Hoge vraag naar RoboJob-automatisering

0

“De TechniShow is voor ons zeer geslaagd”, vertelt CEO Helmut De Roovere van automatiseringsspecialist RoboJob. “We hebben heel wat bezoekers op onze stand gekregen die speciaal voor de Tower naar Utrecht zijn gekomen, maar ook onze andere automatiseringsconcepten kregen heel wat aandacht.”

Op de TechniShow stelde RoboJob al haar standaard automatiseringsconcepten voor. “Als klant kan je bij RoboJob immers zelf kiezen op welke manier je wilt automatiseren. We bieden drie standaard concepten aan: een eenvoudig tafelconcept, stapelbare rekken of de Tower.” Bij het tafelconcept worden de werkstukken gestapeld worden op een tafel. Met de Turn-Assist Series biedt RoboJob drie zulke tafel-modellen voor de automatisering van draaimachines. Binnen de Mill-Assist Series is er zowel een tafel-model als een Conveyor, die langs de freesmachine geplaatst wordt.
De RoboJob Racks zijn stapelbare rekken of dragers waarbij grote(re) series of moeilijk stapelbare werkstukken kunnen worden gepositioneerd in stapelbare rekken. Daarbij zorgt de robot niet enkel voor de werkstukbelading, maar ook voor het verplaatsen van de rekken zelf.

Tower
Het was echter vooral de Tower die met de aandacht ging lopen. Bij dit nieuwste concept bouwt RoboJob in de hoogte. Zo slaagt de specialist erin om op een beperkte oppervlakte van 1,40m² maar liefst 8,40m² beschikbare laadruimte te creëren. Eén of twee robots kunnen daarbij niet enkel één of meerdere machines beladen met werkstukken of pallets, maar later ook gereedschappen of opspanmiddelen. De vraag uit Nederland blijkt enorm hoog. De eerste orders werden reeds geplaatst, onder meer door Lacom Machinefabriek. “Nederland loopt toch flink vooruit op het vlak van CNC-automatisering, Smart Factories en Industrie 4.0”, vindt Area Sales Manager Bert den Ouden. “In vergelijking met andere landen zien we hier een hoge concentratie in CNC-automatisering, en dus verwondert het me niet dat er zoveel interesse is in de Tower.”
Tijd om in alle rust van het succes te genieten heeft RoboJob niet. Vorige week werd al weer deelgenomen aan het Salon de l’Industrie in Parijs. Daarna volgen deelnames aan MACH in Birmingham (9 tot en met 13 april) en de Open House van Jörg Wappler Werkzeugmaschinen (18 tot en met 20 april) in Weinböhla (Duitsland).

www.robojob.eu