Kemppi vernieuwt MasterTig

Kemppi heeft een vernieuwde MasterTig-productserie geïntroduceerd. Het MasterTig-productassortiment biedt een keuze aan vermogensvarianten met modellen van 230 A en 300 A, die in 2020 zullen worden aangevuld met modellen van 400 A en 500 A. De nieuwe MasterTig-producten bevatten tal van verbeteringen die de gebruikerservaring en de energiezuinigheid verhogen.

MasterTig is al een vertrouwde naam binnen het productaanbod van Kemppi, maar de MasterTig-producten zijn nu volledig herzien. Ze zijn niet alleen verbeterd, er is een compleet nieuw lasapparaat gecreëerd voor professionele lassers die zich bezighouden met AC en DC TIG-lassen en MMA-lassen.

Modulair ontwerp
De nieuwe apparatuur is ontworpen vanuit het perspectief van de gewone lasser. Dankzij het modulaire ontwerp kan die zijn eigen MasterTig-configuratie samenstellen die perfect op zijn behoeften aansluit. Hij heeft keuze uit diverse vermogensvarianten voor MasterTig-modellen, een alternatieve gebruikersinterface, opties voor afstandsbediening, transportunits en toortsen. Voor het functiepaneel is er keuze uit drie opties: twee membraanpanelen met drukknoppen en een interactief MTP35X-paneel met een 7-inch TFT-kleurenscherm en illustratieve grafische interface. Is de MasterTig uitgerust met het MTP35X-functiepaneel, dan hoeft de gebruiker zich geen zorgen te maken over de juiste parameterinstellingen. Hij opent gewoon de Weld Assist-functie, die werkt als een wizard, en volgt de eenvoudige stappen op het scherm. Selecteer het materiaal, de dikte, het soort lasnaad en de laspositie. Weld Assist stelt vervolgens de meest geschikte parameters in voor de specifieke lastaak. Deze functie geeft ook aanbevelingen voor elektrodematen, toevoegdraad, gasstroom, groeftype en voorloopsnelheid. Een perfecte hulp bij het maken van voorlopige lasprocedurespecificaties.

MasterTig stelt nieuwe normen voor laskwaliteit, bruikbaarheid en energie-efficiëntie bij AC en DC TIG lassen.

Productiviteitsfuncties
MasterTig biedt een aantal technologisch hoogstaande functies waarmee men beter kan TIG-lassen. De MicroTack-functie is bijvoorbeeld ideaal voor meervoudig, herhaaldelijk hechtlassen bij toepassingen met dunne plaat, waar een consistent en beheerst uiterlijk van essentieel belang is. De Dubbelpuls-functie combineert alternatieve pulscycli en verbetert de lassnelheid tot wel 30%. Optima AC is een aangepaste golfvorm die het beste combineert van traditionele sinus- en blokgolfvormen. Deze optie verbetert de laskwaliteit en verlaagt het geluidsniveau bij AC TIG-lassen met wel 20%.

Flexlite TX-lastoortsen
Samen met de introductie van de MasterTig-productserie presenteert Kemppi ook de nieuwe Flexlite TX-toortsen. Deze beschikken over stevige, flexibele gegoten handvaten die het comfort verhogen en de vermoeidheid van lassers verminderen. Het materiaal van siliconenrubber in het handvat biedt een stevige greep en het innovatieve ontwerp vermindert de polsbelasting, zodat de lasser zich kan concentreren op de perfecte las. Flexlite TX-toortsen kunnen direct worden aangesloten op gas- of watergekoelde MasterTig-modellen en zijn verkrijgbaar in verschillende vermogensklassen en lengten.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verbinden

Nieuwe MasterMig serie Kemppi

25-04 MasterMig is de premium compact MIG-serie met een hoge inzetbaarheid voor handmatig, synergisch en…

Verbinden

Lasrobot geeft TMP meer continuïteit en groter bereik

16-11 De TMP Groep telt drie divisies. TMP Metaalprodukten is gespecialiseerd in het knippen, ponsnibbelen,…

Personeel en Opleiding

OOM prikkelt lassers

25-08 Met dit loopbaaninstrument wil OOM, het scholingsadviesbureau van de sociale partners in de metaalbewerking,…

Verbinden

Gebruiksvriendelijk TIG-lassen

16-08 Zo is de nieuwe besturing met het kleurendisplay van 7″ overzichtelijk en intuïtief te…

Verbinden

Toorts database Kemper basis voor optimale lasrookafzuiging

28-06 Deze datapool bevat de parameters van ongeveer honderd verschillende typen lastoortsen en vormt zo…

Verbinden

MetaalNieuws: Special Verbindingstechniek

11-06 Wilt u uw noviteiten in deze speciale editie delen in een oplage van bijna…

Verbinden

Nieuwe MIG-laspistolen Kemppi

01-03 Minder vermoeidheid heeft een positief effect op het werk van een lasser en verbetert…

Verbinden

EWM breidt XQ-serie voor MIG/MAG-lassen uit

18-02 De MIG/MAG-multiproces-lasapparaten Titan XQ puls, Phoenix XQ puls en Taurus XQ Synergic onderscheiden zich…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X