Hoffmann Group viert feest op METAVAK

Het is feest op de METAVAK stand van Hoffmann Group. De gereedschapsleverancier viert namelijk het 50-jarig én het 40-jarig bestaan van Garant en Holex. Hoffmann Group zal de twee productgroepen ruimschoots onder de aandacht brengen.

Peter Jansen, automation specialist bij Hoffmann Group, bij het Garant Automation Basic beladingssysteem dat op de METAVAK voor de tweede keer wordt gepresenteerd.

“Dit jaar zullen we Garant en Holex op de METAVAK in de schijnwerpers zetten. De ene kant van de stand zal volledig ingevuld worden met producten uit het Garant assortiment, terwijl Holex aan de andere kant van de stand de aandacht trekt”, vertelt Wim van de Langemeen van Hoffmann Group. Garant en Holex zijn twee eigen merken van Hoffmann Group. Waar Garant staat voor premium topgereedschappen, staat Holex voor kwalitatieve instapgereedschappen.

Duurzaamheid en efficiëntie

Van zowel Garant als Holex zal Hoffmann Group de nieuwste producten presenteren, die onlangs ook in de nieuwe catalogus zijn verschenen. Zo kunnen bezoekers zich bijvoorbeeld laten informeren over het nieuwe Garant GreenPlus assortiment dat duurzaamheid en efficiëntie combineert. Nieuwe producten zijn onder andere een slijpolie en een serie ultrasone reinigingsmiddelen waarvoor geen gevaren-labels nodig zijn, plus montagehandschoenen en snijbestendige handschoenen van gerecycled nylon garen, geleverd in plasticvrije verpakkingen.

Wim van de Langemeen, verkoopleider Zuid Nederland bij Hoffmann Group: “Dit jaar presenteren we het 50-jarig én het 40-jarig bestaan van Garant en Holex. Beide merken zullen dan ook in schijnwerpers staan op de METAVAK.”

Wim van de Langemeen, verkoopleider Zuid Nederland bij Hoffmann Group: “Dit jaar presenteren we het 50-jarig én het 40-jarig bestaan van Garant en Holex. Beide merken zullen dan ook in schijnwerpers staan op de METAVAK.”

Beladingssysteem

Centraal op de stand wordt het Garant Automation Basic beladingssysteem gepresenteerd. Het is de tweede keer dat deze oplossing op METAVAK te zien zal zijn. “Vorig jaar was de robotcel nog compleet nieuw. Inmiddels hebben we deze laagdrempelige automatiseringsoplossing bij een aantal klanten geleverd en kennen we alle ‘ins & outs’. Dit jaar willen we het systeem daarom echt onder de aandacht brengen”, aldus Van de Langemeen.

Het Garant Automation Basic beladingssysteem stelt gebruikers in staat om binnen afzienbare tijd onbemand te produceren. Om het systeem operationeel te krijgen is er geen tijdrovende programmering nodig om routinetaken bij de machine uit handen te nemen. In het hart van de cel bevindt zich een industriële Nachi MZ12 robotarm met een maximaal laadvermogen van 12 kg. Hoffmann Group heeft bewust voor een industriële robot gekozen omdat deze over het algemeen sneller is dan een cobot. Om toch een hoge toegankelijkheid en een maximale veiligheid te realiseren, is het systeem uitgerust met een DataLogic veiligheidsscanner.

Het Garant Tool24 artikeluitgiftesysteem staat tijdens de Metavak prominent op de stand van Hoffmann Group.

Het Garant Tool24 artikeluitgiftesysteem staat tijdens de Metavak prominent op de stand van Hoffmann Group.

Uitgiftesystemen

Hoffmann Group zal tijdens de beurs ook de uitgiftesystemen van Holex en Garant onder de aandacht brengen. Met het artikeluitgiftesysteem kan het inkoopproces van C-artikelen of MRO-artikelen en de levering van verbruiksartikelen geoptimaliseerd worden. Het systeem registreert het verbruik, maakt het verbruik en de kosten inzichtelijk voor een efficiënt bedrijfs- en productmanagement en bestelt automatisch de benodigde artikelen. De complete inkoopstrategie kan hiermee in een enkele database geïmplementeerd worden en daarmee kunnen bedrijven de inkoopkosten en magazijnvoorraden drastisch verlagen. Tegelijkertijd neemt de leveringszekerheid van artikelen toe. Op de METAVAK kunnen bezoekers goed het verschil ervaren tussen het laagdrempelige systeem van Holex en de uitgebreide oplossing van Garant.

Hoffmann Group
stand H126

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

METAVAK trekt ruim 5.650 bezoekers

16-10 “We hebben weer een succesvolle editie van METAVAK achter de rug”, zegt Jessica Eijkelenboom…

Automatisering

Coby van RoboJob biedt antwoord op cobot-automatiseringsbehoefte

08-10 “We merken dat Nederland al best volwassen is op het gebied van automatisering, en…

Plaatbewerking

Besten Machines present met lasers, kantbank en schaar

05-10 De twee Senfeng fiberlasers zijn gloednieuw en hebben een aantal belangrijke verbeteringen. Een van…

Plaatbewerking

Compacte fiberlaser voor werkplaats met beperkte ruimte

04-10 Nardo Machines en Services presenteert op METAVAK haar eigen merk Benchmark Fiberlaser lasersnijmachines. Dit…

Verspanen

Style presenteert drie machines op METAVAK

04-10 “METAVAK biedt een uitgelezen kans om onze machines aan een breed publiek voor te…

Verspanen

Haimer voorinstelapparaat reduceert insteltijden bij SAB

04-10 Naast filters en filtratiesystemen ontwikkelt en bouwt SAB Georg Schünemann kleppen en kranen in…

Verspanen

JEVA haalt alles uit complexe bewerkingscentra met EDGECAM

04-10 De visie van Gerco en Wilco van Amerongen was duidelijk toen de twee broers…

Verbinden

Scala aan onderwerpen op Lastechnisch Kennisevent

04-10 Het event is opgedeeld in drie grote blokken: recente veranderingen in regelgeving, lasprocesontwikkelingen en…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?