Hypertherm wint rechtszaak tegen Chinese vervalser van slijtdelen

0

Hypertherm zegt een belangrijke rechtszaak over intellectueel eigendom te hebben gewonnen in China. De producent van industriële snijsystemen en –software spande de rechtszaak aan tegen een bekende Chinese vervalser voor het produceren en verkopen van namaak-Hypertherm slijtdelen.

Na grondig onderzoek oordeelde de rechter in het voordeel van Hypertherm. De hoofdverdachte werd veroordeeld tot 3 jaar cel, zijn handlanger tot 1 jaar. Beide personen kregen ook een boete opgelegd van respectievelijk 25.000 en 7.500 dollar.

“Het belang van onze klanten en hun bedrijven staat voor ons voorop. Daarom ondernemen we deze juridische stappen. Het verheugt ons dat onze inspanningen door het rechtssysteem erkent worden”, vertelt Jurgen Boelaars, EMEA Marketing Manager Hypertherm Europe in Roosendaal. “Wij investeren enorm veel in de ontwikkeling en engineering van technologisch geavanceerde snijsystemen en slijtdelen. Deze vervalsingen hebben niet dezelfde kwaliteit als originele Hypertherm slijtdelen. Ze gaan niet zo lang mee en presteren beduidend minder. Een slechte snijkwaliteit kan dure nabewerkingen betekenen, en waardevolle apparatuur kan onherstelbaar beschadigd raken. Zo betalen afnemers uiteindelijk meer voor een inferieur product. Daar willen we onze klanten tegen beschermen.”

Voorbeelden van geregistreerde handelsmerken van Hypertherm zijn Hypertherm, Powermax, HPR, FlushCut, HyAccess en ProNest. Hypertherm en haar partners blijven er alles aan doen om de markt te beschermen tegen vervalsingen en namaakproducten uit de roulatie te halen.