Laserlassen van buizen en profielen met fiberlasers

Tijd is geld – of het nu gaat om bewerkingstijd, tijd die wordt besteed aan het inspecteren van onderdelen, of tijd die verloren gaat aan nabewerking. Daarom bieden wij een kant-en-klare oplossing voor het lassen van buizen en profielen met een geïntegreerde processensor voor lasspleetdetectie en intelligente naadvolging – het Coherent Profile Welding System (PWS).

Met de “lasdetectiesensor” kan de operator het lasproces bewaken terwijl de geïntegreerde besturing de laspositie automatisch corrigeert. De in real-time werkende sensoren en de snelle en nauwkeurige lineaire actuatoren zorgen voor de hoogste productiezekerheid door de laserstraal binnen enkele µm’s te positioneren. Het bedieningspaneel biedt een duidelijke en eenvoudige bediening van alle belangrijke systeemfuncties. Systeemparameters en -functies, zoals laservermogen, translatie assen of naadbewaking op het werkstuk, kunnen vanuit één scherm worden ingesteld en gecontroleerd.

Met de nieuwste PWS-functie, “reverse welding”, worden niet-gelaste secties op het werkstuk geëlimineerd. De “automatische focushoogtecontrole”, zorgt voor een precieze constante afstand tot het werkstuk inclusief automatische hoogtecorrectie. Dit alles zorgt ervoor dat de PWS een betrouwbaar lasproces met minder product- en materiaalverlies garandeert.

De PWS is vrijwel onderhoudsvrij en is niet gevoelig voor olie, vuil, stof, vocht en elektrische storingen – optimale voorwaarden voor gebruik in zware industriële omgevingen.

De PWS is vrijwel onderhoudsvrij en is niet gevoelig voor olie, vuil, stof, vocht en elektrische storingen – optimale voorwaarden voor gebruik in zware industriële omgevingen.

De PWS is vrijwel onderhoudsvrij en is niet gevoelig voor olie, vuil, stof, vocht en elektrische storingen – optimale voorwaarden voor gebruik in zware industriële omgevingen. Het modulaire ontwerp van het PWS-systeem zorgt voor een eenvoudige integratie in nieuwe of reeds bestaande productielijnen. Dankzij de nieuwe gemotoriseerde assen XYZ en T/S (T = Tracking = Naadvolging) / S = Sensor = aanpassing positie camera en nozzle bij focusverandering) wordt de bediening nog gebruiksvriendelijker en kan, afhankelijk van de wensen van de klant, een specifieke productdatabase worden geïntegreerd.

De PWS is klaar voor Industry 4.0 en kan worden gecombineerd met diffusie gekoelde CO2-lasers uit onze DC-serie en met de HighLight™ FL-serie fiberlasers, zodat aan de specifieke eisen van de klant kan worden voldaan.

Start ook uw productie van buizen en profielen met deze alles-in-één oplossing en ontdek hoe deze uw toepassing al vanaf het eerste product optimaal zal uitvoeren, met een hoge doorvoersnelheid en verlaagde kosten.

Bezoek Coherent op de TUBE, 30 maart – 3 april 2020, in Düsseldorf / Duitsland, hal 6, stand C03 of lees hier meer.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verbinden

Ergonomie en lassen zijn geen paradox

03-06 “Bij het inrichten van lasplekken moet de fysieke gezondheid van de lassers centraal staan,…

Plaatbewerking

Tuwi showt Accurl buislaser met bundelbelading op Tube

09-04 Dat deelname aan Tube, waar altijd veel Nederlandse en Belgische bezoekers op afkomen, de…

Personeel en Opleiding

Samenwerking Kumoweld en RTC Hardenberg

29-01 Kumoweld staat bij het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL) geregistreerd als Erkend Opleider. Deze…

Toeleveren

Tube krijgt nieuwe ruimte voor kunststof buizen en pijpen

10-01 De vooruitzichten voor de kunststofbuizenindustrie zijn gunstig omdat er meer vraag is naar deze…

Verbinden

Esab maakt lassen met optimale booginstellingen makkelijker

12-09 Beide apparaten maken het gemakkelijker om te lassen met geoptimaliseerde booginstellingen omdat ze geavanceerde…

Personeel en Opleiding

Europees goud voor lasser Bart Willems

11-09 Het 3-daagse Europees kampioenschap voor beroepsonderwijs is zaterdagavond afgesloten met een feestelijke ceremonie en…

Verbinden

Lassen zonder zorgen

06-09 Of het nu gaat om lasmachines, lastoortsen of lasdraad, handmatig lassen, robotlassen of volledige…

Oppervlaktetechniek

Lassen en slijpen zonder compromissen

30-08 Experts van 3M zullen op de beurs aanwezig zijn om de uitdagingen, waar de…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV