Kemppi vernieuwt MasterTig

Kemppi heeft een vernieuwde MasterTig-productserie geïntroduceerd. Het MasterTig-productassortiment biedt een keuze aan vermogensvarianten met modellen van 230 A en 300 A, die in 2020 zullen worden aangevuld met modellen van 400 A en 500 A. De nieuwe MasterTig-producten bevatten tal van verbeteringen die de gebruikerservaring en de energiezuinigheid verhogen.

MasterTig is al een vertrouwde naam binnen het productaanbod van Kemppi, maar de MasterTig-producten zijn nu volledig herzien. Ze zijn niet alleen verbeterd, er is een compleet nieuw lasapparaat gecreëerd voor professionele lassers die zich bezighouden met AC en DC TIG-lassen en MMA-lassen.

Modulair ontwerp
De nieuwe apparatuur is ontworpen vanuit het perspectief van de gewone lasser. Dankzij het modulaire ontwerp kan die zijn eigen MasterTig-configuratie samenstellen die perfect op zijn behoeften aansluit. Hij heeft keuze uit diverse vermogensvarianten voor MasterTig-modellen, een alternatieve gebruikersinterface, opties voor afstandsbediening, transportunits en toortsen. Voor het functiepaneel is er keuze uit drie opties: twee membraanpanelen met drukknoppen en een interactief MTP35X-paneel met een 7-inch TFT-kleurenscherm en illustratieve grafische interface. Is de MasterTig uitgerust met het MTP35X-functiepaneel, dan hoeft de gebruiker zich geen zorgen te maken over de juiste parameterinstellingen. Hij opent gewoon de Weld Assist-functie, die werkt als een wizard, en volgt de eenvoudige stappen op het scherm. Selecteer het materiaal, de dikte, het soort lasnaad en de laspositie. Weld Assist stelt vervolgens de meest geschikte parameters in voor de specifieke lastaak. Deze functie geeft ook aanbevelingen voor elektrodematen, toevoegdraad, gasstroom, groeftype en voorloopsnelheid. Een perfecte hulp bij het maken van voorlopige lasprocedurespecificaties.

MasterTig stelt nieuwe normen voor laskwaliteit, bruikbaarheid en energie-efficiëntie bij AC en DC TIG lassen.

Productiviteitsfuncties
MasterTig biedt een aantal technologisch hoogstaande functies waarmee men beter kan TIG-lassen. De MicroTack-functie is bijvoorbeeld ideaal voor meervoudig, herhaaldelijk hechtlassen bij toepassingen met dunne plaat, waar een consistent en beheerst uiterlijk van essentieel belang is. De Dubbelpuls-functie combineert alternatieve pulscycli en verbetert de lassnelheid tot wel 30%. Optima AC is een aangepaste golfvorm die het beste combineert van traditionele sinus- en blokgolfvormen. Deze optie verbetert de laskwaliteit en verlaagt het geluidsniveau bij AC TIG-lassen met wel 20%.

Flexlite TX-lastoortsen
Samen met de introductie van de MasterTig-productserie presenteert Kemppi ook de nieuwe Flexlite TX-toortsen. Deze beschikken over stevige, flexibele gegoten handvaten die het comfort verhogen en de vermoeidheid van lassers verminderen. Het materiaal van siliconenrubber in het handvat biedt een stevige greep en het innovatieve ontwerp vermindert de polsbelasting, zodat de lasser zich kan concentreren op de perfecte las. Flexlite TX-toortsen kunnen direct worden aangesloten op gas- of watergekoelde MasterTig-modellen en zijn verkrijgbaar in verschillende vermogensklassen en lengten.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verbinden

Esab maakt lassen met optimale booginstellingen makkelijker

12-09 Beide apparaten maken het gemakkelijker om te lassen met geoptimaliseerde booginstellingen omdat ze geavanceerde…

Personeel en Opleiding

Europees goud voor lasser Bart Willems

11-09 Het 3-daagse Europees kampioenschap voor beroepsonderwijs is zaterdagavond afgesloten met een feestelijke ceremonie en…

Verbinden

Lassen zonder zorgen

06-09 Of het nu gaat om lasmachines, lastoortsen of lasdraad, handmatig lassen, robotlassen of volledige…

Oppervlaktetechniek

Lassen en slijpen zonder compromissen

30-08 Experts van 3M zullen op de beurs aanwezig zijn om de uitdagingen, waar de…

Verbinden

Kemppi lanceert nieuwe draagbare lasapparaten

10-05 Deze nieuwe lasapparaten zijn volgens de Finse producent ideaal voor industrieel lassen op scheepswerven…

Automatisering

Beter lassen in scheepsbouw met KI

17-04 Betrouwbare en tegelijkertijd effectieve lasprocessen zijn van groot belang in de scheepsbouw. Geautomatiseerde processen…

Materialen

Dik duplexstaal snel en veilig verbinden met laser

12-04 Vanwege hun uitstekende mechanische eigenschappen en hoge corrosiebestendigheid worden duplexstaalsoorten veel gebruikt voor toepassingen…

Verbinden

Nederlands Kampioenschap Lassen bij SMEOT

13-03 Hier strijden studenten uit het hele land tegen elkaar om het eremetaal inclusief podiumplek.…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?