Koning Willem-Alexander opent Brainport Industries Campus

0

Op donderdagochtend 3 oktober opent Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander officieel Brainport Industries Campus (BIC) in Eindhoven. De eerste Fabriek van de Toekomst op Brainport Industries Campus heeft een omvang van 100.000m2 en biedt onderdak aan opleidingen ten behoeve van de nieuwe generatie van de high tech maakindustrie in een ‘state of art’ werk- en leeromgeving.

BIC is een ontwikkel- en productielocatie voor bedrijven en kennisinstellingen in de hightechsector. Het concept kenmerkt zich door het modulaire bouwsysteem waardoor de inrichting eenvoudig kan worden aangepast aan de veranderende behoefte van gebruikers. Brainport Industries Campus is het thuisfront voor vergaande samenwerkingsverbanden tussen toeleveranciers, specialistische bedrijven en innovatieve onderwijs- en kennisinstellingen in de Brainport regio.

De campus zal in totaal 5 fabrieken omvatten, waarvan op 3 oktober de eerste wordt geopend. “Sinds 2014 staat SDK Vastgoed samen met de Gemeente Eindhoven, Provincie Noord-Brabant, Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) en Coöperatie Brainport Industries (BI), aan de bakermat van Brainport Industries Campus”, aldus Erik Veurink, Campus directeur van BIC en dagelijks operationeel betrokken. “Een lang gekoesterde droom van de high tech maakindustrie om haar wereldpositie te blijven versterken en uit te bouwen. Inmiddels werken dagelijks ruim 2.000 medewerkers/studenten op BIC. De sfeer van de expertise die hier wordt gedeeld, is voelbaar zodra je de eerste Fabriek van de Toekomst binnenloopt.”