Kop of Munt Machine lost persoonlijke dilemma’s op

Het einde van het jaar is in zicht en daarmee ook de goede voornemens voor 2019. Welke doelen stellen we komend jaar voor onszelf en waar leggen we ons op toe? De Koninklijke Nederlandse Munt (KNM) biedt een helpende hand met de lancering van een interactieve Kop of Munt Machine die voor jou de knoop doorhakt.

Ga je in januari ‘vegan of veggie?’, begin je met ‘yoga of een personal trainer?’, neem je een ‘beach break of een ski trip?’. Wat je vraag ook is, de Kop of Munt Machine weet het antwoord.

Voer je dilemma in via www.knm.nl/kopofmunt, druk op de knop en kijk hoe de geavanceerde machine, die zowel off- als online bediend kan worden, een gigantische replica van een KNM herdenkingsmunt tot wel 5 meter de lucht in lanceert. Voor het design en de productie van de installatie sloeg KNM de handen ineen met creatief productiebedrijf MediaMonks.

Uit onderzoek van het National Bureau of Economic Research blijkt dat mensen een toss inzetten voor de meest uiteenlopende dingen, van dagelijkse dilemma’s (“zal ik vanavond koken of afhalen?”) tot grote vraagstukken (“zal ik mijn baan opzeggen?” of “zal ik een eigen bedrijf beginnen?”). Vooral voor de belangrijke beslissingen geldt dat mensen na het opgooien van een muntje vaak gelukkiger zijn met hun keuze — ongeacht de uitkomst. De Kop of Munt Machine is in november live gegaan tijdens de lancering van het Wageningen Universiteit Vijfje, een herdenkingsmunt ter ere van het 100-jarig bestaan van Wageningen University & Research (WUR), en heeft sindsdien meer dan 100.000 twijfelaars geholpen. De op maat gemaakte machine nodigt mensen van over de hele wereld uit om hun persoonlijke dilemma’s op te lossen en kan via social media gevolgd worden met de #FlipaCoin.

Bedrijvengids

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen