Maakindustrie Expo biedt kennis en inspiratie

Een beursvloer met ruim honderd exposanten en tal van extra activiteiten, die beleving toevoegen. Dat is Maakindustrie Expo, het event dat op 10 en 11 mei voor de tweede keer wordt gehouden in Evenementenhal Hardenberg. Organisator Easyfairs bedient met dit event de bezoeker uit de maakindustrie die op zoek is naar kennis en inspiratie.

Op de Cobot Experience laten exposanten zien hoe technologie ingezet kan worden om productieprocessen efficiënter in te richten.

De techneut wil handvatten om zijn dagelijkse werkzaamheden te verbeteren en de ondernemer in de maakindustrie denkt na om zijn bedrijf toekomstbestendig te maken. Met de producten en diensten – de nieuwste technische oplossingen en actuele innovaties – die de ruim honderd exposanten aanbieden, bedienen zij hen allebei. De exposanten kunnen de bezoeker in elke stap van het proces ondersteunen: van het ontwerpen van een prototype tot het optimaliseren van een productielijn. Ook kennis- en onderwijsinstellingen zijn aanwezig.

Cobot Experience

Exposanten zoals WeCobot, Valk Welding en Hagoort Group laten zien hoe technologie ingezet kan worden om productieprocessen efficiënter in te richten. Zij nemen deel aan de Cobot Experience. “Deze heeft een mooie, centrale plek op de beursvloer in Hal 4 gekregen. Van vorig jaar weten we dat hier veel gebeurd en dat deze in trek is bij bezoekers”, zegt Jeffry Plaggenmarsch namens Maakindustrie Expo.

3D Experience

De Cobot Experience is een van de onderdelen waarmee de organisatie beleving toevoegt aan Maakindustrie Expo. Een ander onderdeel is de 3D Experience. Binder3D, proeftuin voor industrieel 3D printen, en vier partners laten hier met verschillende 3D printers printtechnieken zien. Citoforma is bijvoorbeeld gespecialiseerd op het gebied van printen met harsen en Fiberneering is ervaren op het gebied van grote modellen. Ook kan de bezoeker materiaal meenemen en uitproberen of dit geschikt is voor 3D printen. Studenten van NHL Stenden gaan op de beurs aan de slag met allerlei vraagstukken. Verder geeft Binder3D samen met Citoforma een kennissessie in de Exposanten Studio over ‘Hoe 3D printen in jouw maakbedrijf van waarde kan zijn’.

Industrial Reality Hub

Ook een digitale innovatiehub voor industrieel toegepaste Augmented en Virtual Reality komt naar Maakindustrie Expo. Deze hub stimuleert samenwerking en innovatie tussen bedrijven, overheid en kennisinstellingen. De bezoeker kan bijvoorbeeld een technische training volgen met een VR bril. Bovendien kunnen bezoekers een virtuele rondleiding krijgen in Connec2. Dit platform geeft de bezoeker inzicht hoe andere bedrijven op dit moment al oplossingen toepassen.

Materialententoonstelling

De materialententoonstelling op Maakindustrie Expo staat vol van materiaalinspiratie. Material District presenteert hier de laatste ontwikkelingen op materiaalgebied. Material District is het platform op het gebied van innovatieve materialen waarbij ingezet wordt op een circulaire economie. Welke materialen dragen bijvoorbeeld bij aan een gezonde leefomgeving? Antwoord op deze vraag en meer vinden bezoekers op Maakindustrie Expo.

Kennisprogramma

Omdat bezoekers voor kennis en inspiratie naar Maakindustrie Expo komen, is het idee ontstaan om uit te breiden met een extra kennisstudio voor exposanten. De Exposanten Studio is ingevuld door IJssel Technologie, EKB, Binder 3D, De Nieuwe Zaak, Deltion College, BonsenReuling en Holllander Techniek. Met thema’s zoals de slimme en duurzame fabriek, de mensen zijn op en een vliegende start voor je digital twin kunnen bezoekers veel inspiratie opdoen. Koninklijke Metaalunie en Teqnow verzorgen het kennisprogramma in de Kennis Studio met een zestal lezingen over actuele thema’s zoals effectief werkvoorbereiden en de weg naar snel winstgevend robotiseren.

Plaggenmarsch: “Het is belangrijk om bij te blijven in deze snel veranderende wereld. Er speelt veel op het gebied van flexibeler producten, automatiseren, digitalisering en circulariteit. Ook zijn er uitdagingen als het tekort aan personeel, schaarste aan grondstoffen en de hoge energieprijzen. Dat alles maakt dat de maakindustrie voor grote veranderingen staat. Kennis opdoen is een must, net als het delen van ervaringen. Daarom is een platform als Maakindustrie Expo waar theorie en praktijk samenkomen van essentieel belang.”

Maakindustrie Expo is te bezoeken op woensdag 10 mei en donderdag 11 mei van 13.00 tot 21.00 uur in Evenementenhal Hardenberg.

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

Maakindustrie Expo vol innovaties, kennisdeling en beleving boekt groei

12-05 In totaal presenteerden zich ruim 120 exposanten verdeeld over vier beurshallen. Ook daarin was…

Toeleveren

Maakindustrie Expo trapt af met Mark Tuitert

01-05 Een groep bedrijven en studenten gaat op 10 mei op de fiets door Hardenberg…

Oppervlaktetechniek

Aalberts present met heat treatment specialisten

01-05 Deze divisie behandelt door middel van thermische processen veel producten. Dit doet dit onderdeel…

Oppervlaktetechniek

Optimaliseren met universele ontbraammachine

01-05 Het hebben van een machine die in staat is om zowel kleine als grote…

Toeleveren

Groneman presenteert ultra compacte actuator

26-04 De Smela liteECO serie is volgens Groneman het meest compacte elektromechanische alternatief voor pneumatische…

Toeleveren

VOP brengt OEM’ers en capabele constructiebedrijven in het buitenland met elkaar in verbinding

25-04 Het doel van van Oirschot Product Bemiddeling (VOP) is het verbinden van OEM’ers met…

Toeleveren

WOCKEN richt zich op groei, ook in Nederland

24-04 De deelname aan Maakindustrie Expo is WOCKEN vorig jaar goed bevallen. “De beursduur van…

Toeleveren

Kracht van EKB ligt in totaaloplossingen

24-04 Ooit begonnen als paneelbouwer, omschrijft EKB zichzelf nu liever als partner in de industriële…

Metaalnieuws inBeeld

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021