handmatig lassen van staal geoptimaliseerd. Gebruikers profiteren van diverse karakteristieken voor het standard- en pulslassen alsmede een WPS-pakket met gecertificeerde las-aanwijzingen volgens DIN EN 1090.

De TPS/i Steel Edition Fronius is gebaseerd op het actuele stroombronnenplatform TPS/i. De lasapparaten zijn modulair opgebouwd, individueel aan te passen en in het bezit van omvangrijke communicatiefuncties. Hun hoge processorvermogen maakt het mogelijk lasprocessen nauwkeurig te analyseren en te controleren. Dat zorgt voor optimale resultaten bij een veelvoud aan lasopdrachten. De Steel Edition is speciaal voor het handmatig lassen geconstrueerd. Hiervoor beschikt ze over verschillende staal-karakteristieken zowel voor standaard als impuls lichtbogen. Gebruikers kunnen hierdoor laswerkzaamheden op staal al vanaf een dikte van 1 mm uitvoeren. Een hoogtepunt van de Steel Edition is de zogeheten PCS-karakteristiek (Pulse Controlled Spray Arc) die zorgt voor minder lasspatten en daarmee nabewerking vermindert. Daarnaast zorgt PCS voor een gefocuste lichtboog, die een diep inbrand-profiel garandeert. Dat is vooral goed voor toepassingen met een nauwe lasnaad, hoeklassen en wortellassen.

Het geïntegreerde WPS-pakket omvat lasaanwijzingen (Welding Procedure Specifications) voor diverse staalsoorten, materiaaldikten en toevoegmaterialen. Hierdoor komt het dure en tijdrovende instellen van eigen aanwijzingen te vervallen. Vooral ondernemingen die verplicht zijn volgens de Europese norm DIN EN 1090 te produceren profiteren hiervan. Het toepassen van de in het WPS-pakket opgenomen specificaties is bijvoorbeeld voor producenten van dragende staalconstructies door de Europese norm voorgeschreven.
De TPS/i Steel Edition van Fronius is in meerdere vermogensklassen – van 270 tot 600 ampère – verkrijgbaar.