High Tech ontmoet Agri & Food

AgriFoodTech krijgt op 11 en 12 december haar vierde editie in de Brabanthallen ’s-Hertogenbosch. Het vakevenement vormt het podium om technologische innovaties in de Agri&Food sector te tonen en heeft als doel expertise-ontwikkeling en samenwerking tot stand te brengen.

Fabrikanten, toeleveranciers, ontwikkelaars, ontwerpers, gebruikers uit de hele voedselketen tonen tijdens AgriFoodTech de allernieuwste innovaties. Diverse kennissessies bieden bezoekers actuele informatie en ruimte voor eigen inbreng of vragen. Op de beursvloer bieden diverse podia de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten, van elkaar leren en tot nieuwe business komen. Er zijn daarnaast diverse themapleinen, live-demo’s en een expositie met naar verwachting 100 specialistische bedrijven en kennisinstellingen. Het exposantenprofiel is met onder meer robotica, sensortechnologie, fotonica, vision, machine- & apparatenbouw, IOT, software, big data, informatietechnologie, precisielandbouw, foodinnovation en verpakkingstechnologie breed georiënteerd.

Sectoren bij elkaar
De sectoren Agri & Food, Tuinbouw & Uitgangsmaterialen en High Tech Systemen & Materialen zijn samen verantwoordelijk voor meer dan de helft van de Nederlandse export. Op het snijvlak van deze sectoren liggen volgens de beursorganisatie innovatiekansen die Nederland zicht bieden op enerzijds nieuwe exportketens en economie en anderzijds op volgende stappen in de productie van duurzaam, veilig, transparant en smakelijk voedsel.

Op weg naar Industrie 4.0
Ook de voedselverwerkende industrie komt aan het bod tijdens AgriFoodTech 2019. Op de beursvloer en in speciale lezingentracks krijgen afgevaardigden uit deze industrie nieuwe inzichten en praktische handreikingen van concullega’s. Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan sensoren, drones, robots, big data, vision, automatisering, visualisatie, photonica, predictive maintenance, kwaliteitscontrole en inspectie, waarbij het draait om effectiever, efficiënter en duurzamer te produceren. Proces- en kwaliteitsverbetering staan hierbij hoog in het vaandel.

Samenwerking met diverse partners
AgriFoodTech presenteert alle technologische ontwikkelingen samen met haar partners onder één dak en bestrijkt de gehele AgriFood-keten, van engineer tot gebruiker. Ook dit jaar wordt er weer intensief samengewerkt met diverse partners. Als onafhankelijk kennis- en netwerkcentrum voor de industrie is Mikrocentrum betrokken bij het evenement om over de volle breedte van de AgriFood-sector een podium te geven aan (hightech) oplossingen voor kwaliteits- en procesoptimalisatie. Hiermee werkt zij voor het congresgedeelte samen met het AgriFoodTech Platform (uitvoerende organisaties zijn FME, LTO Nederland en 4TU met ondersteuning van LNV).

Robot knipt hagen en struiken
Op AgriFoodTech is onder meer een prototype te zien van de TrimBot, de eerste buitenrobot voor het knippen van tuinen. De robot navigeert over variërend terrein zoals rozenstruiken, hagen en buxus topiary om ze in een ideale vorm te knippen. De robot heeft voor de navigatie, camera’s in de tuin en op de robotarm om het traject naar struiken en rozen te plannen. Ook is er een nieuwe geavanceerde computer vision-algoritme ontwikkeld. Tijdens de workshop op donderdag 12 december van 14.00 tot 15.45 krijgen belangstellenden recente technologische prestaties van de toepassing van AI en robotica in landbouw- en tuinbouwprocessen te zien. Naast voorbeelden, presenteren academische en industriële vertegenwoordigers de vooruitgang op het gebied van zowel een (diep) machinaal leren en computervisie, als vanuit een robotica- en besturingsperspectief. De resultaten van het Europese H2020-project TrimBot2020 dat robotica en computer vision integreerde om de eerste tuinier robot te bouwen, worden ook gepresenteerd.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

Nieuwe cao Metalektro definitief

13-09 De organisaties kwamen 14 juli tot een principeakkoord over de nieuwe cao. Behalve nieuwe…

Materialen

Voorbereidingen Kunststoffenbeurs in volle gang

15-07 Na een onzekere periode waarin de 2020-editie van Kunststoffen niet door kon gaan, zijn…

Bedrijf en Economie

Cao-akkoord: werknemers metalektro krijgen er 5,3% bij

14-07 Het onderhandelingsresultaat is bereikt na maandenlang actie voeren met talrijke ‘staakstraten’ door het hele…

Bedrijf en Economie

FME-voorzitter bespreekt innovatiepact met de koning

07-07 “Het versterken van onze strategische autonomie is niet alleen om geopolitieke redenen belangrijk, maar…

Bedrijf en Economie

Mikrocentrum heeft vertrouwen in doorgang evenementen in najaar

01-07 Els van de Ven, Manager Afdeling Evenementen bij Mikrocentrum: “Op dit moment hebben wij…

Bedrijf en Economie

Bert-Jan Woertman nieuwe directeur Mikrocentrum

03-06 “Nu de organisatie in alle opzichten klaar is om een nieuwe fase in te…

Bedrijf en Economie

Basismetaal en gieterijen bundelen krachten in Metaal Nederland

21-05 Voorheen werkten bedrijven binnen de Vereniging Nederlandse Metallurgische Industrie (VNMI) en de Algemene Vereniging…

Personeel en Opleiding

Acties voor nieuwe metalektro-cao gaan door

28-04 In Friesland wordt gestaakt bij onder meer Stertil in Kootstertille, Trivium in Leeuwarden en…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X