LVD toont 20 kW laser en nieuwe softwarefuncties

De stand van LVD op de Blechexpo staat in het teken van procesefficiëntie met de 20 kW fiberlasersnijmachine Phoenix FL-3015, de nieuwe gerobotiseerde buigcel Ulti-Form en de nieuwste software Cadman 8.7 voor nog slimmere fabricage.

Cadman v8.7 kan nu ook vreemde operaties integreren, waaronder tappen, ontbramen en slijpen.

Met de krachtige 20 kW Phoenix FL-3015 liggen productiviteit en efficiëntie hoog, ook bij de verwerking van ferro- en non-ferrometalen in materiaaldiktes tot 40 mm. Met 20 kW snijdt de machine 2,5 maal sneller dan met 10 kW en steekt sneller in.

Ze verwerkt dikke materialen sneller dan de meeste plasmasnijsystemen en dit met rechtere snijkanten en de mogelijkheid om gaten te snijden met een diameter die de helft van de plaatdikte bedraagt. Dit alles met de nauwkeurigheid en energie-efficiëntie van de fiberlasertechnologie.

Eenvoudige machine-instelling

De robuustheid van de gesloten, gelaste stalen frameconstructie verzekert nauwkeurigheid bij hoge acceleratie. Een geïntegreerde sturing en aandrijvingen garanderen de beste reproduceerbaarheid van geprogrammeerde contouren, zelfs aan hoge werksnelheden. Gebruikers van elk niveau kunnen de 19” Touch-L-sturing van de Phoenix vlot aansturen. De machine-instelling verloopt snel en eenvoudig.

Phoenix FL heeft enkele opties voor nog meer performantie, zoals een nozzlewisselaar met 10 nozzles, de Cadman-L programmeersoftware en de modulaire MOVit-automatiseringen, gaande van een Compact Tower tot volledige toren- en opslagsystemen (TAS en WAS). De laserbron van 20 kW is beschikbaar op de Phoenix FL-3015, 4020 en 6020-modellen.

Buigcel zonder robot teaching

LVD’s nieuwe gerobotiseerde buigcel Ulti-Form gaat voor ultieme buigproductiviteit en verwerkt vlot zowel kleine als grote series. Dankzij de krachtige, automatische programmering gaat Ulti-Form snel van ‘Art to Part’, van tekening naar afgewerkt stuk, en is er geen robot teaching vereist. Cadman-B berekent automatisch het optimale buigprogramma en importeert alle buiggegevens in de robotsoftware Cadman-SIM. SIM berekent alle grijperposities en het snelste, botsingvrije robottraject en koppelt deze informatie terug naar B zodat de operator met slechts één programma hoeft te werken.

LVD’s universele grijper past voor verschillende geometrieën en past zich automatisch aan aan de afmetingen van het werkstuk. De grijper wisselen en de productie te onderbreken zijn bijgevolg niet nodig. Ulti-Form combineert een kantbank 135 ton met ingebouwde gereedschapswisselaar met een industriële robot. De cel buigt stukken van 50×100 mm tot 1200×800 mm, met een gewicht tot 25 kg. Ulti-Form garandeert de hoeknauwkeurigheid dankzij LVD’s adaptieve kantsysteem Easy-Form Laser en levert precieze buigresultaten.

De krachtige 20 kW Phoenix FL-3015 snijdt 2,5 maal sneller dan met 10 kW en steekt sneller in.

De krachtige 20 kW Phoenix FL-3015 snijdt 2,5 maal sneller dan met 10 kW en steekt sneller in.

Software

De nieuwe Cadman software versie 8.7 heeft belangrijke nieuwe functies en updates voor Cadman-JOB (Manufacturing Execution System), Cadman-SDI (Smart Drawing Importer), Cadman-P (ponsen) en Cadman-L (lasersnijden). Cadman v8.7 kan nu ook vreemde operaties integreren, waaronder tappen, ontbramen en slijpen. Zo kan men het productieproces van basismateriaal tot eindproduct opvolgen.

Vreemde operaties zijn te zien in het overzichtsscherm van Cadman-JOB en te traceren in het productieproces voor realtime transparantie. Cadman v8.7 beheert het plaatbewerkingsproces zonder dat een ERP-systeem nodig is. Cadman-SDI maakt werkopdrachten aan en stuurt ze door naar Cadman-JOB. Het bundelen en automatisch verwerken van opdrachten vereenvoudigt het ‘art to part’ proces met beperkte manuele invoer. Daarom is Cadman een praktische oplossing voor plaatbewerkingsbedrijven van elke grootte, ook indien ze geen ERP-systeem hebben.

Andere verbeteringen zijn onder andere de mogelijke creatie van een uitvoeringsplan, het toevoegen van ongeplande operaties aan Cadman-JOB tijdens de productie, het importeren van bestanden via drag en drop en de mogelijkheid om stukken via de functie ‘expand parts’ te verspreiden over de restplaat in Cadman-P en –L.

LVD
Hal 1, stand 1713

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

Vijf op een rij voor LVD

18-05 Het label wordt door Deloitte Private, Econopolis en de KU Leuven toegekend aan Belgische…

Plaatbewerking

LVD richt LVD Robotic Solutions op na overname Solutions Unit van Kuka Benelux

06-04 De nieuwe firma zal de ervaring van het Kuka-team combineren met de expertise van…

Automatisering

Nieuwe release AutoPOL: volledige koppeling met PROfirst

16-03 Sinds de vorige versie van AutoPOL kunnen samenstellingen met de Batch module automatisch verwerkt…

Materialen

Groen staal is de toekomst

20-12 ArcelorMittal ziet de vraag naar duurzame staalproducten groeien. “Wil de transformatie van de staalbranche…

Plaatbewerking

Sterke groei door focus op RVS en gericht investeren

15-12 Jansen is rond de eeuwwisseling begonnen als lasbedrijf. In 2006 nam hij zijn eerste…

Plaatbewerking

Nieuwe versie LVD’s CADMAN integreert vreemde operaties

06-12 LVD’s softwarepakket helpt het plaatbewerkingsproces te stroomlijnen en maakt slimme fabricage mogelijk. Van basismateriaal…

Plaatbewerking

4Innovators doen aan kruisbestuiving

22-11 Over drie dagen trok het evenement in totaal ruim 150 bezoekers. Dat was minder…

Bedrijf en Economie

Beleving Blechexpo en Schweisstec 2021 in lijn met eerdere beurzen

03-11 Toch mocht dat de pret niet drukken. Exposanten waren te spreken over de kwaliteit…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X