LVD presenteert innovaties op elk vlak op Blechexpo

Om efficiënt te kunnen reageren op de huidige uitdagingen in metaalproductie, stelt LVD op Blechexpo innovaties voor op het vlak van lasersnijden, geautomatiseerd kanten en software-integratie: de Phoenix FL-6525 lasersnijmachine in groot formaat, met bevelsnijkop, een nieuwe geautomatiseerde plooioplossing en nieuwe CADMAN-Flow-software voor een geoptimaliseerde procesflow.

De nieuwe Phoenix FL-6525 biedt met een ruim snijbereik tot 6510 x 2600 mm en de optie bevelsnijden nog meer capaciteit en veelzijdigheid.

Phoenix FL is het flexibele, allround lasersnijsysteem van LVD. De nieuwe Phoenix FL-6525 biedt met een ruim snijbereik tot 6510 x 2600 mm en de optie bevelsnijden nog meer capaciteit en veelzijdigheid. Het grote machineformaat maakt de bewerking van extra grote platen gemakkelijk en efficiënt. De uitstekende dynamiek garandeert constante, hoogwaardige snijresultaten, zowel bij dunne als dikke materialen.

De bevelsnijkop regelt nauwkeurig de hoek en diepte van de afschuining om complexe contouren en lasnaden te creëren. Phoenix FL-6525 is verkrijgbaar met 6, 10, 12 of 20 kW laservermogen. De bevelsnijkopoptie is verkrijgbaar voor 10 en 12 kW systemen. De Phoenix FL-6525 op Blechexpo beschikt over een 12-kW laserbron met bevelkop.

Geautomatiseerde kantoplossing

Een nieuwe geautomatiseerde plooioplossing van LVD maakt zijn debuut op Blechexpo. De oplossing is ontworpen voor een reeks van industriële toepassingen, waaronder de productie van kastonderdelen, architecturale componenten, stellingsystemen, stalen meubels, liften, clean rooms en branddeuren.

Optimalisatie procesflow

De nieuwe CADMAN-Flow van LVD sluit perfect aan bij de slimme fabriek. CADMAN-Flow is de toegangspoort tot de volledige softwaresuite: software voor (robot)kanten, lasersnijden en ponsen, Manufacturing Execution System (MES) en Smart Drawing Importer. Via één toegang kunnen gebruikers stukken en assemblages importeren en verifiëren, CAM-programma’s aanmaken, productieorders importeren, het aantal gereedschapsconfiguraties verminderen en productie-informatie ophalen uit de touchsturingen.

Hierdoor verloopt de procesflow sneller en met meer flexibiliteit, van 3D-bestand tot eindproduct. De kern van CADMAN-Flow is CADMAN-B v9, de nieuwste buigsoftware van LVD. CADMAN-B v9 berekent kantoplossingen sneller en efficiënter dan ooit en optimaliseert en beperkt zelfs het aantal gereedschapswissels voor een maximale productieflow.

LVD
Hal 1, stand 1808

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

LVD presenteert nieuwe lijn paneelbuigmachines

15-11 Het nieuwe gamma met ultrasnelle paneelbuigsystemen werd vorige week op de Blechexpo in Stuttgart…

Plaatbewerking

Blechexpo zet plaatwerkindustrie op pad naar duurzame toekomst

15-11 De beurs trok samen met de tegelijkertijd gehouden Schweisstec (vakbeurs voor verbindingstechniek), 40.103 vakbezoekers.…

Automatisering

Schmalz toont effectieve handling met KI

25-10 De Schmalz Solution KIT ivOS (Industrial Vision Operating System) vereenvoudigt de geautomatiseerde verwerking van…

Plaatbewerking

Nieuw instapmodel platenopslagtoren van Remmert

25-10 De BASIC Tower is de compacte oplossing van Remmert voor de automatische platenopslag op…

Oppervlaktetechniek

Wisseling van de wacht bij Timesavers International

23-10 Timesavers International is fabrikant van industriële breedband schuurmachines en heeft klanten over de hele…

Plaatbewerking

aalbers|farina breidt activiteiten uit naar Duitsland

23-10 De nieuwste generatie magazijnsystemen van aalbers|farina biedt efficiënte en geautomatiseerde opslag van plaatmateriaal en…

Automatisering

Dreeskornfeld investeert in robottechnologie voor onbemand ontbramen

16-10 Heinz Dreeskornfeld is een middelgroot bedrijf op het gebied van flexibele plaatbewerking. In het…

Plaatbewerking

MetaalNieuws thema/special Blechexpo/Schweisstec 2023

09-10 Wilt u uw noviteiten in deze speciale editie delen in een oplage van bijna…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?