LVD presenteert efficiënte en flexibele producten

LVD stelt op de Blechexpo in Stuttgart efficiënte en flexibele producten voor plaatbewerking voor, die Smart Manufacturing mogelijk maken.

Dat is allereerst de vlakbed lasersnijmachine Electra FL, uitgerust met een nieuwe 8 kW fiberlaser. Deze snijdt een brede range ferro en non-ferro materialen zo snel als het thermische proces toestaat. De 8 kW laser snijdt hoge volumes met een constante, hoge snijkwaliteit. Deze ultra-high-speed Electra fiberlaser wordt op de Blechexpo uitgerust met een Compact Tower van tien etages. Deze houdt de productiviteit van de laser op topniveau, door het materiaal efficiënt te laden en ontladen.

ToolCell
Uiteraard is ook de ToolCell kantpers met automatische gereedschapswissel van de partij. Getoond wordt een ToolCell 135/30. Hydraulische afkantpersen uit het ToolCell-gamma van LVD bevatten een gereedschapswisselaar en een ingebouwd gereedschapsmagazijn. De machine selecteert en plaatst automatisch de gereedschappen. Terwijl de operator de stukken voor de volgende opdracht klaarzet, stelt de machine automatisch de juiste gereedschappen in, zonder handmatige tussenkomst. De grote gereedschapscapaciteit van het magazijn maakt een uitgebreide reeks specifieke toepassingen mogelijk. Het door LVD gepatenteerde Easy-Form Laser adaptief hoekmeetsysteem is standaard op alle ToolCell-modellen aanwezig en verzekert de nauwkeurigheid van buigbewerkingen.

ToolCell is Industry 4.0-ready dankzij de meest recente generatie TOUCH-B besturing. Deze bevat intuïtieve pictogrammen om alle parameters van de machine te bedienen, waardoor er snel en efficiënt gewerkt kan worden. De besturing werkt met een gecentraliseerde CADMAN-database waarop alle gegevens die relevant zijn voor de productie worden opgeslagen. Dit maakt een vlotte digitale transfer van productiegegevens van managementsystemen naar de werkvloer mogelijk. Communicatie met het management, de planning, productie, offertes, prijsberekening en andere externe softwaremodules worden via een gestandaardiseerde open interface verwerkt.
LVD exposeert in Stuttgart ook de Dyna-Press 24/12 Plus, een elektrisch aangedreven kantpers die snelle buigsnelheden van 25 meter per seconde haalt, waardoor meer onderdelen per uur tegen lagere kosten per onderdeel kunnen worden gebogen. DE gebruiksvriendelijke besturing en het compacte formaat maken de Dyna-Press tot een snelle, betrouwbare en flexibele buigoplossing.

Uiteraard is er in Stuttgart ook aandacht voor software. De LVD CADMAN software suite faciliteert Industry 4.0. CADMAN kijkt naar ‘the big picture’ en helpt het complete productieproces te stroomlijnen, van productiebesturing, communicatie, planning en management tot ponsen, buigen en lasersnijden door geïntegreerde  database-gedreven software die realtime inzichten verschaft over de productievloer en onmiddellijke controle geeft op de productieprocessen.

LVD, hal 1, stand 713

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Materialen

Groen staal is de toekomst

20-12 ArcelorMittal ziet de vraag naar duurzame staalproducten groeien. “Wil de transformatie van de staalbranche…

Plaatbewerking

Sterke groei door focus op RVS en gericht investeren

15-12 Jansen is rond de eeuwwisseling begonnen als lasbedrijf. In 2006 nam hij zijn eerste…

Plaatbewerking

Nieuwe versie LVD’s CADMAN integreert vreemde operaties

06-12 LVD’s softwarepakket helpt het plaatbewerkingsproces te stroomlijnen en maakt slimme fabricage mogelijk. Van basismateriaal…

Plaatbewerking

4Innovators doen aan kruisbestuiving

22-11 Over drie dagen trok het evenement in totaal ruim 150 bezoekers. Dat was minder…

Bedrijf en Economie

Beleving Blechexpo en Schweisstec 2021 in lijn met eerdere beurzen

03-11 Toch mocht dat de pret niet drukken. Exposanten waren te spreken over de kwaliteit…

Plaatbewerking

Teqram, Airco/Bystronic en LVD winnen BlechExpo Award

27-10 Teqram heeft met de EasyGrinder de Blechexpo Award gewonnen in de categorie oppervlaktebewerking. De…

Bedrijf en Economie

20 jaar MetaalNieuws in jubileummagazine samengevat

27-10 In een speciaal jubileummagazine (A4-formaat) dat begin december zal gaan verschijnen blikken wij samen…

Plaatbewerking

Trumpf presenteert volautomatische zwenkbuigmachine

22-10 “Geen enkele andere zwenkbuiger op de markt kan dit prestatieniveau leveren qua dooshoogte en…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X