Meer dan 800 exposanten op Schweissen & Schneiden

Van 11 tot en met 15 september komt de industrie bijeen op de vakbeurs Schweissen  & Schneiden in Messe Essen (D) voor alles wat te maken heeft met verbinden en snijden. Meer dan 800 bedrijven uit ruim 40 landen presenteren hun innovatieve producten en diensten.

Meer dan 800 bedrijven presenteren dit jaar hun innovatieve producten en diensten op Schweissen & Schneiden.

Onder hen bevinden zich marktleiders als Lincoln, ESAB, MicroStep, Abicor Binzel, EWM, Fronius, Messer Cutting en voestalpine, maar ook tal van hidden champions, start-ups, onderzoeksinstellingen en verenigingen. Oliver P. Kuhrt, CEO van Messe Essen: “Zoals gebruikelijk bestrijkt ‘s werelds toonaangevende vakbeurs daarmee weer de gehele internationale waardeketen. Schweissen & Schneiden zal exposanten en bezoekers opnieuw het kwalitatief hoogwaardige platform bieden voor innovatie, nieuwe contacten, investeringsbeslissingen en het uitwisselen van vakkennis.”

Een duidelijke halindeling zorgt ervoor dat elke bezoeker eenvoudig en effectief kan vinden wat hij zoekt. In de hallen 1 t/m 5 staat het lassen centraal, terwijl in de hallen 6 t/m 8 exposanten uit alle facetten van het snijden te zien zijn. Hierdoor kan iedereen verwante producten zoals oppervlaktetechnologie, warmtebehandeling, gassen, verbruiks- en vulstoffen, apparatuur, veiligheid, gezondheid, kwaliteitsborging, service en digitalisering dicht bij elkaar vinden.

Interactieve digitaliseringsrally

Veel exposanten zullen zich richten op digitale innovaties. Voor het eerst krijgen vakbezoekers de kans deel te nemen aan een ​​rally om zich gericht door bedrijven te laten informeren over digitale best practices in het industriële samenspel tussen machines, mensen, AI en software. De rally leidt deelnemers over het gehele beursterrein naar een grote verscheidenheid aan bedrijven. Begeleid door de Schweissen & Schneiden-app kunnen vakbezoekers rechtstreeks met de bedrijven praten en informatie krijgen. De app is kort voor aanvang van de beurs te downloaden in de App Store en Play Store.

Thema-presentaties

Op de beursvloer bevinden zich ook enkele themagebieden met compacte en gemakkelijk toegankelijke informatie en evenementen over specifieke onderwerpen. Of het nu gaat om energieopwekking of grondstofwinning, onderwatertechnologie wordt steeds belangrijker. Op de gezamenlijke stand in beurshal 7 (stand G13) presenteren bedrijven en instellingen nieuwe aanpakken en innovatieve producten. Demonstraties in een duikcontainer geven opwindende inzichten in dit werk, dat uitdagend is voor mens en techniek. Onderwatertechnologie staat ook centraal op een tweedaagse conferentie. Op 12 en 13 september zullen experts informatie geven over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van onderzoek en technologie, bijvoorbeeld de niet-destructieve evaluatie van de hardheid in de door hitte beïnvloede zone van onder water gelaste componenten. Een ander themablok bevat praktische bijdragen uit de onderwatertechnologie, zoals het vermoeiings- en breukgedrag van stompe en hoeklassen die onder water worden gelast.

Internationale paviljoens

Op internationale paviljoens presenteren bedrijven uit één land zich gezamenlijk. Dit jaar zullen exposanten uit China (Hal 4, 6, 7), Frankrijk (Hal 5), Japan (Hal 8), Korea (Hal 4), Taiwan (Hal 8) en de VS (Hal 1) vakbezoekers een overzicht geven van hun innovaties. Veel nieuwe ontwikkelingen in de branche komen van recent opgerichte bedrijven. Diverse Duitse start-ups presenteren hun toekomstgerichte ontwikkelingen in hal 3 (stand 3A47).

Groot congres

Tegelijk met de beurs vindt van 11-14 september het congres van branchevereniging DVS plaats met lezingen uit de operationele praktijk en tal van toepassingsgerichte onderzoeksresultaten van onderzoeksprojecten. Digitalisering in de verbindingstechniek, arbeidsveiligheid en lastechniek voor de energietransitie zijn slechts enkele van de actuele aandachtspunten.

Tickets voor Schweissen & Schneiden zijn dit jaar exclusief online verkrijgbaar. Ze kunnen gemakkelijk worden gekocht bij de ticketwinkel van de show op de beurswebsite.

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verbinden

Overtuigende Schweissen & Schneiden

19-09 Vijf dagen stond in Messe Essen alles in het teken van innovaties, investeringen, netwerken…

Verbinden

Foutloos en efficiënt lassen kinderspel met Fronius WeldCube Navigator

06-09 WeldCube Navigator brengt twee belangrijke functionaliteiten in één softwarepakket samen: de sequencer begeleidt de…

Verbinden

Cloos presenteert las-, handling- en slijplijn in één

30-08 Door innovatieve lastechnologie te combineren met upstream en downstream productieprocessen, kunnen gebruikers gaten in…

Verbinden

Valk Welding zet mega lasrobotsysteem te koop op S&S

28-08 Als beurs highlight biedt de lasrobotintegrator uit Alblasserdam deze installatie vanaf heden te koop…

Verbinden

Schweissen & Schneiden goed voor 2 miljard aan orders

02-10 Tijdens de vakbeurs Schweissen & Schneiden in Düsseldorf is vorige week voor 2 miljard…

Verbinden

Lasverkleuring in 1 stap weggewerkt

30-08 De nieuwe F-lijn van Cibo is een alternatief voor de chemische beitsbehandeling van RVS…

Verbinden

Vakbeurs voor las-, snij- en coatingtechniek eenmalig in Düsseldorf

30-08 Eens in de 4 jaar komt de internationale vakwereld van het verbinden, scheiden en…

Plaatbewerking

Voortman introduceert nieuwe plaatbewerkingsmachine

30-08 Voortman uit Rijssen introduceert op Schweissen & Schneiden de nieuwe plaatsnij- en boormachine Voortman…

Metaalnieuws inBeeld

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema