Matsuura met vier automatiseringsoplossingen op EMO

Matsuura presenteert zich op de EMO met vier automatiseringsoplossingen. Onder meer de nieuwe 5-assige MX-330 met 10x palletopslag en de MAM72-42V worden live geshowd.

De sterk geautomatiseerde MAM72-42V met een opslagtoren voor 32 pallets en tot 530 gereedschapsplaatsen produceert 24 uur per dag onbemande werkstukken tot Ø 420 x H 315 mm en een gewicht tot 80.

De Japanse fabrikant van hoogwaardige bewerkingscentra presenteert voor het eerst de MAM72-42V met een opslagtoren voor 32 pallets en tot 530 gereedschapsplaatsen aan het Duitse publiek. De sterk geautomatiseerde machine produceert 24 uur per dag onbemande werkstukken tot Ø 420 x H 315 mm en een gewicht tot 80 kg – en dat alles op de kleinste voetafdruk. Gebruikers uit de meest uiteenlopende branches kunnen profiteren van de combinatie van eenvoudige bediening met eersteklas toegankelijkheid en hoge snijprestaties.

5-assige instapmachine

Het 5-assige instapmodel bewerkingscentrum MX-330 met 10 pallets wordt getoond in het nieuwe design met verlichtingselementen en een innovatieve besturing. De MX-330 combineert uitstekende freeseigenschappen met een eenvoudige, ergonomische en veilige bediening. Werkstukken met een afmeting van Ø 330 x H 320 mm en een gewicht tot 80 kg kunnen met weinig mankracht efficiënt worden bewerkt. Dit maakt de machine geschikt voor de economische productie van enkelstuks en kleine series.

Het 5-assige instapmodel bewerkingscentrum MX-330 met 10 pallets wordt getoond in het nieuwe design met verlichtingselementen en een innovatieve besturing.

Het 5-assige instapmodel bewerkingscentrum MX-330 met 10 pallets wordt getoond in het nieuwe design met verlichtingselementen en een innovatieve besturing.

Horizontale krachtpatser

Uit het assortiment horizontale bewerkingscentra wordt de H.Plus-405 getoond. De compacte krachtpatser is uitgerust met een gereedschapsmagazijn voor 240 gereedschappen en een 6-voudige palletwisselaar en is optimaal ontworpen voor de automatische productie van middelgrote series met de hoogste nauwkeurigheid en uitstekende oppervlaktekwaliteit.

Groot werkoppervlak

Een groot werkoppervlak, optimale toegankelijkheid en hoge freesprestaties – de MX-520 produceert werkstukken van de afmeting Ø 520 x H 350 mm en tot 200 kg. Het automatiseringspakket met 4-voudige palletopslag en 120 gereedschapsplaatsen completeert het flexibele productassortiment van de MX-serie. Net als de MX-330 wordt dit model gepresenteerd in een nieuw ontwerp. Bovendien heeft hij hogere snelheden op de A- en C-as en is het intelligente veiligheidssysteem voor het vermijden van botsingen al in de nieuwe besturing geïntegreerd.

Remote monitoring

Alle bewerkingscentra zijn uitgerust met het Matsuura Remote Monitoring System voor het slim en economisch inzetten van de productieoplossingen van de Japanse fabrikant in Industrie 4.0. Met het MRMS-systeem kunnen de bedrijfsstatus, werktijden en alarmtijden van de machine altijd en overal worden gecontroleerd. Daarnaast kan informatie voor gereedschaps- en palletbeheer en de productiehistorie van alle machines voor een bepaalde periode worden opgevraagd. Dit betekent dat alle Matsuura bewerkingscentra overal en in realtime kunnen worden aangestuurd.

Matsuura wordt in Nederland vertegenwoordigd door Bendertechniek.

Matsuura
Hal 15, stand B50

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Taiwan pakt de spotlights op EMO met slimme oplossingen

23-10 Dat deed het land niet alleen met exposanten, die toekomstgerichte conceptproducten aan de wereld…

Verspanen

EMO Hannover is geopend

19-09 Onder het motto Innovate Manufacturing is de vakbeurs een centraal platform voor alle aspecten…

Verspanen

Nieuwe 5-asser Heller vanaf basis ontworpen voor flexibele serieproductie

12-09 Naast de gebruikelijke hoge snijprestaties en precisie, zijn de vrije spaanval, korte stilstandtijden, optimale…

Verspanen

Hembrug met combinatie harddraaien-finishen op EMO

11-09 Met het combineren van finishtechnieken in de MikroTurnGrind 100 verlegt Hembrug, de Nederlandse fabrikant…

Verspanen

Diepboren voor staal en gietijzer

11-09 De volhardmetalen diepboren zijn optimaal beschermd door een innovatieve coating met HiPIMS-technologie in het…

Verspanen

Verstelbare gedempte kotterbaar

11-09 Lange gereedschapsuitsteeklengtes kunnen ervoor zorgen dat een gereedschap gaat oscilleren bij het kotteren van…

Verspanen

En dat is zeven….

10-09 Spansystemen van HWR zijn bij uitstek geschikt om zowel kubusvormige als ronde componenten optimaal…

Verspanen

Slimme en duurzame innovaties bij Ceratizit op EMO

09-09 De toekomst van productie is slim, zoveel is zeker. Maar de wegen naar een…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV