Intelligente spantechniek en grijpsystemen voor machinale bewerking

Smart loading, smart processing, smart connection – deze drie kernthema’s zullen de industriële productie de komende vijf jaar kenmerken, aldus Schunk met oog op de EMO. De kerndoelstelling is een intelligente vereenvoudiging van de industriële productie.

Tot nu toe stond de processtabliteit en de economische efficiëntie van de afzonderlijke bewerkingen centraal. Volgens de experts van Schunk zullen moderne toepassingen het mogelijk maken om de procesketen flexibeler te maken en gedetailleerde procesgegevens aan te bieden. “Onze spantechniek en grijpsystemen maken een gedetailleerde controle van het productieproces in real time mogelijk en voeren zelfstandig de bijbehorende acties uit”, aldus Hendrik Schunk, directielid bij de specialist in klemtechnologie en grijpsystemen.

Het beste voorbeeld hiervan is de intelligente gereedschapshouder iTendo met sensoren, die vanaf deze herfst voor testdoeleinden beschikbaar is. De iTendo maakt een volledig toezicht op de status en registratie van de processtabiliteit mogelijk, onbemand toezicht op grenswaarden, detectie van gereedschapsbreuk en regeling in real time snijsnelheid, toerental en voedingssnelheid. Als het frezen instabiel wordt, grijpt het geïntegreerde slimme systeem onmiddellijk in zonder dat de operator iets hoeft te doen: afhankelijk van de situatie wordt het proces gestopt, teruggebracht naar eerder gedefinieerde basisparameters, of bijgesteld tot de frees terugkeert naar een stabiel bereik. Daarnaast zorgen Digital Twins van de gereepschapshouderseries Tendo, Tribos en Sino op basis van DIN 4000 voor consistente gegevens in de gehele CADCAM procesketen. Ze bieden de perfecte voorwaarden voor simulaties, botsingsobservaties en voor het beheer van het Shopfloor-Management.

De slimme iTendo maakt real-time procesbewaking en –besturing rechtstreeks op de tool mogelijk.

Geautomatiseerde machinebelading
Schunk introduceert voor het eerst in het Vero-S nulpuntspansysteem voor pallets een sensorisch nulpuntspansysteem dat een permanente controle mogelijk maakt van de neerwaartse kracht, de positie van het vergrendelingsmechanisme en de aanwezigheid van werkstukken of pallets. Daarnaast zullen nieuwe speciale Vero-S-componenten worden voorgesteld voor de lucht- en ruimtevaart, 3D-printing en het direct klemmen van het werkstuk. Daarnaast presenteert Schunk geavanceerde concepten met de nadruk op automatische machinebelading. Van eenvoudige en kosteneffectieve automatiseringsoplossingen met lichtgewicht robots tot palletiseeroplossingen voor flexibele productie van kleine batches. En ergonomische, collaboratieve oplossingen met de Co-act EGL-C-grijper met lange slag, welke handling van onderdelen in een vormgesloten grijper tot 8 kg mogelijk maakt.

Schunk, hal 3, stand D30

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Okuma presenteert wereldprimeur op EMO Milano

07-06 Op EMO Milano presenteert Okuma het nieuw ontwikkelde horizontale bewerkingscentrum MA-600HIII als wereldprimeur. Dankzij…

Verspanen

EMO Milano 2021 staat vol vertrouwen in de startblokken

28-05 De organisatie is er zeker van dat de situatie in Italië het mogelijk zal…

Bedrijf en Economie

Italië boost industrie met forse belastingvoordelen op nieuwe machines

27-05 Om de Italiaanse industrie weer op gang te helpen heeft de overheid in Italië…

Oppervlaktetechniek

Schunk en 3M partners in geautomatiseerd slijpen

26-05 Slijpen, ontbramen, polijsten ─ als het gaat om uitdagende taken zoals het verwijderen van…

Automatisering

Slimme Schunk-grijper wint Red Dot

24-05 Als starterspakket komt de plug & work-compatibele EGH module van Schunk al voorgemonteerd bij…

Verspanen

Hoger rendement dankzij automatisch ontbramen

05-05 Om zuivere eindproducten te verkrijgen, moeten scherpe randen, oneffenheden of uitsteeksels betrouwbaar worden verwijderd…

Verspanen

Nauwkeurige klem voor kleine onderdelen met hoge klemkracht

28-04 Snelheid is de sleutel tot succes – vooral als het gaat om de handling…

Verspanen

BIS Specials opent demoruimte voor digitaal klantcontact

14-04 “Het idee voor een demoruimte met de mogelijkheid om digitaal contact te leggen met…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X