High Tech ontmoet Agri & Food

AgriFoodTech krijgt op 11 en 12 december haar vierde editie in de Brabanthallen ’s-Hertogenbosch. Het vakevenement vormt het podium om technologische innovaties in de Agri&Food sector te tonen en heeft als doel expertise-ontwikkeling en samenwerking tot stand te brengen.

Fabrikanten, toeleveranciers, ontwikkelaars, ontwerpers, gebruikers uit de hele voedselketen tonen tijdens AgriFoodTech de allernieuwste innovaties. Diverse kennissessies bieden bezoekers actuele informatie en ruimte voor eigen inbreng of vragen. Op de beursvloer bieden diverse podia de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten, van elkaar leren en tot nieuwe business komen. Er zijn daarnaast diverse themapleinen, live-demo’s en een expositie met naar verwachting 100 specialistische bedrijven en kennisinstellingen. Het exposantenprofiel is met onder meer robotica, sensortechnologie, fotonica, vision, machine- & apparatenbouw, IOT, software, big data, informatietechnologie, precisielandbouw, foodinnovation en verpakkingstechnologie breed georiënteerd.

Sectoren bij elkaar
De sectoren Agri & Food, Tuinbouw & Uitgangsmaterialen en High Tech Systemen & Materialen zijn samen verantwoordelijk voor meer dan de helft van de Nederlandse export. Op het snijvlak van deze sectoren liggen volgens de beursorganisatie innovatiekansen die Nederland zicht bieden op enerzijds nieuwe exportketens en economie en anderzijds op volgende stappen in de productie van duurzaam, veilig, transparant en smakelijk voedsel.

Op weg naar Industrie 4.0
Ook de voedselverwerkende industrie komt aan het bod tijdens AgriFoodTech 2019. Op de beursvloer en in speciale lezingentracks krijgen afgevaardigden uit deze industrie nieuwe inzichten en praktische handreikingen van concullega’s. Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan sensoren, drones, robots, big data, vision, automatisering, visualisatie, photonica, predictive maintenance, kwaliteitscontrole en inspectie, waarbij het draait om effectiever, efficiënter en duurzamer te produceren. Proces- en kwaliteitsverbetering staan hierbij hoog in het vaandel.

Samenwerking met diverse partners
AgriFoodTech presenteert alle technologische ontwikkelingen samen met haar partners onder één dak en bestrijkt de gehele AgriFood-keten, van engineer tot gebruiker. Ook dit jaar wordt er weer intensief samengewerkt met diverse partners. Als onafhankelijk kennis- en netwerkcentrum voor de industrie is Mikrocentrum betrokken bij het evenement om over de volle breedte van de AgriFood-sector een podium te geven aan (hightech) oplossingen voor kwaliteits- en procesoptimalisatie. Hiermee werkt zij voor het congresgedeelte samen met het AgriFoodTech Platform (uitvoerende organisaties zijn FME, LTO Nederland en 4TU met ondersteuning van LNV).

Robot knipt hagen en struiken
Op AgriFoodTech is onder meer een prototype te zien van de TrimBot, de eerste buitenrobot voor het knippen van tuinen. De robot navigeert over variërend terrein zoals rozenstruiken, hagen en buxus topiary om ze in een ideale vorm te knippen. De robot heeft voor de navigatie, camera’s in de tuin en op de robotarm om het traject naar struiken en rozen te plannen. Ook is er een nieuwe geavanceerde computer vision-algoritme ontwikkeld. Tijdens de workshop op donderdag 12 december van 14.00 tot 15.45 krijgen belangstellenden recente technologische prestaties van de toepassing van AI en robotica in landbouw- en tuinbouwprocessen te zien. Naast voorbeelden, presenteren academische en industriële vertegenwoordigers de vooruitgang op het gebied van zowel een (diep) machinaal leren en computervisie, als vanuit een robotica- en besturingsperspectief. De resultaten van het Europese H2020-project TrimBot2020 dat robotica en computer vision integreerde om de eerste tuinier robot te bouwen, worden ook gepresenteerd.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

AI blaast industriële productie nieuw leven in

17-01 Kunstmatige intelligentie is onmisbaar geworden bij het bewaken en besturen van machines. Neurale netwerken…

Bedrijf en Economie

FME presenteert nieuwe meerjarenstrategie

15-01 Met een groot team is het afgelopen jaar hard gewerkt om deze meerjarenstrategie 2024-2030…

Bedrijf en Economie

FME doet al aanbevelingen voor nieuwe kabinet

06-12 De brancheorganisatie voor de technologische industrie heeft haar aanbevelingen samengebracht in de publicatie ‘Nederland…

Bedrijf en Economie

Edwin de Zeeuw nieuwe directeur Mikrocentrum

16-10 De Zeeuw, die deze functie overneemt van Bert-Jan Woertman, brengt veel ervaring en expertise…

Verspanen

MetaalNieuws thema/special Verspanen – Precisiebeurs 2023

16-10 Wilt u uw noviteiten in deze speciale editie delen in een oplage van bijna…

Bedrijf en Economie

Bert-Jan Woertman stopt als Directeur bij Mikrocentrum

25-09 “De afgelopen twee jaar heb ik mij met veel enthousiasme en energie ingezet voor…

Bedrijf en Economie

FME: We hebben groene industriepolitiek nodig

20-09 “In de rijksbegroting voor volgend jaar zitten diverse lapmiddelen voor de korte termijn, die…

Plaatbewerking

Zonder automatisering had ‘vriendengroep’ Ter Horst Metaaltechniek niet kunnen starten

06-07 Hij had al tientallen jaren ervaring in de metaalbewerking bij andere werkgevers, toen hij…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?