Lineaire roterende motorfamilie

0

Vorig jaar zijn de middelste en grootste modellen van de PR02 motorfamilie gepresenteerd. Nu is er ook het kleinste model: de PR02-38. Met een breedte van slechts 38 mm is dit de meest compacte versie, bedoeld voor toepassing in compacte ruimtes en voor gevoelige assemblageprocessen.

 

Dit nieuwste lid van de PR02-familie is functioneel vergelijkbaar met zijn grotere tegenhangers en biedt dezelfde functies. Zoals gebruikelijk bij de PR02-familie, zijn zelfs in het kleinste PR02-38 model de motoren voor de hef- en rotatiebeweging en ook extra componenten in één slanke behuizing geïntegreerd. Naast de lineaire en roterende motoren, kunnen opties zoals een magnetische veer (MagSpring), koppelsensor en krachtsensor worden geïntegreerd. De MagSpring zorgt ervoor dat de bewegende lading passief gecompenseerd wordt en voorkomt dat de as in stroomloze toestand kan vallen. De koppel- en krachtsensoren maken nauwkeurige, reproduceerbare en registreerbare capping- en assemblageprocessen mogelijk, zoals die vereist zijn in onder andere de farmaceutische en/of medische industrie.

Voor veeleisende toepassingen en om de flexibiliteit te vergroten, biedt LinMot de holle as-optie voor alle PR02-motoren. Dit maakt het eenvoudig om niet-roterende klepstoters, perslucht of vacuümdoorvoer te integreren. De PR02-52 is in het afgelopen jaar al met succes in veel applicaties geïmplementeerd. De presentatie van nieuwe PR02-38 is gepland voor medio 2019. LinMot producten zijn verkrijgbaar bij Groneman in Hengelo.