Heidenhain opent Application Center

0

Heidenhain neemt tijdens de Demoweek een gloednieuw Application Center in Ede in gebruik. Samen met partners gaat Heidenhain hier in workshops, seminars en scholingen de mogelijkheden van state-of-the-art verspaningstechnologie demonstreren. Tijdens de Demoweek wordt afgetrapt met live demonstraties van Connected Machining op het Hedelius Acura 65 5-assige bewerkingscentrum.

“De wereld van de verspanende industrie wordt complexer. Klanten komen steeds vaker met applicatievragen naar ons toe. Daarom hebben we met Peter Jansen al een ervaren applicatie engineer aangetrokken. Met dit Application Center zetten we de volgende stap om klanten te helpen alle functionaliteiten uit hun CNC-besturing te halen”, zegt Paul Venema, Accountmanager Machine Tools bij Heidenhain Nederland. “Denk hierbij een features in de CNC-besturing zoals Dynamic Precision en Dynamic Efficiency.”

Steeds de nieuwste technologie
Centraal in het Application Center staat de 5-asser van Hedelius, een Acura 65, voorzien van de Heidenhain TNC 640 besturing. Deze is geleverd door Promas. Dit is een van de partners die betrokken zijn bij het nieuwe applicatiecentrum. Andere partners begeven zich op het vlak van CAM-software, gereedschapsbeheersystemen, tooling et cetera. Doordat een partner zich telkens voor een relatief korte periode van één tot anderhalf jaar aan het Application Center verbindt, is gewaarborgd dat steeds de nieuwste technologie gedemonstreerd kan worden. “Ons doel is om echt de nieuwe oplossingen te demonstreren”, legt Venema uit. Zo is het de bedoeling om met de CADCAM-partner de mogelijkheden van een uitgebreide post processor in combinatie met de 5-asser te tonen. Niet alleen Heidenhain zelf, ook de partners kunnen het Application Center gebruiken voor demonstraties en andere events.

Meetcyclus en Connected Machining
Tijdens de Demoweek demonstreert Bemet samen met Heidenhain hoe je een cyclus voor een meettaster kunt programmeren in je CAM-software en de meetcyclus automatisch te laten uitvoeren door de machine. Zeker voor bedrijven die automatiseren is dit een toepassing die onbemand precisie bewerken dichterbij brengt. Medewerkers van Bemet zijn dan ook aanwezig. Het team van Heidenhain demonstreert Connected Machining. Dit pragmatische product vertaalt machinedata naar informatie over de effectiviteit van de CNC-machines. “Grotere bedrijven werken al veel langer met dergelijke softwarepakketten. Wij hebben nu een universele oplossing waardoor Industrie 4.0 ook bereikbaar wordt voor het MKB”, aldus Venema.

TNC-Club voor verspaners
Heidenhain Nederland introduceert tijdens de Demoweek ook de TNC-Club. Verspanende bedrijven die met de CNC-besturingen van de fabrikant werken, kunnen lid worden en genieten van diverse voordelen. Wie voor het uitgebreide lidmaatschap kiest, heeft zelfs recht op één dag ondersteuning op locatie door de applicatie-engineer van Heidenhain. Met de TNC-Club breidt Heidenhain het aanbod aan klanten verder uit. De club is echt bedoeld voor de eindgebruikers; de CNC-verspaners die aan de machine staan en dagelijks de vele mogelijkheden van de CNC-besturing gebruiken. “We gaan ze helpen om echt alles uit de besturing te halen. Vragen die ze hebben, kunnen ze nu heel gericht stellen. Onze trainers en docenten staan er klaar voor”, zegt Paul Venema verder over het concept. Daarnaast worden vanuit de nieuwe community activiteiten door het hele land georganiseerd, van infomiddagen over specifieke features van de besturing tot workshops en demonstraties. Als voorproefje van wat men van het TNC-Club lidmaatschap mag verwachten, organiseert Heidenhain tijdens de Demoweek drie workshops (aanmelden vooraf wel gewenst). Op dinsdag 19 maart is dat de workshop TNC-Club Connected Machining; woensdag 20 maart CADCAM en TNC en donderdag 21 maart TNC New features. De workshops starten om 17.00 uur zodat deelnemers vooraf de andere deelnemers aan de Demoweek kunnen bezoeken.