Heidenhain TNC Club workshop: Efficiënt gebruik tastsysteem

De TNC Club van Heidenhain Nederland organiseert op 4 juni de eerste van een reeks workshops voor verspaners. In deze workshop leren de deelnemers het maximale uit het tastsysteem op hun CNC-machine te halen. Daarmee kunnen ze het rendement van hun CNC-machines verhogen. De workshop is gratis voor leden.

Tijdens de Demoweek die van 19 tot en met 22 maart werd gehouden heeft Heidenhain Nederland officieel de aftrap gegeven voor de TNC Club. Dit initiatief is een community voor Nederlandse verspaners, die dagelijks werken met Heidenhain-besturingen. “We gaan hen helpen alles uit de besturing van hun CNC-machines te halen”, aldus Paul Venema, Account Manager Machine Tools bij Heidenhain. Leden van de TNC Club kunnen gratis deelnemen aan de workshop.

Meer uit de machine halen met de tastcycli
De eerste TNC Club workshop Efficiënt gebruik tastsysteem vindt plaats in het nieuwe Heindenhain Application Center in Ede. In een tijdsbestek van vijf uur (15.00 tot 20.00 uur) leren de deelnemers hoe ze tastcycli in de handbediende modus uitvoeren; het verschil in werken met een presettabel en de nulpunttabel én hoe ze tastcycli voor automatische werkstukcontrole kunnen opzetten. Bij de handbediende modus worden ingegaan op aspecten zoals calibratie, de basisrotatie, het vastleggen van een referentiepunt en de werkstukmeting. Bij de tastcycli voor automatische werkstukcontrole wordt ingegaan op aspecten als de werkstukmeting, automatisch corrigeren en het aanmaken van een protocol. “Als men het tastsysteem efficiënter benut, bijvoorbeeld door in de onbemande uren de machine een automatische werkstukcontrole te laten uitvoeren, haalt men méér rendement uit de machine”, legt Venema uit. “Hiermee kunnen bedrijven een deel van het nijpend gebrek aan ervaren vakmensen opvangen. De workshop sluit dus naadloos aan op het doel van de TNC Club om leden te helpen méér uit hun CNC-machines te halen.” De workshop wordt afgesloten met een diner. Deelnemers kunnen dan ervaringen met andere gebruikers van Heidenhain-besturingen uitwisselen. De workshop Efficiënt gebruik tastsystemen is bedoeld voor gebruikers van de Heidenhain i530, 320 / 620 / 640 besturingen.

Andere workshops in 2019
Na de zomervakantie staan nog drie workshops op de planning over Connected Machining (de koppeling van de machines aan de planning en bedrijfsvoering); CAD/CAM (met name aandacht voor de NC-code en de output voor 5-assig simultaan frezen) en tot slot de workshop New features TNC 620 en 640 besturing. De workshops worden op verschillende locaties door het land gehouden en het aanbod zal nog toenemen. Deelname aan de workshops is gratis voor leden van TNC Club. Elk bedrijf dat een lidmaatschap heeft afgesloten, mag 3 medewerkers laten deelnemen. Niet-leden betalen € 250. Gebruikers van de Heidenhain CNC-besturingen kunnen zich nog altijd aanmelden bij de TNC Club Nederland. Aanmelden voor de TNC Club workshop Efficiënt gebruik tastsystemen op 4 juni in Ede kan via deze link.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Tech Demoweek heeft nu echt de deuren geopend. Dit zijn de highlights.

15-03 De redactie van MetaalNieuws bracht op de eerste dag van de Tech Demoweek een…

Verspanen

Demoweek 2023 in de startblokken

12-01 De Demoweek biedt een uitstekende gelegenheid om binnen een dag de laatste innovaties op…

Bedrijf en Economie

Gemengde gevoelens over zomereditie TechniShow

05-09 Duidelijk is in ieder geval wel dat deze zomereditie van TechniShow een heel andere…

TechnishowNieuws

Heidenhain brengt besturingsgemak

17-08 De TNC7 freesbesturing biedt gebruikers op de werkvloer nieuwe mogelijkheden. Naast de eenvoudige en…

Personeel en Opleiding

Trainingspartner STODT mag officieel Heidenhain certificaat uitreiken

16-05 Dit officiële certificaat mag alleen door een opleidingsinstituut worden uitgegeven, wanneer meer dan de…

Plaatbewerking

Mebema nieuwe partij in gebruikte handel CNC-machines

06-09 Mebema is opgericht door Stan Reijrink, die zijn eerste transacties reeds heeft uitgevoerd. Hij…

Verspanen

Nauwkeurigheid van First CNC-freesbanken maakt indruk op PMP

20-04 CVK Service in Alphen aan den Rijn is het bedrijf van Cor van Klooster.…

Werkplaatstechniek

Heidenhain levert robuuste encoders van Leine Linde

07-12 Heidenhain Nederland is sinds 1 december distributeur van de encoders van Leine Linde voor…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen