Hoffmann-Metalcare brengt drie nieuwe typen rollenaanvoerapparaten

0

Hoffmann-Metalcare heeft drie typen rollenaanvoerapparaten op de markt gebracht. Deze worden geproduceerd door Zehnder & Sommer, waarvoor Hoffmann-Metalcare de Benelux-vertegenwoordiging verzorgt. Het bedrijf toont een selectie van de apparatuur tijdens de TechniShow.

EVD DG ic
Het compacte rollenaanvoerapparaat EVD DG ic heeft een in de motor geïntegreerde besturing en een encoder voor nauwkeurige positiecontrole. Er is voorzien in een veelzijdige uitwisseling van signalen met de perslijnbesturing. De rollenaanvoer is geschikt voor de verwerking van bandmateriaal met een maximale doorsnede van 50 mm2. De maximum verwerkingssnelheid is 150 m/min, de trekkracht 70 N en de nauwkeurigheid +/- 0,02 mm. Dankzij de compacte afmetingen kan de EVD DG ic ook in gereedschappen worden ingebouwd. Rollenaanvoer en besturing kunnen snel en gemakkelijk worden verwisseld. De bekabeling is zodanig uitgevoerd dat er geen beslag wordt gelegd op ruimte in de schakelkast. Andere kenmerken zijn het beproefde precisie-mechanisme, de direct aangedreven onderste rol en de mogelijkheid van verschillende roloppervlakken. Het apparaat kan eenvoudig worden geïntegreerd dan wel met touch-bediening worden uitgevoerd. De functies kunnen schuivend of trekkend worden uitgevoerd.

EV TK
Het hoogwaardige rollenaanvoerapparaat type EV TK is voorzien van een hoog-dynamische servomotor die een maximum verwerkingssnelheid van 250 m/min mogelijk maakt. Verder is de EV TK voorzien van een krachtige en veelzijdige besturing en is tussenlichting probleemloos mogelijk. Dankzij de directe aandrijving van de onderste rol, de synchrone aandrijving van de rollen via een torsievrije vermogenskoppeling en een precisiemechanisme met vermogensbesturing, maakt de EV TK een nauwkeurige verwerking mogelijk.

De rollen hebben – afhankelijk van het type – een breedte van 120, 220 of 320 mm; de roldiameter bedraagt 44 mm en de maximale doorsnede van het te verwerken bandmateriaal 300 mm2. De trekkracht is 185/320 N en de nauwkeurigheid +/- 0,02 mm. Het aanvoerapparaat leent zich voor tal van toepassingen, onder meer omdat de rollen van diverse oppervlakken kunnen worden voorzien en de aanvoer met elke pers – ook achteraf – kan worden geïntegreerd en/of worden gesynchroniseerd. De functies kunnen schuivend of trekkend worden uitgevoerd. Met een veilige snelheid, een elektrische veiligheidsrem en een positiesignalering voldoet de EV TK aan de hoogste veiligheidsstandaards.

ZS XM 200
De ZS XM 200 ten slotte is voorzien van een nieuwe besturing type ZS XC7-62 en uitgerust met geïntegreerde bandreiniging en bandbevetting. Dit nieuwe aanvoerapparaat heeft een verbeterde geometrie en mechanisme, bekabeling en besturing. Belangrijke kenmerken zijn de snelle tussenlichting, de aandrukkracht die via de besturing regelbaar is, de intelligente aanvoer met geheugenfunctie en de modernste regeltechnologie. Verder biedt de ZS XM 200 tal van diagnostische functies en indicaties en een hoge veiligheid. Het rollenaanvoerapparaat kan worden geleverd met rollen met een breedte van 120, 220, 320 en 420 mm.

Hoffmann-Metalcare in Zwijndrecht is de Benelux-partner voor Zehnder & Sommer. Naast de levering van aanvoerapparatuur verzorgt Hoffmann-Metalcare ook de levering van onderdelen en revisiesets. De eigen servicedienst ondersteunt daarnaast bij de uitvoering van reparaties en onderhoud.

Hoffman-Metalcare, hal 8, stand E099