Triple Clean Verspanen met olievrije Aquaslide

KSM introduceert met Aquaslide een nieuwe technologie voor olievrije koelsmeermiddelen op waterbasis. Deze maakt Triple Clean Verspanen mogelijk, oftewel: schonere werkstukken (geen HIO-elementen), schonere machines (betere prestaties) en een schonere werkomgeving (veiliger werken, HSE), wat ook blijkt uit testen die KSM in nauwe samenwerking met diverse partners uit de high-tech industrie heeft uitgevoerd.

Met Aquaslide introduceert KSM een olievrij koelsmeermiddel op waterbasis waarmee ‘Triple Clean Verspanen’ mogelijk is.

Schonere werkstukken

De kleinste moleculaire vervuiling (HIO-elementen: resten van olie-, water of metaalbewerkingsvloeistoffen) op een werkstuk heeft grote gevolgen voor de werking van chipmachines en andere gevoelige apparatuur. Voor het verwijderen van HIO-elementen moet elk werkstuk een intensief, tijdrovend en kostbaar reinigingsproces ondergaan. Tenzij het werkstuk al veel schoner uit de bewerking komt en veel schoner het reinigingsproces ingaat. Aquaslide maakt het mogelijk om te verspanen zonder HIO-elementen, waardoor reinigingskosten gereduceerd worden én tegelijkertijd kan worden voldaan aan de hoogste reinheidseisen (Grade 1, Grade 2).

Schonere machines

Aquaslide heeft een sterk reinigend vermogen. Op en tussen moeilijk te onderhouden machineonderdelen, zoals leidingen en reservoirs, koekt significant minder vuil aan. Bovendien wordt het vuil dat al in de machine aanwezig is losgeweekt. Daarnaast blijven de ruiten van de werkruimte schoon, waardoor operators altijd goed zicht hebben op het bewerkingsproces. Ook kleeft de reinigende vloeistof minder aan de spaantjes, wat een gunstig effect op het verbruik in zijn geheel heeft.

Schonere werkomgeving

Aquaslide is labelvrij en bevat geen koolwaterstoffen, geen primaire en secundaire amines, geen quaternaire ammoniumverbindingen, geen boorzuur, geen formaldehyde depotstoffen en geen nitriet. Huidcontact met of inademen van Aquaslide leidt niet tot klachten. Ook gaat de kwaliteit van het binnenklimaat er op vooruit, waardoor onder andere het risico op uitglijden en letsel aanzienlijk wordt gereduceerd. Met Aquaslide worden operators dan ook optimaal beschermd.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

KSM viert 65 jaar bestaan

25-09 “In 1958 werd mijn opa Ferdinand Keulen, destijds al partner van Shell voor het…

Verspanen

Verspaner moet af van productiedenken en meer richting procesdenken

26-09 KSM uit Schinnen heeft nu een systeem met dienstverlening op de markt gebracht, dat…

Toeleveren

KSM maakt 24/7 volautomatisch emulsiebeheer mogelijk

09-12 Met de introductie van het ‘high tech emulsiebeheer’ concept maakt KSM het mogelijk om…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV