Hoekmeetsysteem maakt robot buigcel van LVD af

LVD heeft tijdens METAVAK een ‘super respons’ gehad op de gerobotiseerde buigcel Dyna-Cell. Maar sales manager Mathijs Wijn weet één ding nu al zeker. “We gaan deze cel in Nederland niet verkopen zonder een hoekmeetsysteem.” Laat dat nu net de toevoeging zijn aan Dyna-Cell die LVD presenteert op de Blechexpo in Stuttgart (5-8 november).

Op METAVAK toonde LVD Dyna-Cell live in actie. De cel combineert een Dyna-Press Pro, een snelle elektrisch aangedreven afkantpers met 40 ton perskracht, 1500 mm werklengte en een vijf-assige achteraanslag met een industriële Kuka robot. Dyna-Cell maakt gebruik van stapelzones voor het laden en ontladen van meerdere bakken en/of pallets. Afgewerkte stukken worden door de robot op de juiste pallet geplaatst. Het hele systeem staat op een compacte oppervlakte van 5 x 5 meter en is zo ontworpen dat met of zonder bediener kan worden gewerkt. De compacte Dyna-Cell automatiseert het kanten van kleine tot middelgrote stukken in verschillende seriegroottes en snelheden tot 25 mm per seconde. Als batches te klein zijn om te profiteren van robotautomatisering, dan kan de robot worden geparkeerd en kan de afkantpers manueel worden gebruikt. Zo biedt de cel een oplossing voor kleine, medium en grote series.

Snel en eenvoudig programmeren
Voor de belangstellende METAVAK-bezoekers had LVD een paar producten klaar liggen, waar ze hun eigen maten op konden aangeven en met de software een buigprogramma konden maken. Vervolgens werd dit programma met een usb-stick in de besturing van de cel gezet, waarna het werd uitgevoerd. Een intelligente wizard zorgt voor deze snelle en eenvoudige programmering. Volgens de 10-10-regel heeft Dyna-Cell 10 minuten nodig voor aanmaak van het kant- en robotprogramma en 10 minuten voor de instelling en aanmaak van het eerste stuk. Mathijs Wijn: “Zelfs mensen met robotkennis waren onder de indruk hoe snel en eenvoudig dit systeem kan worden geprogrammeerd.” De eerste Dyna-Cell is op METAVAK al verkocht. Hij gaat naar Bax Metaal in Bergeijk, dat de buigcel heeft gekocht inclusief LVD’s adaptieve hoekmeetsysteem Easy-Form Laser (EFL), dat op de Blechexpo op Dyna-Cell wordt geïntroduceerd. Dit hoekmeetsysteem zorgt ervoor dat ook complexe producten foutloos en betrouwbaar worden gezet. “De klanten in Nederland kennen dit systeem van ons”, aldus Wijn. “Ze zeggen allemaal: dat moeten we hebben.”

LVD focust op de Blechexpo op geautomatiseerd kanten en lasersnijden op hoge snelheid.

LVD op Blechexpo
Naast Dyna-Cell, toont LVD op de Blechexpo tevens ToolCell, de kantbank met automatische gereedschapswisselaar, de ultrasnelle Electra fiberlaser 10 kW en de CADMAN software. ToolCell maximaliseert de productiviteit door zijn geïntegreerd gereedschapsmagazijn. Het hoekmeetsysteem Easy-Form Laser voorziet hoekcontrole in realtime en garandeert hierdoor nauwkeurige buigresultaten van het eerste tot het laatste stuk. Electra FL, de ultrasnelle 10 kW fiberlasersnijmachine, snijdt een brede waaier aan ferro- en non-ferromaterialen zo snel als het thermische proces toelaat. Het machineportaal met lineaire aandrijving waarborgt een hoge dynamiek en snelle 2G-acceleratie tijdens het snijden. CADMAN creëert een virtuele fabriek waarin de machines en software constant gegevens uitwisselen.

LVD, hal 1, stand 1713

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Q -Fin presenteert SmartLink

19-10 Zoals de meeste aanbieders van ontbraammachines is Q-Fin verhuisd naar hal 5 van het…

Plaatbewerking

LVD toont 20 kW laser en nieuwe softwarefuncties

19-10 Met de krachtige 20 kW Phoenix FL-3015 liggen productiviteit en efficiëntie hoog, ook bij…

Plaatbewerking

Blechexpo weer platform voor detail- en systeemoplossingen

18-10 De exposanten krijgen eindelijk weer eens de gelegenheid om hun nieuwe ontwikkelingen live te…

Plaatbewerking

Wisseling van de wacht bij Rolleri

18-10 Eli de Jager is zijn carrière bij Rolleri op bijna dezelfde wijze begonnen als…

Oppervlaktetechniek

Topfinish maakt polijsten, ontbramen en reinigen tastbaar

13-10 Tijdens de beurs presenteerde de specialist het finishen van lasergesneden sleutelhangers. Bezoekers konden hiermee…

MetavakNieuws

METAVAK erg positief verlopen voor zowel exposanten als bezoekers

11-10 “Het sentiment was bij zowel bezoekers als exposanten erg positief. Na een jaar noodgedwongen…

Plaatbewerking

Tweede editie 4Innovatorsdays krijgt meer inhoud

11-10 Om de tweede editie van de 4Innovatorsday nog meer inhoud te geven, hebben de…

MetavakNieuws

Zesde tand maakt trochoïdaal frezen nog productiever

06-10 Trochoïdaal frezen is als ruwfreesbewerking inmiddels een standaard strategie geworden. In veel machinefabrieken waar…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X