Groneman presenteert checklist voor aanschaf servokoppelingen

0

Waarop moet je letten bij de keuze van de servokoppelingen? Groneman, leverancier van de servokoppelingen van Mayr, presenteert hiervoor een checklist. Ook verzorgt Mayr een aantal webinars, waarbij de deelnemers onder andere leren hoe ze de bewegingen van hun machines en systemen veilig kunnen maken.

Het aanbod van servokoppelingen op de markt is groot. Velen lijken op het eerste gezicht vrij vergelijkbaar. Toch is het volgens Groneman de moeite waard om bij de keuze kritisch te kijken naar de technische productdetails en het prestatiespectrum van de fabrikant, zodat men kan profiteren van het beste totaalpakket.

Checklist

De checklist voor de aanschaf van servokoppelingen bevat zeven punten:

  1. Bepaal aan de hand van de technische gegevens van uw aandrijving en de aandrijfconstellatie zo nauwkeurig mogelijk de eisen die aan de servokoppeling worden gesteld. Zorg ervoor dat de gekozen koppeling geschikt is voor de omgevingsomstandigheden die in de praktijk gelden.
  2. Vertrouw op leveranciers met een breed scala aan standaardproducten. Een grote selectie van koppelingen, maar ook van naven en tussenhulzen, biedt flexibiliteit voor een breed scala aan toepassingen. Hier vindt u complete oplossingen uit één hand.
  3. Zorg ervoor dat de spelingvrije werking gedurende de gehele levensduur van de koppeling behouden blijft. Dit beschermt tegen slijtage en voortijdige uitval, vooral bij hoge snelheden.
  4. Besteed met name bij speciale ontwerpen en hoogwaardige, krachtige koppelingen aandacht aan de knowhow van de leverancier en tevens aan de juiste apparatuur met betrekking tot testmogelijkheden en balanceerapparatuur.
  5. Zorg ervoor dat de gegevens in de catalogus zorgvuldig zijn gecontroleerd door de fabrikant en dus betrouwbaar worden bereikt onder reële bedrijfsomstandigheden.
  6. Vertrouw op fabrikanten met ervaring op het gebied van ontwikkeling, productie en toepassing, maar ook met een snelle, wereldwijde service ter plaatse (vooral als u uw machines wereldwijd op de markt brengt) en deskundig advies. Vraag advies zodat u de verschillen kunt bepalen.
  7. Neem de tijd om de productiefaciliteiten van de leverancier te bezoeken, vooral voor belangrijke aankopen. Tijdens een bezoek aan de fabriek kunt u zelf zien wat er echt achter de schermen gebeurt.

Webinars Mayr

Als specialist op het gebied van veiligheidskoppeling- en veiligheidsrem-technologie ondersteunt Mayr specialisten en managers, ontwerpers, ontwikkelaars en veiligheidsfunctionarissen uit de machinebouw met een aantal webinars. Naast webinars over de grondbeginselen van de veiligheidskoppeling en veiligheids-remtechnologie, biedt men ook webinars op expertniveau over geselecteerde specialistische onderwerpen. In deze expert-webinars leren de deelnemers zich te kwalificeren om de respectievelijke veiligheidscomponenten te selecteren en te dimensioneren, rekening houdend met alle fysieke omstandigheden en beïnvloedende factoren, zodat persoonlijk letsel en materiële schade wordt uitgesloten.

Kijk hier voor de beschikbare data en registratie.