Laserlassen van buizen en profielen met fiberlasers

Tijd is geld – of het nu gaat om bewerkingstijd, tijd die wordt besteed aan het inspecteren van onderdelen, of tijd die verloren gaat aan nabewerking. Daarom bieden wij een kant-en-klare oplossing voor het lassen van buizen en profielen met een geïntegreerde processensor voor lasspleetdetectie en intelligente naadvolging – het Coherent Profile Welding System (PWS).

Met de “lasdetectiesensor” kan de operator het lasproces bewaken terwijl de geïntegreerde besturing de laspositie automatisch corrigeert. De in real-time werkende sensoren en de snelle en nauwkeurige lineaire actuatoren zorgen voor de hoogste productiezekerheid door de laserstraal binnen enkele µm’s te positioneren. Het bedieningspaneel biedt een duidelijke en eenvoudige bediening van alle belangrijke systeemfuncties. Systeemparameters en -functies, zoals laservermogen, translatie assen of naadbewaking op het werkstuk, kunnen vanuit één scherm worden ingesteld en gecontroleerd.

Met de nieuwste PWS-functie, “reverse welding”, worden niet-gelaste secties op het werkstuk geëlimineerd. De “automatische focushoogtecontrole”, zorgt voor een precieze constante afstand tot het werkstuk inclusief automatische hoogtecorrectie. Dit alles zorgt ervoor dat de PWS een betrouwbaar lasproces met minder product- en materiaalverlies garandeert.

De PWS is vrijwel onderhoudsvrij en is niet gevoelig voor olie, vuil, stof, vocht en elektrische storingen – optimale voorwaarden voor gebruik in zware industriële omgevingen.

De PWS is vrijwel onderhoudsvrij en is niet gevoelig voor olie, vuil, stof, vocht en elektrische storingen – optimale voorwaarden voor gebruik in zware industriële omgevingen.

De PWS is vrijwel onderhoudsvrij en is niet gevoelig voor olie, vuil, stof, vocht en elektrische storingen – optimale voorwaarden voor gebruik in zware industriële omgevingen. Het modulaire ontwerp van het PWS-systeem zorgt voor een eenvoudige integratie in nieuwe of reeds bestaande productielijnen. Dankzij de nieuwe gemotoriseerde assen XYZ en T/S (T = Tracking = Naadvolging) / S = Sensor = aanpassing positie camera en nozzle bij focusverandering) wordt de bediening nog gebruiksvriendelijker en kan, afhankelijk van de wensen van de klant, een specifieke productdatabase worden geïntegreerd.

De PWS is klaar voor Industry 4.0 en kan worden gecombineerd met diffusie gekoelde CO2-lasers uit onze DC-serie en met de HighLight™ FL-serie fiberlasers, zodat aan de specifieke eisen van de klant kan worden voldaan.

Start ook uw productie van buizen en profielen met deze alles-in-één oplossing en ontdek hoe deze uw toepassing al vanaf het eerste product optimaal zal uitvoeren, met een hoge doorvoersnelheid en verlaagde kosten.

Bezoek Coherent op de TUBE, 30 maart – 3 april 2020, in Düsseldorf / Duitsland, hal 6, stand C03 of lees hier meer.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verbinden

Nederlands Kampioenschap Lassen bij SMEOT

13-03 Hier strijden studenten uit het hele land tegen elkaar om het eremetaal inclusief podiumplek.…

Toeleveren

Praktisch webinar over verwerken buis

01-03 Dit webinar ‘Verwerken van Buizen’ wordt verzorgd door Hans Holtkamp. Hij is Hoofd Klant…

Verbinden

Productief en spatvrij lassen met lage warmte-inbreng

24-01 Bij het robotiseren van een lasproces kunnen niet alleen de werkzaamheden door een robot…

Verbinden

Kunstmatige intelligentie verbetert lasprocessen in scheepsbouw

05-09 Deze processen bereiken echter hun grenzen wanneer er enkelstuks geproduceerd worden, er fabricageafwijkingen ontstaan…

Plaatbewerking

Energietransitie bepaalt investeringsklimaat op Tube & wire

27-06 1822 exposanten uit meer dan 50 landen presenteerden van 20 tot 24 juni in…

Plaatbewerking

Mazak showt buislaser voor kleine diameters op Tube

13-06 Deze FT-150 Fiber is verkrijgbaar in vier verschillende opties, elk met een 3 kW…

Toeleveren

E-mobiliteit vraagt om beter draad en kabel

08-06 Want de leveranciers van kabel, draad en leidingen moeten er rekening mee houden dat…

Toeleveren

Tube en wire pakken de draad weer op

06-06 Al meer dan 35 jaar ontmoeten de belangrijkste spelers in de draad-, kabel- en…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen