Herbruikbare poetsdoeken Mewa dragen bij aan veiligheid

0

In deze tijden van corona-pandemie is het belangrijk dat industriële bedrijven en werkplaatsen hun werknemers een hoge mate van veiligheid bieden. Netheid, hygiëne, desinfecterende middelen zijn vereist in productiehallen. Er is nood aan beschermende kledij en ook het handgereedschap en de hulpmaterialen dienen veilig ter beschikking gesteld te worden. De poetsdoeken die Mewa aanbiedt als onderdeel van een full-servicesysteem voldoen aan deze verwachting: wassen op 90° C verwijdert alle organismen die gevaarlijk zijn voor de gezondheid.

We worden in ons dagelijks leven momenteel geconfronteerd met tal van maatregelen om de contactmogelijkheden met het coronavirus zo efficiënt mogelijk te beperken. Omdat de economie niet in zijn totaliteit kan worden stilgelegd, gaat in tal van industriële bedrijven en productiehallen de bedrijvigheid gewoon door. Om een goede werking te garanderen moeten ook de machines goed onderhouden en schoongemaakt worden. Dus de vraag dringt zich op: poetsen we deze met poetslappen, Mewa-doeken of papieren doeken – en wat is uit hygiënisch oogpunt de beste optie?

Het Duitse Mewa, dat al meer dan 100 jaar een full-service-poetsdoekensysteem voor bedrijven aanbiedt, is expert op dit gebied. De doeken worden in gesloten veiligheidscontainers (SaCon) geleverd tot aan de werkplaatsdeur. Ook in tijden van corona levert de serviceprovider aan bedrijven die essentiële producten produceren en leveren. De containers worden door Mewa opgehaald en de doeken worden gewassen in de Mewa-wasserijen voordat ze weer ter beschikking gesteld worden van de klanten. “In onze geautomatiseerde wasstraten worden de doeken minstens 15 minuten gewassen op een temperatuur van 90° C, waardoor alle ziektekiemen en micro-organismen volledig worden geïnactiveerd. Dit betekent dat onze poetsdoeken vanuit de SaCons meteen veilig kunnen worden gehanteerd en gebruikt”, zegt Julien Vansantvoort, directeur van Mewa Textiel-Service.

De doeken worden in een geautomatiseerde wasstraat gewassen.
De doeken worden in een geautomatiseerde wasstraat gewassen.

In tegenstelling tot wegwerpsystemen is deze oplossing ook duurzaam want na het wassen kunnen zij vele malen worden hergebruikt. Omdat er ook voldoende poetsdoeken geproduceerd worden zijn leveringstekorten uitgesloten. Mewa-klanten kun zich wijden aan meer belangrijkere taken want Mewa zorgt ervoor dat de juiste hoeveelheid doeken voorradig zijn, precies waar men ze nodig heeft. Het effectieve verbruik wordt vooraf berekend zodat de medewerkers machines en gereedschappen steeds veilig en efficiënt kunnen reinigen.