Laser Technology Janssen breidt bewerkingsfaciliteiten uit

Onder het motto ‘LTJ, Leading in Sheet metal based micro productions’ presenteerde Laser Technology Janssen uit Wijchen onlangs op de Precisiebeurs haar inmiddels brede scala aan super-precisie bewerkingsmogelijkheden.

Twee jaar gelden startte LTJ met het op een vijf-assige fiberlaser micro-laseren/fijnsnijden van nauwkeurig gevormde producten uit dunne plaat en foliemateriaal. Naast het zeer precies contoursnijden, kunnen met de microlaser ook gaatjes en sleufjes van enkele tiende mm’s worden aangebracht, waarbij sprake is van tolerantievelden tot slechts ± 3 micron. Was de materiaalkeuze aanvankelijk nog beperkt, inmiddels biedt LTJ Micro-laseren/fijnsnijden aan in materialen als RVS, titanium, koper, fosforbrons, aluminium en verschillende andere legeringen.

Laser Technology Janssen breidt bewerkingsfaciliteiten uit

Met de microlaser kunnen gaatjes met een diameter van enkele tiende millimeters en toleranties van een paar micron in dunwandige buisjes, dun plaatmateriaal of folie worden aangebracht.

Laserlassen in de lift
“Ook het (micro)kanten/zetten en buigen in plaat/folie met diktes van 0,02 mm tot en met 1,5 mm doen we in eigen huis en daarmee bieden we een unieke combinatie in de markt”, aldus oprichter/directeur Toon Janssen. “Daarnaast hebben we ongekende mogelijkheden in huis op het gebied van (micro)laserlassen, welk specialisme met een sterke opmars bezig is. Althans bij ons. Want we hebben de afgelopen twee jaar op dit vlak niet bepaald stil gezeten. Bij het 2D/3D lassen van producten uit dunne plaat en folie luistert het zeer nauw hoeveel warmte wordt ingebracht. Liefst zo weinig mogelijk natuurlijk, anders zou dit effect kunnen hebben op vorm en afmetingen. Door een ongekend nauwkeurige parameterbeheersing zijn we in staat superdunne materialen te lassen zonder thermische stress. Ook daarmee lopen we in deze markt momenteel voorop.”

Nauwkeurig afwerken
Lagen de accenten aanvankelijk vooral op (micro)lasersnijden/lassen en (micro)kanten, dit jaar is de mechanische afdeling van LTJ verder gecompleteerd. Naast fijne verspanende bewerkingen kunnen nu bijvoorbeeld ook bewerkingen worden uitgevoerd als trommelen, ultrasoon reinigen, beitsen en passiveren. Hierdoor is LTJ in staat om kleine, nauwkeurige producten met korte leveringstijden en met de juiste mechanische afwerking en oppervlaktebehandeling montageklaar bij de klant af te leveren.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

MetaalNieuws: Special Plaat- en buisbewerking

31-05 Wilt u uw noviteiten in deze speciale editie delen in een oplage van bijna…

Plaatbewerking

Bystronic stelt 15 kW fiberlaser voor op Technology Days

15-02 De technologische sprong van de huidige 3 tot 12 kilowatt naar het nieuwe level…

Plaatbewerking

MetaalNieuws – Thema Plaat- en Buisbewerking

01-02 Wilt u uw noviteiten in deze speciale edities delen in een oplage van bijna…

Plaatbewerking

Amada introduceert nieuwe fiberlaser op digitale en fysieke huisshow

23-11 Amada organiseert nog tot 11 december de ‘It’s your SOLUTION’ huisshow in het Solution…

Plaatbewerking

Fiberlaser met bevelkop voor extra grote platen

17-11 LVD introduceert Taurus FL, een nieuwe grootformaat-fiberlasersnijmachine, ontwikkeld voor extra grote platen. Het modulaire…

Plaatbewerking

Complex? Geld is er genoeg!

21-10 ‘Geld is er genoeg, maar de onzekerheid houdt investeringen tegen.’ Dat is wat ik…

Plaatbewerking

Gaat het weer een beetje meneer van den Hurk?

19-10 Intelligente lockdown, groepsimmuniteit, social distancing, mondkapjesplicht, thuisquarantaine, pcr-test, triagetent, avondklok, anderhalvemetermaatschappij, zoomsessie, nasleepklacht, knuffelvrees,…

Plaatbewerking

Renders Metaal upgrade lasersnijcapaciteit naar 4000x2000mm

01-10 Renders Metaal in Eersel produceert werktuigbouwkundige constructies en complete machines en is tevens toeleverancier…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X