LVD zet flexibele snij- en buigtechnologie in de kijker tijdens TechniShow

389

Tijdens de TechniShow presenteert LVD twee van haar meest efficiënte en flexibele plaatbewerkingsproducten en de geïntegreerde CADMAN software.

De LVD Group is een producent van lasersnijsystemen, ponsmachines, afkantpersen, scharen en automatiseringssystemen, geïntegreerd met en ondersteund door de CADMAN software suite. De producten en technologie van LVD maken intelligent produceren mogelijk. Tijdens de TechniShow 2018 toont LVD twee van deze producten, waaronder de ToolCell 135/30. Deze hydraulische kantbank wisselt automatisch gereedschappen en in de machine is een ruime selectie van boven- en ondergereedschappen ondergebracht in het gereedschapsmagazijn, waardoor kostbare vloeroppervlakte bespaard wordt. Zodra een bewerking is afgerond, wisselt de afkantpers automatisch de nodige boven- en ondergereedschappen voor de volgende bewerking. De kantbank is standaard uitgerust met een Easy-Form Laser. Dit hoekmeetsysteem corrigeert de hoeken tijdens het buigen en garandeert nauwkeurige resultaten van het eerste tot het laatste stuk. ToolCell verkort de omsteltijden, verhoogt de veiligheid en maximaliseert de buigproductiviteit.

Flxibel en dynamisch
Een tweede machine die LVD presenteert, is de Phoenix FL 3015. Dit is een flexibele en dynamische fiberlasersnijmachine, die de meest uiteenlopende materiaalsoorten en –diktes aankan. Met een hoogwaardige snijkop zorgt dit allroundsysteem voor een goede snijkwaliteit in zowel gewone staalsoorten als non-ferromaterialen. De fiberlaser is op de TechniShow uitgerust met een efficiënte fiberlaserbron van 6 kW. Phoenix is ook in grotere afmetingen beschikbaar met een laservermogen tot 8 kW. Deze fiberlaser combineert dynamica, intuïtieve bediening en doorgedreven automatiseringsopties om de productiviteit te maximaliseren in elke toepassing.

phoenix, lvd, fiberlasersnijmachine

De Phoenix FL 3015 is een flexibele en dynamische fiberlasersnijmachine, die de meest uiteenlopende materiaalsoorten en –diktes aankan.

Software
Het softwarepakket CADMAN is geïntegreerd in de twee machines. De CADMAN suite is een totaalpakket voor procesintegratie tussen de software en de plaatbewerkingsmachines van LVD en haalt het beste uit machines en bedrijfsvoering. Tijdens TechniShow kan de werking van de verschillende modules gevolgd worden: CADMAN-JOB, CADMAN-L en –B; de offline software voor lasersnijden en kanten, de touchsturingen aan de machines en de Touch-i4 tablet. Dankzij de data, die uitgewisseld wordt tussen machines, databank en software kan de gebruiker sneller beslissingen nemen voor een optimale workflow.

Facebook Comments