Interactief innovatieplein op Metavak

0

Voor de professionele Metavak-bezoeker die werkzaam is in de verspaning is het geen groot geheim meer hoe een bepaald werkstuk dient te worden geproduceerd op een CNC-machine. Waar wel steeds meer de nadruk op wordt gelegd is de noodzakelijk efficiency. Tijdens de komende editie van vakbeurs Metavak staat dit centraal op het interactieve plein ‘Innovation starts here’.

Metavak wordt op 30, 31 oktober en 1 november 2018 georganiseerd in Evenementenhal Gorinchem. Op de beursvloer komen vakprofessionals uit de metaalbranche in contact met circa 250 leveranciers van onder andere machines, software, automatiseringsoplossingen, gereedschappen en complementaire producten voor verspanen, plaatbewerking, oppervlaktebehandeling, 3D printen, lassen en lijmen.

Interactief plein
Hoofdthema op het plein ‘Innovation starts here’ is ‘machine efficiency’. Aan de hand van presentaties en demonstraties wordt dit thema extra uitgelicht. “Meer en meer wordt het aantal werkstukken per order geringer”, vertelt Daniëlle Wild, adviseur van Metavak. “Dit houdt in dat per order het maken van CNC programma’s, instellen van fixers, tool handling en meten toeneemt. Deze setup kosten dienen te worden omgeslagen over een geringer aantal werkstukken. De partners van het Verspanersforum reiken op het demoplein mogelijke oplossingen aan en delen kennis met de bezoekers om technische vraagstukken op te lossen.” De partners van het interactieve plein ‘Innovation starts here’ zijn: Verspanersforum, LCMC CAD/CAM, Promas, Young Cutting Tools, Renishaw Benelux, Gibac Chemie, IMS-Nederland, Olmia Robotics en Heidenhain Nederland.

Metavak Technosquare en Demoplein Lijmtechniek
De Metavak wordt dit jaar gecombineerd met de NIL Verbindingsweek. Naast het demoplein ‘Innovation starts here’ kan de bezoeker van de twee beurzen dan ook twee andere demopleinen bezoeken. Op het Metavak TechnoSquare werken zes exposanten samen om een geheel productieproces van A tot Z te demonstreren. Op de beursvloer van NIL Verbindingsweek vinden bezoekers het demoplein Lijmtechniek. NIL Verbindingsweek is van oudsher het vakevent waar lassend Nederland elkaar ontmoet en producten, noviteiten en innovaties presenteert. Naast deze doelgroep verwacht de beursorganisatie dat ook lassers en constructeurs steeds meer geïnteresseerd raken in lijm als verbindingsmiddel. Daarom is er dit jaar extra aandacht voor lijmtechniek met de introductie van het Demoplein Lijmtechniek.

Metavak, NIL verbindingsweek
Symposium NIL over lastechniek