LVD richt LVD Robotic Solutions op na overname Solutions Unit van Kuka Benelux

LVD Company neemt de Solutions Unit van Kuka Automation + Robotics in Houthalen-Helchteren (B) over en start daarmee LVD Robotic Solutions. LVD Robotic Solutions zal de expertise en het marktbereik van LVD op het vlak van robotautomatisering aanzienlijk vergroten.

LVD Company heeft de Solutions Unit van Kuka Benelux overgenomen en breidt daarmee de automatiseringsstrategie verder uit. (foto: LVD)

De nieuwe firma zal de ervaring van het Kuka-team combineren met de expertise van LVD voor het technisch ontwerp van robotsystemen voor de plaatbewerking.

Met een hoogstaand portfolio en de diepgaande domeinexpertise van de nieuwe medewerkers zal LVD Robotic Solutions haar klanten, die zich in de meest uiteenlopende takken van de industrie bevinden, gepaste robotica-oplossingen kunnen bieden, ver buiten de markt van de plaatbewerking. Met de overname van het automatiseringsbedrijf Compac (Urbino, Italië) zorgde LVD in 2019 al voor een significante uitbreiding met o.a. toren- en magazijnsystemen. De huidige oprichting van LVD Robotic Solutions is een verdere stap in deze automatiseringsstrategie met als hoofddoel betaalbare automatisering aan te bieden, waarbij de nadruk ligt op semi- of volautomatisch offline geprogrammeerde robots, korte doorlooptijden en snelle omzetting van ‘art-to-part’ – van een 3D-digitaal model naar een gebogen stuk.

Automatisering voor veel toepassingen

LVD Robotic Solutions zal zich specialiseren in gestandaardiseerde robotoplossingen voor plaatbewerking met LVD-producten, zoals Dyna-Cell, Ulti-Form en Leancell, en de programmeersoftware Cadman-SIM. Daarnaast zal het bedrijf zich ook in andere industriële toepassingen specialiseren zoals het ontbramen van werkstukken, coaten van metalen, handelen van onderdelen in de automobielsector, koppelen van persen, aanbrengen van lijm op autoruiten, picken van onderdelen in de productielijn en verpakken. Hiermee krijgt LVD een volledig aanbod in handen om bedrijven in al hun productieactiviteiten te ondersteunen.

Strategisch gepositioneerd

LVD Robotic Solutions neemt het engineering- en projectmanagementteam van Kuka Benelux over. De verkoop en service-activiteiten van Kuka-robots blijven als afzonderlijke entiteit van Kuka Benelux bestaan en richten zich naar integratoren en eindklanten, zoals LVD Robotic Solutions. Als onderdeel van de transactie verwerft LVD de 7.000 m² grote vestiging van Kuka Benelux. Beide firma’s blijven opereren vanuit het kantoor in Houthalen-Helchteren dat strategisch gepositioneerd ligt tussen Nederland en Duitsland. Van daaruit wordt ook heel Europa bediend. LVD plant extra investeringen om op die locatie de activiteiten verder te ontwikkelen en een Centre of Excellence voor robotica-automatisering op poten te zetten.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

LVD lanceert nieuw serviceportaal

08-06 OSTS biedt klanten 24/7 toegang om tickets aan te maken voor servicegerelateerde onderwerpen: een…

Bedrijf en Economie

Vijf op een rij voor LVD

18-05 Het label wordt door Deloitte Private, Econopolis en de KU Leuven toegekend aan Belgische…

Personeel en Opleiding

Tekort aan lassers oplossen: met cobot of robot?

31-03 Of cobots de oplossing zijn om ook kleinere MKB-bedrijven aan lasautomatisering te helpen was…

Automatisering

Nieuwe release AutoPOL: volledige koppeling met PROfirst

16-03 Sinds de vorige versie van AutoPOL kunnen samenstellingen met de Batch module automatisch verwerkt…

Automatisering

Hygiënische robots

24-01 Ze kunnen worden ingezet voor handling, verpakken, palletiseren of stapelen in alle toepassingen waar…

Plaatbewerking

Sterke groei door focus op RVS en gericht investeren

15-12 Jansen is rond de eeuwwisseling begonnen als lasbedrijf. In 2006 nam hij zijn eerste…

Plaatbewerking

Nieuwe versie LVD’s CADMAN integreert vreemde operaties

06-12 LVD’s softwarepakket helpt het plaatbewerkingsproces te stroomlijnen en maakt slimme fabricage mogelijk. Van basismateriaal…

Automatisering

Wereldwijd stijgt vraag naar robotisering en automatisering

01-12 Na een moeilijke economische periode veroorzaakt door de enorme effecten van de coronacrisis, boekt…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X