Hoekmeetsysteem maakt robot buigcel van LVD af

LVD heeft tijdens METAVAK een ‘super respons’ gehad op de gerobotiseerde buigcel Dyna-Cell. Maar sales manager Mathijs Wijn weet één ding nu al zeker. “We gaan deze cel in Nederland niet verkopen zonder een hoekmeetsysteem.” Laat dat nu net de toevoeging zijn aan Dyna-Cell die LVD presenteert op de Blechexpo in Stuttgart (5-8 november).

Op METAVAK toonde LVD Dyna-Cell live in actie. De cel combineert een Dyna-Press Pro, een snelle elektrisch aangedreven afkantpers met 40 ton perskracht, 1500 mm werklengte en een vijf-assige achteraanslag met een industriële Kuka robot. Dyna-Cell maakt gebruik van stapelzones voor het laden en ontladen van meerdere bakken en/of pallets. Afgewerkte stukken worden door de robot op de juiste pallet geplaatst. Het hele systeem staat op een compacte oppervlakte van 5 x 5 meter en is zo ontworpen dat met of zonder bediener kan worden gewerkt. De compacte Dyna-Cell automatiseert het kanten van kleine tot middelgrote stukken in verschillende seriegroottes en snelheden tot 25 mm per seconde. Als batches te klein zijn om te profiteren van robotautomatisering, dan kan de robot worden geparkeerd en kan de afkantpers manueel worden gebruikt. Zo biedt de cel een oplossing voor kleine, medium en grote series.

Snel en eenvoudig programmeren
Voor de belangstellende METAVAK-bezoekers had LVD een paar producten klaar liggen, waar ze hun eigen maten op konden aangeven en met de software een buigprogramma konden maken. Vervolgens werd dit programma met een usb-stick in de besturing van de cel gezet, waarna het werd uitgevoerd. Een intelligente wizard zorgt voor deze snelle en eenvoudige programmering. Volgens de 10-10-regel heeft Dyna-Cell 10 minuten nodig voor aanmaak van het kant- en robotprogramma en 10 minuten voor de instelling en aanmaak van het eerste stuk. Mathijs Wijn: “Zelfs mensen met robotkennis waren onder de indruk hoe snel en eenvoudig dit systeem kan worden geprogrammeerd.” De eerste Dyna-Cell is op METAVAK al verkocht. Hij gaat naar Bax Metaal in Bergeijk, dat de buigcel heeft gekocht inclusief LVD’s adaptieve hoekmeetsysteem Easy-Form Laser (EFL), dat op de Blechexpo op Dyna-Cell wordt geïntroduceerd. Dit hoekmeetsysteem zorgt ervoor dat ook complexe producten foutloos en betrouwbaar worden gezet. “De klanten in Nederland kennen dit systeem van ons”, aldus Wijn. “Ze zeggen allemaal: dat moeten we hebben.”

LVD focust op de Blechexpo op geautomatiseerd kanten en lasersnijden op hoge snelheid.

LVD op Blechexpo
Naast Dyna-Cell, toont LVD op de Blechexpo tevens ToolCell, de kantbank met automatische gereedschapswisselaar, de ultrasnelle Electra fiberlaser 10 kW en de CADMAN software. ToolCell maximaliseert de productiviteit door zijn geïntegreerd gereedschapsmagazijn. Het hoekmeetsysteem Easy-Form Laser voorziet hoekcontrole in realtime en garandeert hierdoor nauwkeurige buigresultaten van het eerste tot het laatste stuk. Electra FL, de ultrasnelle 10 kW fiberlasersnijmachine, snijdt een brede waaier aan ferro- en non-ferromaterialen zo snel als het thermische proces toelaat. Het machineportaal met lineaire aandrijving waarborgt een hoge dynamiek en snelle 2G-acceleratie tijdens het snijden. CADMAN creëert een virtuele fabriek waarin de machines en software constant gegevens uitwisselen.

LVD, hal 1, stand 1713

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

MetavakNieuws

Gabby neemt machine-operator routinetaken uit handen

29-09 In het middelpunt van de beurspresentatie staat het Garant Automation Basic beladingssysteem (kortweg Gabby),…

MetavakNieuws

Voor iedere plaatbewerkingsmachine de ideale oplossing

28-09 In het begin lag de nadruk op gereedschappen. Dat veranderde naar machines en eind…

Plaatbewerking

Derde snijtafel geeft Jeldi flexibiliteit voor spoedwerk

28-09 De speciale aandacht van Sweegers voor spoedwerk bij deze investering is niet zo vreemd.…

MetavakNieuws

Style draait en freest op METAVAK

27-09 Style zal twee populaire machines presenteren op METAVAK: de 510 draaibank en de BT1500…

MetavakNieuws

METAVAK biedt alles voor de metaalbewerker

27-09 Op METAVAK zullen zo’n 120 exposanten zich presenteren. Samen met de ruim dertig standhouders…

MetavakNieuws

Dormac heeft alles in huis voor totaaloplossingen

27-09 Met de SMX-serie brengt Dormac een flexibele en productieve multitaskingmachine naar METAVAK. De SMX2600s…

MetavakNieuws

Lasrobots en cobotapplicaties bij Valk Welding op Welding Week

26-09 Omdat bij deze frame opstelling de werkplekken naast elkaar zijn geplaatst, zijn deze voor…

MetavakNieuws

CVK Service presenteert First bewerkingscentra op METAVAK

26-09 Het bedrijf produceert een kleine range 3-assige freesbanken met een slag van 600 mm…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X