IndustryID wordt vakpaspoort voor industrie en technici

Donderdag 17 februari werd tijdens een officiële persconferentie het nieuwe IndustryID vakpaspoort geïntroduceerd. IndustryID wordt in de markt gezet als een industriebrede oplossing, waarmee gevolgde opleidingen op een eenvoudige manier geregistreerd kunnen worden.

Het nieuwe IndustryID vakpaspoort geeft een helder overzicht van iemands competenties. Dit kan helpen bij loopbaanontwikkeling en geeft een helder overzicht biedt van skills, kan technici helpen bij loopbaanontwikkeling en werkgevers en opdrachtgevers bij het selecteren van het juiste personeel.

Omdat technologieën continu en in een razendsnel tempo veranderen, is het in technische en industriële sectoren een must geworden om een leven lang te leren. Een systeem dat een helder overzicht biedt van skills, kan technici helpen bij loopbaanontwikkeling en werkgevers en opdrachtgevers bij het selecteren van het juiste personeel.

IndustryID is een initiatief van FEDAcademie, een stichting die zich inzet voor een leven lang leren in de techniek. Met het vakpaspoort kunnen skills op een simpele manier vastgelegd worden. Door de NFC-chip of QR-code op de IndustryID-pas te laten scannen, kun je iemands online opleidings- en competentieprofiel inzien. Het vormt een industrieel toegangsbewijs, waarmee je aan opdrachtgevers en werkgevers kan aantonen aan welke installaties je mag werken. Dit systeem is in alle industrieën en branches toepasbaar.

Maak competenties inzichtelijk

Arjan Coppens, een van de initiatiefnemers van IndustryID, vertelt het volgende tijdens de persconferentie bij het ROVC in Ede: “Met IndustryID willen we een leven lang leren in de techniek een impuls geven. Het leerpad wordt inzichtelijk en transparant, en daarmee ook de competenties en gevolgde opleidingen. Daarnaast kunnen opdrachtgevers met IndustryID gemakkelijker inzien wat de competenties zijn van technici die werken aan hun installaties. Hierdoor wordt de kwaliteit en veiligheid in het industriële proces beter gewaarborgd.”

Marc Vissers, bestuurslid van FEDAcademie, vult aan: “IndustryID geeft opdrachtgevers een garantie dat medewerkers voldoende competenties en opleidingen bezitten om bepaalde werkzaamheden kwalitatief en veilig in een snel veranderende industrie te kunnen uitvoeren. Daarnaast krijgt fr gebruiker met dit systeem een veel beter inzicht in haar of zijn gevolgde leerpad. Maar ook voor werkgevers biedt het systeem allerlei voordelen. De extra controles van IndustryID geven bijvoorbeeld zekerheid over authenticiteit van gevolgde opleidingen, dat vooral bij het aannemen van nieuwe medewerkers van grote meerwaarde is.”

Marc Vissers, Andre Braakman en Arjan Coppens (v.l.n.r.) introduceren het nieuwe IndustryID vakpaspoort.

Marc Vissers, Andre Braakman en Arjan Coppens (v.l.n.r.) introduceren het nieuwe IndustryID vakpaspoort.

Industriebreed opleidingspaspoort

IndustryID-passen zijn gratis verkrijgbaar voor cursisten van de aangesloten technische opleiders. De trainer voegt behaalde trainingen toe. Daarna vindt nog een controle plaats door de organisatie achter IndustryID, zodat er altijd zekerheid is over de juistheid van de geregistreerde opleidingen en persoonsgegevens. Het systeem registreert afgeronde opleidingen, maar waarschuwt de gebruiker overigens ook proactief als de geldigheid van het diploma afloopt. Privacy wordt gewaarborgd doordat alleen de gebruiker zelf bepaalt wanneer iemand toegang krijgt tot de informatie door de pas te laten scannen.

De komende maanden zullen steeds meer technische opleiders en brancheorganisaties aanhaken bij dit industriebrede initiatief.

 

Bedrijvengids

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X