Laserlassen van buizen en profielen met fiberlasers

Tijd is geld – of het nu gaat om bewerkingstijd, tijd die wordt besteed aan het inspecteren van onderdelen, of tijd die verloren gaat aan nabewerking. Daarom bieden wij een kant-en-klare oplossing voor het lassen van buizen en profielen met een geïntegreerde processensor voor lasspleetdetectie en intelligente naadvolging – het Coherent Profile Welding System (PWS).

Met de “lasdetectiesensor” kan de operator het lasproces bewaken terwijl de geïntegreerde besturing de laspositie automatisch corrigeert. De in real-time werkende sensoren en de snelle en nauwkeurige lineaire actuatoren zorgen voor de hoogste productiezekerheid door de laserstraal binnen enkele µm’s te positioneren. Het bedieningspaneel biedt een duidelijke en eenvoudige bediening van alle belangrijke systeemfuncties. Systeemparameters en -functies, zoals laservermogen, translatie assen of naadbewaking op het werkstuk, kunnen vanuit één scherm worden ingesteld en gecontroleerd.

Met de nieuwste PWS-functie, “reverse welding”, worden niet-gelaste secties op het werkstuk geëlimineerd. De “automatische focushoogtecontrole”, zorgt voor een precieze constante afstand tot het werkstuk inclusief automatische hoogtecorrectie. Dit alles zorgt ervoor dat de PWS een betrouwbaar lasproces met minder product- en materiaalverlies garandeert.

De PWS is vrijwel onderhoudsvrij en is niet gevoelig voor olie, vuil, stof, vocht en elektrische storingen – optimale voorwaarden voor gebruik in zware industriële omgevingen.

De PWS is vrijwel onderhoudsvrij en is niet gevoelig voor olie, vuil, stof, vocht en elektrische storingen – optimale voorwaarden voor gebruik in zware industriële omgevingen.

De PWS is vrijwel onderhoudsvrij en is niet gevoelig voor olie, vuil, stof, vocht en elektrische storingen – optimale voorwaarden voor gebruik in zware industriële omgevingen. Het modulaire ontwerp van het PWS-systeem zorgt voor een eenvoudige integratie in nieuwe of reeds bestaande productielijnen. Dankzij de nieuwe gemotoriseerde assen XYZ en T/S (T = Tracking = Naadvolging) / S = Sensor = aanpassing positie camera en nozzle bij focusverandering) wordt de bediening nog gebruiksvriendelijker en kan, afhankelijk van de wensen van de klant, een specifieke productdatabase worden geïntegreerd.

De PWS is klaar voor Industry 4.0 en kan worden gecombineerd met diffusie gekoelde CO2-lasers uit onze DC-serie en met de HighLight™ FL-serie fiberlasers, zodat aan de specifieke eisen van de klant kan worden voldaan.

Start ook uw productie van buizen en profielen met deze alles-in-één oplossing en ontdek hoe deze uw toepassing al vanaf het eerste product optimaal zal uitvoeren, met een hoge doorvoersnelheid en verlaagde kosten.

Bezoek Coherent op de TUBE, 30 maart – 3 april 2020, in Düsseldorf / Duitsland, hal 6, stand C03 of lees hier meer.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

Ook Tube & wire naar vroege zomer

20-01 Tube & wire stonden op de kalender van 9 tot 13 mei. Maar het…

Verbinden

Lasrobot geeft TMP meer continuïteit en groter bereik

16-11 De TMP Groep telt drie divisies. TMP Metaalprodukten is gespecialiseerd in het knippen, ponsnibbelen,…

Materialen

Speciaal staal voor Palenhuis kunstproject

20-10 Buizen en kokerprofielen gemaakt uit deze staalsoort krijgen na verloop van tijd een dichte…

Personeel en Opleiding

OOM prikkelt lassers

25-08 Met dit loopbaaninstrument wil OOM, het scholingsadviesbureau van de sociale partners in de metaalbewerking,…

Verbinden

Gebruiksvriendelijk TIG-lassen

16-08 Zo is de nieuwe besturing met het kleurendisplay van 7″ overzichtelijk en intuïtief te…

Verbinden

MetaalNieuws: Special Verbindingstechniek

11-06 Wilt u uw noviteiten in deze speciale editie delen in een oplage van bijna…

Bedrijf en Economie

Positief resultaat Van Leeuwen Buizen

14-04 De resultaten werden beïnvloed door de Covid-19 pandemie. De onderneming profiteerde echter van de…

Verbinden

EWM breidt XQ-serie voor MIG/MAG-lassen uit

18-02 De MIG/MAG-multiproces-lasapparaten Titan XQ puls, Phoenix XQ puls en Taurus XQ Synergic onderscheiden zich…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X