Magneet aan cobot

MT-International toonde op de Welding Week het productenoverzicht van Magswitch (schakelbare magneten) en Bug-O (las- & snijmechanisering). Deze beide productgroepen blinken uit in hun vorm als mechaniseringshulp.

Cobot met bestuurbare magneet grijper.
(Foto: Lijn 08 Fotografie)

De Bug-O-Systems machines zijn relatief klein. Ze kunnen via het werkstuk of over rails rechte en cirkelvormige bewegingen maken en zodoende gemechaniseerd snijden en/of lassen. Op de beurs was een rondlasmachine voor onder poederdek lassen te zien, maar ook een cirkelsnijmachine voor het snijden van grote gaten in buiswanden. Verder werden er tal van hoeklasmachines en pendellasmachines getoond.

Van Magswitch konden de bezoekers alle handmatige magneten bekijken en uitproberen, wat ook veelvuldig werd gedaan. Een bijzonder product uit de Magswitch range was de magneet die aan een cobot bevestigd was. Deze magneet kon tijdens het oppakken automatisch vanuit de cobot bestuurd worden en zo de magnetisch kracht vergroten en verkleinen. Hiermee was het mogelijk om van meer op elkaar gestapelde stalen plaatjes er één of meerdere tegelijk op te pakken.

 

Tags

Bedrijvengids

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen