Koper en oude metalen inleveren bij Schenk Recycling in Almere

Familiebedrijf Schenk Recycling zet zich al meer dan 60 jaar in om een duurzamere wereld te bereiken. Recyclen wordt alsmaar belangrijker, vooral in de huidige tijd met de oorlog in Oekraïne, de grondstoffen schaarste en wereldwijde chiptekorten. Het bedrijf vindt zijn oorsprong in Laren, als eenmanszaak. Na een tijd werd het bedrijf te groot voor het toentertijd kleine Laren, en verhuisde de onderneming naar Almere.

Koper inleveren levert de particulier niet alleen een goede prijs op, maar is ook nog eens één van de best recyclebare metalen die er bestaat

Inmiddels heeft het bedrijf zijn 30-jarige bestaan in Almere mogen vieren en blijven zij zich inzetten voor een duurzamere wereld. Om ook bij te dragen aan een milieuvriendelijke wereld, spoort Schenk Recycling inwoners en bedrijven in Almere en omgeving aan om hun koper in te leveren tegen een eerlijke prijs.

Drie generaties aan recycling

Schenk Recycling is opgericht in 1956, door Jan Schenk senior. Ondertussen is het bedrijf drie generaties aan recycling verder en blijven zij zich aanpassen aan een altijd veranderende maatschappij. Het bedrijf begon in 1956 met het recyclen van metalen en oud papier. Naarmate het bedrijf groeide, groeiden ook de mogelijkheden en begon Schenk Recycling met het recyclen van plastic.

In 2015 opende Schenk Recycling een nieuw bedrijfspand in Almere. Hier hadden zij meer ruimte om hun ambities na te streven en de recyclingsmogelijkheden uit te breiden. Bijna tien jaar verder heeft Jan Schenk het bedrijf overgedragen aan zijn drie zoons om het familiebedrijf voort te zetten. Particulieren en bedrijven in Almere en nabije omgeving kunnen er zonder afspraak terecht om al hun oude metalen in te leveren. Voor bedrijven, beschikt Schenk Recycling over een ophaalservice. Grote hoeveelheden metaal kunnen door middel van een containerservice die door Schenk Recycling geplaatst wordt, ingeleverd worden. Van oude computers tot ijzer; Schenk Recycling neemt het allemaal in.

Bijdragen aan een betere wereld door te recyclen

Recyclen begint met het sorteren van papier en plastic. In veel steden in Nederland gebeurt dit al door het scheiden van plastic en papier, met behulp van aparte afvalbakken. Deze materialen kunnen uitstekend gerecycled worden waar zij anders worden verbrand.

Het recyclen van allerlei soorten metalen, is een goede manier om uitputbare hulpbronnen te besparen. Daarnaast bespaart recyclen veel energie ten opzichte van het maken van materialen. Soorten metalen die Schenk Recycling aanneemt, zijn koper, accu’s, computers, oud ijzer, aluminium, lood en messing. Ook koopt het bedrijf zink en RVS in; stuk voor stuk metalen waardoor men zijn steentje kan bijdragen aan een beter milieu. Schenk Recycling zorgt voor een accurate afweging van de materialen die binnengebracht zijn en rekent hier een eerlijke prijs voor.

Uitgelicht: koper inleveren

Koper inleveren levert de particulier niet alleen een goede prijs op, maar is ook nog eens één van de best recyclebare metalen die er bestaat. De vraag naar koper is de afgelopen aantal jaren groter dan het aanbod. Daarom krijgt men voor het inleveren van dit materiaal een flinke prijs terug. Koper kan keer op keer worden gerecycled, zonder dat het zijn positieve eigenschappen verliest. Zo kunnen er diverse elektronica producten van gerecycled koper worden gemaakt, maar ook in de bouw als leidingen en elektriciteitskabels komt het materiaal van pas. Al in al is het duidelijk dat alle ingeleverde materialen bij Schenk Recycling in goede handen zijn.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

Onderzoek toont aan: hergebruik loont

27-12 Tot op heden ontbrak een methode om de financiële restwaarde van bouwproducten en kapitaalgoederen…

Verspanen

Sandvik ondersteunt circulariteit met recyclinginitiatief

13-12 Sandvik Coromant heeft het recyclen van volhardmetaal al enkele decennia gestimuleerd. Sandvik kocht in…

MetaalNieuws Extra IM

De wereldwijde prijsstijging van metalen

11-05 Uiteraard heeft de pandemie hier een enorme invloer op gehad, maar er is veel…

MetaalNieuws Extra IM

Wat zijn de meest duurzame metalen?

02-08 Vooral in de wereld van technologie en industrie worden metalen vaak gebruikt vanwege hun…

Materialen

Circular Industries gaat fabrieken bouwen voor terugwinnen metalen

01-07 De gepatenteerde fabrieksconfiguratie van Circular Industries biedt een flexibele terugwinningsmethode met ecologische en economische…

MetaalNieuws Extra IM

Oud ijzer: wat is het en hoe te recyclen?

27-09 Wat wordt er allemaal verstaan onder oud ijzer? Het is goed om te weten…

Toeleveren

Welke lampen kunnen gemaakt worden van metaal?

24-10 Metaal wordt uiteraard gebruikt voor het produceren van allerlei verschillende producten. Zo zijn er…

Materialen

Jaguar Landrover gaat gerecycled aluminium uit blikjes toepassen in auto’s

24-08 Ingenieurs van Jaguar Land Rover zijn erin geslaagd een aluminiumlegering te ontwikkelen die van…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?