‘If Fe Powertools can’t help you, nobody can’

0

Met de slogan ‘If Fe Powertools can’t help you, nobody can’ kwam Fe Powertools in 2009 de Nederlandse markt op. Het bedrijf uit Alphen aan den Rijn maakt deze slogan al bijna 10 jaar lang elke dag weer opnieuw waar.

Bij Fe Powertools staat service hoog in het vaandel. Dat is één van de voornaamste redenen waarom klanten Fe Powertools zo waarderen en graag samenwerken. Niet alleen in Nederland heeft het bedrijf veel vaste klanten, ook in het buitenland groeit het netwerk. Inmiddels wordt naar meer dan 50 landen wereldwijd geëxporteerd. Klanten weten Fe Powertools vanuit de hele wereld steeds beter te vinden dankzij de knowhow, goede service, topkwaliteit producten (alles uit Europa) duidelijke websites in twee talen en vooral het nakomen van alle gemaakte afspraken.

De marktleider
Fe Powertools begon met het verkopen van magneetboormachines en kernboren van het Duitse BDS Maschinen, marktleider op het gebied van kernboortechniek. Dat is niet onopgemerkt gebleven bij de verspanende industrie in Nederland. In de loop der jaren is het programma echter enorm uitgebreid. Bij de klanten wordt nu een compleet assortiment gereedschappen aangeboden. Dit programma bestaat inmiddels uit vele producten. Zo zijn er nu de slijpschijven, zaaglinten, buigmachines, laskantenfreesmachines, tappen, stiftfrezen, koel-smeer- en snijmiddelen, spiraalboren en uiteraard ook nog steeds de kernboormachines. Dit zijn zo maar wat gereedschappen uit het programma van Fe Powertools, dat uitsluitend gereedschappen levert die in Europa geproduceerd zijn; alleen topkwaliteit is goed genoeg. De gereedschappen kunnen scherp worden aangeboden omdat ze direct van de producent naar Fe Powertools gaan, er zitten geen dure schakels tussen.

Nieuw pand
Sinds de oprichting heeft Fe Powertools een enorme groei doorgemaakt. In november wordt er opnieuw verhuisd naar een groter bedrijfspand. Dat is nodig om nog meer goederen op voorraad te kunnen leggen om zo de klanten sneller te kunnen bedienen. Fe Powertools blijft overigens gewoon in Alphen aan den Rijn en verhuist slechts 80 meter verderop.

Nieuwe producten
De afgelopen jaren is het leveringsprogramma uitgebreid met veel nieuwe producten zoals slijpschijven, lamellenschijven, afbraamschijven en zaaglinten. De handel in pijpzaagmachines van het merk Exact uit Finland loopt ook als een speer, steeds meer weten de klanten in de piping industrie Fe Powertools te vinden. De pijpzaagmachines worden gebruikt voor het zagen van pijpen en/of buizen van staal maar ook voor het zagen van kunststofpijpen en spiralpijpen. Het grote voordeel van deze pijpzaagmachines is dat deze portable zijn, men kan nu met de machine naar het materiaal, in plaats van het materiaal naar een zaagmachine te moeten brengen. Een andere hardloper uit het programma zijn de pipebevelingmachines (pijpbewerkingsmachines). Deze worden gebruikt om een schuine kant aan het uiteinde van een pijp of buis te maken. Op METAVAK zullen al deze machines gedemonstreerd worden.

Aktiefolder=traditie
Inmiddels is het een traditie dat Fe Powertools tijdens METAVAK met een nieuwe actiefolder uitkomt. Ook dit jaar staan hier weer de mooiste aanbiedingen in. U vindt de bijsluiter hier.

Fe Powertools, stand 294