KMWE neemt oppervlaktebehandelaar ATM over

0

KMWE heeft alle aandelen overgenomen van Birdie Beheer, waarvan de bedrijven ATM Oirschot en ATM Mould Cleaning deel uitmaken. De overname past in de strategie van KMWE om verder te groeien en diverse expertises in huis te halen.

KMWE biedt totaaloplossingen in de engineering en assemblage van hoogwaardige modules en machinesystemen en de productie van complexe componenten. De Eindhovense toeleverancier, gevestigd op de Brainport Industries Campus (BIC), is actief op de markt voor halfgeleiders, aerospace, medische-, analytische-, en industriële toepassingen, waaronder 3D printsystemen. ATM is gespecialiseerd in oppervlaktebehandelingen en het reinigen van onderdelen en het cleanroom verpakken daarvan. Beide ondernemingen zijn complementair en versterken hiermee hun positie in de markt. KMWE neemt alle activiteiten en medewerkers van ATM over. ATM zal als zelfstandige activiteit onder haar eigen naam blijven opereren.

Verbreding kennis en expertise
“De overname van ATM past volledig bij onze groeiambities en verstevigt onze basis door de verbreding van onze kennis en expertise. Wij hebben een sterk gerichte strategie op innovatie en techniek. Door het uitbreiden van onze diensten kunnen we onze klanten nog beter bedienen”, aldus Edward Voncken, CEO KMWE. “Wij zien de toekomst en de continuering van onze samenwerking met de nieuwe collega’s van ATM en hun klanten met vertrouwen tegemoet.”

Hoogwaardige machine-onderdelen
ATM in Oirschot is gespecialiseerd in hoogwaardige oppervlaktebehandelingen van aluminium, RVS en titanium. Daarnaast beschikt ATM over ervaring in high-precision cleaning van diverse materialen. De klanten zijn producenten van hoogwaardige machine-onderdelen en samenstellingen in diverse markten, waarbij de nadruk ligt op de halfgeleidermarkt. Na de verhuizing en de flinke groei van de afgelopen periode was ATM op zoek naar een partij, die de verdere toekomstige ontwikkeling mee vorm kan geven. Directeur/eigenaar Peter Vogels licht toe: “In 2016 is ATM verhuisd naar een nieuw pand, waarbij we al onze productieprocessen volgens de modernste technieken hebben kunnen inrichten. Mede daardoor hebben we een forse groei kunnen realiseren. Om dat traject succesvol voort te kunnen zetten is het noodzakelijk aan te sluiten bij een grotere partij. Met KMWE hebben we een partner die goed aansluit bij onze bedrijfscultuur, waardoor op veel vlakken synergie bereikt kan worden. Tegelijkertijd kunnen we als ATM onze zelfstandigheid behouden zodat onze klanten en onze medewerkers enkel positieve gevolgen zullen ervaren van deze overname.”