Lootens komt naar Nederland

Lootens, actief in de productie en montage van stalen en aluminium puien en kozijnen voor complexe projecten, opent zijn eerste vestiging buiten België. Deze nieuwe vestiging in Nederland is een belangrijke mijlpaal voor het bedrijf dat zich richt op het zo dicht mogelijk bij zijn klanten staan om hun verwachtingen goed te begrijpen en om te zetten in realiteit.

Lootens is actief in hoogwaardige puien en kozijnen, – en de nichemarkt van stalen kogel-, explosie- en brandwerend raam- en deursystemen. (Foto: Tim Fisher)

De nieuwe staal vestiging bevindt zich in Rucphen, op de locatie waar het ter ziele gegane ‘Zuid-Nederlandse Ramenfabriek’ opereerde. Voor een groot deel van het team betekent dit een nieuwe start onder een nieuw management.

State-of-the-art projecten

Met drie vestigingen in België en één in Nederland, is Lootens sinds 1996 actief in hoogwaardige puien en kozijnen, – en de nichemarkt van stalen kogel-, explosie- en brandwerend raam- en deursystemen. Het bedrijf stelt ruim 100 medewerkers te werk en heeft een mooie reputatie opgebouwd in België voor tal van state-of-the-art projecten. Lootens is trots op zijn klantenkring, die zich uitstrekt van grote projecten tot exquise villa’s in binnen- en buitenland, gevangenissen, ziekenhuizen en openbare en particuliere gebouwen. Het bedrijf staat bekend om zijn vakmanschap en de unieke beleving die het biedt aan de eigenaar van het project. Met de slogan #biggerperspectives heeft Lootens zijn naam gevestigd als expert in het realiseren van complexe projecten in samenwerking met architecten en andere bouwpartners.

Sterke reputatie

“We zijn verheugd om onze eerste vestiging buiten België te openen en onze kennis te verbreden door de expertise in de Nederlandse vestiging”, zegt Jan Lootens, oprichter en CEO van Lootens. “We hebben een sterke reputatie opgebouwd in België en zijn ervan overtuigd dat we deze ook in Nederland kunnen voortzetten. Met onze expertise en toewijding zullen we onze klanten in Nederland de hoogste kwaliteit en service blijven bieden die ze van ons gewend zijn in België.”

De Nederlandse vestiging heeft door de jaren heen een bijzondere expertise opgebouwd in de stalen gevelbouw, specifiek voor gevangenissen wat een mooie aanvulling vormt op de bestaande Belgische activiteiten.

Bedrijvengids

Metaalnieuws inBeeld

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema