Matrho Metals legt met verhuizing basis voor verdere groei

Bijna drie jaar nadat Matrho Metals van start is gegaan, heeft deze groothandel in metaal en non-ferro platen en profielen al een mooie positie opgebouwd in Helmond en wijde omgeving. Om deze positie verder te kunnen uitbouwen verhuist het bedrijf nog dit jaar naar een nieuw onderkomen op dezelfde locatie als de zusterbedrijven Matrho Industrial Services en Matrho Industrial Tools. Hier krijgt Matrho Metals meer ruimte en mogelijkheden om de klanten op maat te bedienen.

Want dat laatste is de grote kracht van de metaalgroothandel, die direct uit voorraad gelegeerd en ongelegeerd staal in blanke en warmgewalste uitvoering, RVS, aluminium en overige non-ferro kwaliteiten kan leveren, evenals aanverwante artikelen zoals las- en draadfittingen, doppen en bevestigingsmiddelen. “Met materialen als inconel, hasteloy en nikkellegeringen richten we ons ook op niches”, zegt bedrijfsleider Hans Kuipers. “We beschikken over vier zaagmachines van het topmerk Behringer van klein tot groot bereik en voor verstekzagen, en over een FMB volautomaat voor aluminium profielen. Onze medewerkers hebben de kennis en de ervaring om goed met deze machines om te gaan. Ze weten met welke tandsteek, voeding en snelheid ze moeten zagen om een perfect resultaat te krijgen.”

Precies aan de maat
Met service op maat richt Matrho Metals zich met name op de verspanende industrie en technische diensten. Het kan klanten voorzien van heel nauwkeurig gezaagd materiaal en ook van geknipt en gezet materiaal. Nauwkeurig gezaagd is precies waar verspaners behoefte aan hebben. Die willen niet eerst een paar millimeter weg moeten verspanen om haaks materiaal te krijgen. “Daarom besteden we aan de kwaliteit van het gezaagde materiaal veel aandacht”, aldus Kuipers. “We nemen continu steekproeven om zeker te weten dat het aan de maat is.”

Klanten laten Matrho zagen
Het gevolg hiervan is dat bestaande klanten steeds meer orders aan Matrho Metals gunnen. Ook vinden steeds meer nieuwe klanten de weg naar de Helmondse metaalgroothandel, die voor diverse klanten ook gereedschapstaal op voorraad houdt. Een grote lokale verspaner is al bijna helemaal gestopt met zelf zagen en laat dat nu door Matrho doen. “We leveren het nauwkeurig gezaagd, netjes afgebraamd, verpakt en keurig op tijd dankzij ons eigen wagenpark”, zegt Kuipers. “De kwaliteit en de service die we leveren wordt gewaardeerd. Vooral van de mensen op de werkvloer, die met het door ons geleverde materiaal moeten werken, krijgen we vaak complimenten. Ze hoeven niet meer te controleren of het materiaal goed is. Dat is veel waard.”

Nieuwbouw
Nu de metaalgroothandel eenmaal goed staat, willen Ruud van der Jagt en Hugo Oomen, de eigenaren van de drie Matrho bedrijven, doorpakken. Ze breiden de hoofdvestiging aan de Lagedijk in Helmond uit met 1200 vierkante meter nieuwbouw. Verreweg het grootste gedeelte hiervan is bestemd voor Matrho Metals, dat hierdoor kan groeien van 100 ton naar 200 ton voorraad. Er komen bovenloopkranen in de nieuwbouw om de logistiek en de handling te vereenvoudigen. Van der Jagt en Oomen grijpen de uitbreiding ook aan voor een herindeling van het bestaande bedrijfspand. Het duo ziet alleen maar voordelen in de verhuizing en daarmee de concentratie van alle bedrijfsactiviteiten. “Wij zien zeker synergievoordelen. Het wordt gemakkelijker voor onze technische groothandel, technische service en metaalgroothandel om van elkaar gebruik te maken. Medewerkers kunnen we makkelijker uitwisselen als daar behoefte aan is.”

Matrho Metals Nieuwbouw

Matrho breidt de hoofdvestiging in Helmond uit met 1200 vierkante meter nieuwbouw (links). Verreweg het grootste gedeelte hiervan is bestemd voor Matrho Metals.

Verder groeien
Matrho Metals legt met de verhuizing de basis voor verdere groei. De metaalgroothandel bedient vooral klanten in de driehoek Venlo, Den Bosch, Eindhoven. Maar het verzorgingsgebied en de klantenkring dijen steeds verder uit. Voorzichtig denken Van der Jagt en Oomen dan ook al aan een tweede vestiging. “Maar eerst maar eens de nieuwbouw en de verhuizing afronden en een goede start maken op de nieuwe plek.”

www.matrho-metals.nl

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Automatisering zaagproces is zoeken naar een optimum

24-05 ‘Fit for future’ was de slogan waarmee Behringer haar gasten onlangs op het driedaagse…

Plaatbewerking

Nieuwe afdeling Q-Fin gaat ontbraamproces automatiseren

11-04 Q-Fin Handling Solutions gaat oplossingen ontwikkelen en produceren die de handling rondom de ontbraammachines…

Verspanen

MetaalNieuws thema/special Verspanen / Machineering 2023

20-02 Wilt u uw noviteiten in deze speciale editie delen in een oplage van bijna…

Verspanen

HFI start uitbreiding

12-01 Alle betrokken partijen waren deze week bijeen om de overeenkomsten voor de bouw te…

Personeel en Opleiding

Maatwerk opleidingen voor elke verspaner

07-11 Deze opleidingen zijn speciaal ontwikkeld voor mensen die willen studeren waar en wanneer ze…

Oppervlaktetechniek

Scoren met maatwerk

11-10 Directeur-eigenaar Michel van Heeswijk was vanaf de eerste tekening voor de nieuwbouw verliefd op…

Plaatbewerking

Er staat een gemotiveerd team in het nieuwe bedrijfspand van Assink & Schipholt

26-09 In de Twentse metaalindustrie is Assink & Schipholt een bekende naam. Het bedrijf vierde…

Plaatbewerking

247TailorSteel zet ‘schop in de grond’ voor Belgische fabriek

20-09 “Met de bouw van deze nieuwe vestiging versterken we onze positie in de markt…

Metaalnieuws inBeeld

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021