iF Design Award voor compacte Jungheinrich ERE 225i palletwagen

De elektrische palletwagen ERE 225i van Jungheinrich heeft de wereldwijd gerenommeerde iF Design Award in de categorie “Automobiles and Vehicles” gewonnen. De palletwagen maakte met het innovatieve ontwerp indruk op de jury. Met een volledig in het chassis geïntegreerde lithium-ion accu combineert de ERE 225i wendbaarheid, veiligheid, comfort en duurzaamheid.

De elektrische palletwagen ERE 225i van Jungheinrich heeft de wereldwijd gerenommeerde iF Design Award in de categorie “Automobiles and Vehicles” gewonnen.

“Een geslaagd design visualiseert de eigenschappen van een product en biedt de bestuurder tegelijkertijd ruimte tot oriëntatie”, aldus Andreas Knie, Industrial Designer bij Jungheinrich. “Met de ERE 225i worden al die prestatiebeloften waarop Jungheinrich klanten kunnen vertrouwen, op het eerste gezicht al duidelijk: de truck is compacter, comfortabeler en veiliger dan alle andere palletwagens in zijn klasse en dat is te zien.”

Dankzij het innovatieve ontwerp van de ERE 225i is de L2-maat van de palletwagen 270 mm korter dan die van zijn voorganger. Hierdoor wordt de draaicirkel van de palletwagen aanzienlijk verkleind. Bestuurders profiteren van een verbeterde wendbaarheid, waardoor veilig transport ook in de krapste ruimtes mogelijk wordt. Vaste zijdelingse bescherming biedt optimale bescherming en zorgt tegelijkertijd voor een hoog werkcomfort.

iF Design Award

Volgens de jury van de iF Design Award maakt dit de ERE 225i in vele opzichten tot één van de beste palletwagens in zijn klasse. Dit komt ook tot uiting in de consequent hoge punten die worden toegekend. In een driedaags selectieproces heeft de jury, bestaande uit 75 gerenommeerde internationale designexperts, de winnaars van dit jaar bepaald. In totaal honoreerde de iF Design Award in 2022 opnieuw creatieve merken, nieuwkomers en start-ups in negen disciplines en in totaal 81 categorieën voor uitmuntend design.

“Wij zijn zeer verheugd dat wij met de ERE 225i deze gerenommeerde designprijs hebben gewonnen. Het is niet alleen een prijs voor ons als ontwerpteam, maar ook een waardering en extra motivatie voor iedereen die heeft bijgedragen aan de creatie van het product,” zegt Knie.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

IF Design Award voor Rota THW3 klauwplaat

04-05 Idee, vorm, functie – dit waren slechts enkele van de criteria die door de…

Transport en Logistiek

Wendbare en compacte aanhanger

20-04 Hiervoor wordt samengewerkt met K.Hartwall, een Finse specialist op het gebied van logistieke oplossingen.…

Automatisering

Jungheinrich neemt AMR-specialist over

22-11 Arculus richt zich met zijn team van software- en hardwarespecialisten op AMR, modulaire productieplatforms…

Transport en Logistiek

Nieuwe elektrische heftrucks Jungheinrich productiever en veiliger

06-10 De 2-serie en 3-serie omvat 12 verschillende modellen. De heftrucks zijn verkrijgbaar als driewiel-…

Werkplaatstechniek

Jungheinrich bouwt geautomatiseerd magazijn voor Liebherr

20-01 Jungheinrich bouwt een nieuw geautomatiseerd onderdelenmagazijn voor Liebherr, producent van mobiele kranen. In het…

Verspanen

DMG Mori zoekt potentieel in de complete keten

07-10 In de werktuigmachinebouw is er elk decennium een belangrijke, allesoverheersende ontwikkeling. De afgelopen tien…

Logistiek

Heftrucks voor de zwaarste inzet

20-03 Jungheinrich heeft onlangs op LogiMAT zijn nieuwste elektrische heftruckrange gepresenteerd: de EFG 6-serie. Deze…

Werkplaatstechniek

GARANT GridLine-serie wint iF Design Award

04-03 Opnieuw zijn artikelen van het merk GARANT van de Hoffmann Group in de prijzen…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen