KSM maakt 24/7 volautomatisch emulsiebeheer mogelijk

Met de introductie van het ‘high tech emulsiebeheer’ concept maakt KSM het mogelijk om een 24/7 volautomatische ontzorging van het emulsiebeheer te realiseren.

Het concept bestaat uit de volgende bouwstenen: eMonitor (volautomatisch emulsie-meetsysteem), eMix (volautomatisch emulsiebijvulsysteem), OpEx Maint Tribo software en Monitoring services. “Dankzij ‘high tech emulsiebeheer’ blijven emulsies 24/7 in topconditie en is onbemand produceren voor iedere metaalbewerker mogelijk”, zegt Xavier Keulen-Thomassen, Algemeen Directeur van KSM.

Volgens hem vormt dit concept de nieuwe standaard in emulsiebeheer. “In de metaalindustrie worden de eisen die opdrachtgevers stellen steeds strenger. Mede hierdoor moeten toeleveranciers, veel meer dan voorheen, procesgericht gaan denken. Oftewel: hun gehele productieproces op orde hebben. Tel daarbij op de toenemende digitalisering en robotisering en het mag duidelijk zijn welke grote uitdagingen er liggen. Met het ‘high tech emulsiebeheer’ concept anticiperen wij op deze ontwikkelingen en bieden toeleveranciers de mogelijkheid klaar te zijn voor de nieuwe standaard in emulsiebeheer.”

RCL (Reliability Centered Lubrication) methode

KSM is partner voor het optimaliseren van smeertechnische onderhoudsprocessen en het emulsiebeheer. Het bedrijf is leverancier van industriële smeermiddelen en metaalbewerkingsvloeistoffen van wereldmarktleiders als Castrol, Quaker Houghton, Shell en Fuchs en heeft zijn ruim zestig jaar kennis en ervaring, topkwaliteit producten en veelzijdige service gebundeld in de RCL (Reliability Centered Lubrication) methode. Werken volgens de deze methode betekent dat, na een gedegen inventarisatie op locatie, een plan van aanpak wordt opgesteld. Hierin wordt het totaalpakket aan smeermiddelen, metaalbewerkingsvloeistoffen, diensten, apparatuur, software en consultancy optimaal afgestemd op de individuele behoeftes, wensen en eisen van iedere klant afzonderlijk.

De RCL methode biedt daarbij de zekerheid van een gestructureerde aanpak. Hierdoor worden alle aspecten, die van invloed zijn op het resultaat van (smeer)technisch onderhoud en emulsiebeheer, in kaart gebracht, geanalyseerd en geoptimaliseerd. Bovendien geschiedt dit op een wijze, en in een tempo, zoals door de klant zelf aangegeven. Deze wordt daardoor stapsgewijs, zowel op product- als procesniveau, begeleid naar het maximaal produceren tegen minimale kosten. Het resultaat: productiemaximalisatie, een verlaging van risico’s en tot wel 30% kostenbesparingen.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

KSM viert 65 jaar bestaan

25-09 “In 1958 werd mijn opa Ferdinand Keulen, destijds al partner van Shell voor het…

Verspanen

Triple Clean Verspanen met olievrije Aquaslide

14-06 Schonere werkstukken De kleinste moleculaire vervuiling (HIO-elementen: resten van olie-, water of metaalbewerkingsvloeistoffen) op…

Verspanen

Verspaner moet af van productiedenken en meer richting procesdenken

26-09 KSM uit Schinnen heeft nu een systeem met dienstverlening op de markt gebracht, dat…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV