Laserlassen van buizen en profielen met fiberlasers

0

Tijd is geld – of het nu gaat om bewerkingstijd, tijd die wordt besteed aan het inspecteren van onderdelen, of tijd die verloren gaat aan nabewerking. Daarom bieden wij een kant-en-klare oplossing voor het lassen van buizen en profielen met een geïntegreerde processensor voor lasspleetdetectie en intelligente naadvolging – het Coherent Profile Welding System (PWS).

Met de “lasdetectiesensor” kan de operator het lasproces bewaken terwijl de geïntegreerde besturing de laspositie automatisch corrigeert. De in real-time werkende sensoren en de snelle en nauwkeurige lineaire actuatoren zorgen voor de hoogste productiezekerheid door de laserstraal binnen enkele µm’s te positioneren. Het bedieningspaneel biedt een duidelijke en eenvoudige bediening van alle belangrijke systeemfuncties. Systeemparameters en -functies, zoals laservermogen, translatie assen of naadbewaking op het werkstuk, kunnen vanuit één scherm worden ingesteld en gecontroleerd.

Met de nieuwste PWS-functie, “reverse welding”, worden niet-gelaste secties op het werkstuk geëlimineerd. De “automatische focushoogtecontrole”, zorgt voor een precieze constante afstand tot het werkstuk inclusief automatische hoogtecorrectie. Dit alles zorgt ervoor dat de PWS een betrouwbaar lasproces met minder product- en materiaalverlies garandeert.

De PWS is vrijwel onderhoudsvrij en is niet gevoelig voor olie, vuil, stof, vocht en elektrische storingen – optimale voorwaarden voor gebruik in zware industriële omgevingen.
De PWS is vrijwel onderhoudsvrij en is niet gevoelig voor olie, vuil, stof, vocht en elektrische storingen – optimale voorwaarden voor gebruik in zware industriële omgevingen.

De PWS is vrijwel onderhoudsvrij en is niet gevoelig voor olie, vuil, stof, vocht en elektrische storingen – optimale voorwaarden voor gebruik in zware industriële omgevingen. Het modulaire ontwerp van het PWS-systeem zorgt voor een eenvoudige integratie in nieuwe of reeds bestaande productielijnen. Dankzij de nieuwe gemotoriseerde assen XYZ en T/S (T = Tracking = Naadvolging) / S = Sensor = aanpassing positie camera en nozzle bij focusverandering) wordt de bediening nog gebruiksvriendelijker en kan, afhankelijk van de wensen van de klant, een specifieke productdatabase worden geïntegreerd.

De PWS is klaar voor Industry 4.0 en kan worden gecombineerd met diffusie gekoelde CO2-lasers uit onze DC-serie en met de HighLight™ FL-serie fiberlasers, zodat aan de specifieke eisen van de klant kan worden voldaan.

Start ook uw productie van buizen en profielen met deze alles-in-één oplossing en ontdek hoe deze uw toepassing al vanaf het eerste product optimaal zal uitvoeren, met een hoge doorvoersnelheid en verlaagde kosten.

Bezoek Coherent op de TUBE, 30 maart – 3 april 2020, in Düsseldorf / Duitsland, hal 6, stand C03 of lees hier meer.