Innovatiehotspot Perron038 kan positie verstevigen

Perron038, dé plek voor de innovatieve maakindustrie in de regio Zwolle, ontvangt van gemeente Zwolle een subsidie van €60.000,-.

Wethouder economie René de Heer van Zwolle en directeur Marius Woldberg van Perron038 met het symbool voor de samenwerking, een 3D print van de logo’s van Perron038 en de gemeente.

Wethouder economie René de Heer en Marius Woldberg, directeur van Perron038, ondertekenden onlangs de overeenkomst waarmee de samenwerking tussen beide partijen bekrachtigd werd. Het symbool voor de samenwerking, een 3D print van de logo’s van Perron038 en de gemeente, werd officieel onthuld door robothond Spot. Het symbool van de logo’s is ontworpen en geprint door een student op Perron038.

Ruim twintig maakbedrijven participeren

Tweeëneenhalf jaar geleden ontstond Perron038 in de oude machinehal 22 in de Spoorzone van de Overijsselse hoofdstad en heeft zich sindsdien ontwikkeld tot een sterke regionale innovatiehotspot. Om deze positie uit te breiden en te verstevigen, ontvangt de organisatie nu de subsidie. Perron038 is zowel aanjager als voorbeeld voor technologische innovatie en samenwerking tussen regionale maakbedrijven en kennis- en onderzoeksinstellingen. Inmiddels zijn ruim 20 regionale maakbedrijven, onderwijs en kennis- instellingen participant geworden in Perron038. Deze bedrijven werken samen – met studenten – aan concrete toepassingen van nieuwe technologieën, zoals bijvoorbeeld de inzet van autonoom rijdende robots op de werkvloer.

Onmisbaar

“Perron038 is voor de Spoorzone en de Regio Zwolle een onmisbare speler”, geeft wethouder Economie René de Heer aan. “Het is de bedoeling dat hier in de Spoorzone een krachtig innovatiedistrict ontstaat. De maakindustrie is voor ons één van de belangrijkste groeisectoren. De afgelopen twee jaar heeft Perron038 zich al bewezen als een plek waar mooie samenwerkingen zijn ontstaan en die veel creativiteit heeft opgeleverd. Het is wat mij betreft dan ook niet meer dan vanzelfsprekend dat we Perron038 in staat stellen om zich nog verder door te ontwikkelen als innovatiehotspot en als voorbeeld voor andere innovatiehotspots.”

Doorontwikkelen

Om zich door te ontwikkelen als innovatiehotspot biedt Perron038 haar ruimte en faciliteiten aan onderwijsinstellingen aan en nodigt jong talent uit en maakt hen enthousiast voor een toekomst in de techniek. Daarbij gaat Perron038 samenwerkingen aan met nieuwe partners en onderzoekt en introduceert met hen de toepassing van innovatieve technologieën. En ze zet haar kennis en ervaring in als inspiratie en voorbeeld voor nieuwe clusters, hubs of andere samenwerkingsvormen.

Marius Woldberg, Managing Director van Perron038: “We zijn blij dat gemeente erkent dat Perron038 een belangrijke pionier is in de ontwikkeling van Spoorzone Zwolle en voor talentontwikkeling en ondernemerschap in (regio) Zwolle en daar ook graag aan wil bijdragen. Perron038 is een initiatief vanuit het bedrijfsleven en onderwijs en het is een mooie erkenning dat de overheid hier samen met ons wil optrekken om Perron038 mee te helpen verder te ontwikkelen en bedrijven en talent aan te trekken voor verdere ontwikkeling in de maakindustrie.”

3D metaalprinter

Het eerste wat bezoekers zien als ze binnenlopen bij Perron038 is de enorme 3D metaalprinter van Windesheim. Het lectoraat kunststoftechnologie van Windesheim onderzoekt de toepassingsmogelijkheden van deze technologie. Student Max Scheurink is een van die studenten. “De 3D printer stelt ons in staat unieke, lichtgewicht objecten te printen voor bijvoorbeeld vervangingsonderdelen in machines. Mijn eigen onderzoek richt zich op de inzet van deze printer voor het werk van de Zwolse kunstenaar Ronald A. Westerhuis. Het is heel gaaf om als student over deze technologie te leren én te mogen experimenteren.”

Tags

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

Gemengde gevoelens over zomereditie TechniShow

05-09 Duidelijk is in ieder geval wel dat deze zomereditie van TechniShow een heel andere…

TechnishowNieuws

Hoogproductieve bewerkingscel laat zien wat kan

24-08 Hoogtepunt is een hoogproductieve bewerkingscel (‘high-productivity machining cell’) met geïntegreerde procesbesturing. Doel van deze…

TechnishowNieuws

Leering Hengelo showt nieuwe features Lang en 3D print nabewerking

17-08 Van Lang-Techniek worden de nieuwe Quick Point moduleplaten, Makro Grip contourbekken en functionele toevoegingen…

TechnishowNieuws

TechniShow geeft antwoord op alle vragen over 3D printen

10-08 Met twee pleinen wordt 3D printen één van de hoofdthema’s tijdens TechniShow. Op het…

3D

Automatisering B&R integreert 3D-printer in productiestroom

18-07 Het verkort de doorlooptijd en verlaagt de kosten voor het maken van op maat…

3D

Industrieel 3D-printen: van prototyping naar serieuze productietechnologie

13-07 3D-printen ontwikkelt zich in rap tempo als digitale productietechnologie. Bedrijven zetten het in om…

3D

Wanneer is 3D-metaalprinten zinvol?

12-04 Veel producten zijn inderdaad printbaar, maar het is echter niet altijd zinvol om dat…

3D

Samenwerking MetaalNieuws en Flam3D

12-04 Tenminste vier keer per jaar zal in MetaalNieuws uitgebreid aandacht worden besteed aan 3D-printen.…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X