Meer natuurlijke kleuren en contrast voor lassers

De nieuwe Speedglas automatisch donkerkleurende 9100XXi lasfilterkit van 3M biedt een reeks verbeterde functies. Dankzij de speciaal ontworpen optische eigenschappen van de nieuwe filter zien lassers meer details, waardoor ze zich beter kunnen richten op lasvoorbereiding, lastechniek, precisieslijpwerk en inspectie van net uitgevoerde lassen. Ook kunnen ze gemakkelijker kleuren herkennen in hun werkomgeving: bijvoorbeeld de gekleurde bedieningspanelen op hun lasmachines.

Het nieuw ontworpen 3M Speedglas zilveren frontpaneel 9100 XXi moet samen worden gebruikt met het 3M Speedglas lasfilter 9100XXi aangezien het beschikt over een extern bedieningselement voor slijpstand en geheugenfuncties van de lasfilter.

Slijpstand
Een eenvoudige druk op de knop van het externe, zilveren front en de filter is vastgezet in kleur 3 lichtstand voor slijpwerk. Nog eens een druk op de knop en de automatisch donkerkleurende functie activeert opnieuw, zodat de gebruiker weer kan lassen.
De geheugenfunctie is een nieuwe functie waarmee men snel schakelt tussen twee verschillende lasfilterinstellingen. Beide geheugenfuncties beschikken over een individuele instelling voor donkerstand, omschakeling met gevoeligheidsinstelling en donker-licht vertraging. Door bijvoorbeeld de knop op het externe, zilveren front langer ingedrukt te houden, kan men van TIG-lassen met lage stroomsterkte overgaan naar MIG-lassen met hoge stroomsterkte. Het zilveren front heeft geen kabels die in de weg zitten. Het kan dan ook gemakkelijk worden geactiveerd met handschoenen aan.

Lassers die momenteel beschikken over een 3M Speedglas 9100/9100 Air of 3M Speedglas 9100-QR laskap kunnen gemakkelijk upgraden. Personen die gebruik maken van 3M Speedglas 9100 FX/9100 FX Air/9100 MP laskappen kunnen bij het 3M Speedglas 9100XXi filter profiteren van de verbeterde optische eigenschappen en ook van de Auto-Aan/Uit functie. Ze zullen geen gebruik kunnen maken van slijpstand en geheugenfuncties op basis van het externe bedieningselement aangezien de zilveren frontpanelen van deze laskappen anders zijn ontworpen.

Tags

Bedrijvengids

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X